Palaa kohteeseen Ottelupöytäkirjat

Ottelupöytäkirjat 2006

30.9.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-HammIK: 2-4

23.9.2006 Paavo Nurmi Stadion, 3. div. TPK-KaaRe: 5-0

15.9.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-TuTo: 1-3

8.9.2006 Björkboda, 3. div. FC Boda-KaaRe: 0-1

1.9.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-JyTy: 4-1 (1-0)

Taas on toivoa

Tasan kolme kuukautta sitten, 1.6. pelattiin kevään ottelu JyTy – KaaRe Kupittaalla. Silloin JyTy voitti ottelun 4-1, nyt vastaavassa syyskierroksen ottelussa oli KaaRe parempi samoin lukemin, 4-1.

KaaRelle (13 pistettä) voitto tuli todella hyvään saumaan, sillä vaikka voiton myötä joukkue ei putoamisviivan yläpuolelle päässytkään, toi se kuitenkin vielä mahdollisuuden sarjapaikan saavuttamiseen. Sarjaa on vielä neljä kierrosta pelaamatta, ja ottelut TPK:ta (16 pistettä) ja HammIK:a (8 pistettä) vastaan jäljellä. Tosin kaikille on vielä 12 pistettä noista neljästä ottelusta jaossa, joten teoreettisesti kaikilla on vielä sarja säilymiseen mahdollisuus.

Illan ottelu lähti käyntiin KaaRe:n painostuksella. KaaRe oli selvästi kentän kahdesta joukkueesta se, joka halusi voittaa ottelun. Ottelun 10 ensimmäiseen minuuttiin mahtui KaaRelle kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta vielä niistä ei maalia saatu tehdyksi. Monta kertaa KaaRen peli aukeni laitojen kautta. Vasemmalla Lauri Randell huiputti monta kertaa JyTy Jouni Pikkaraisen kahville, samoin oikealla laidalla Jani Valtonen onnistui hyvin pallojen sisään tuonnissa. Pääsi JyTykin muutaman kerran hyvään tilanteeseen, mutta KaaRe maalilla Elias Oikarinen pelasi hyvää maalivahtipeliä.

Laitojen kautta pelaaminen tuotti ottelun ensimmäisen maalin, kun KaaRen Jani Valtonen murtautui oikealta läpi ja kavensi maalille. Kova ja yllättävä ”kärnäri” -potku laittoi pallon sellaiseen lentoon, ettei JyTyn maalivahdilla Sami Peltoniellä ollut mitään mahdollisuutta torjua sitä. Tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisella jaksolla JyTy sitten vauhditti peliä aina 70 minuutille asti. Se sai 6-7 kulmapotkua ja pari hyvää vaparia, mutta näistä ei kuitenkaan maalia. Kunnes sitten 16 sisällä se pystyi kerran viemään Ellun pois pelistä ja vaihdosta peliin tullut JyTyn Pertti Vigren tasoitti ottelun potkaisemalla pallon tyhjään verkkoon. Maalin jälkeen moni ajatteli, että nyt JyTy vie ottelun itselleen, mutta ei. JyTy juhlinnan ja KaaRen keskialoituksen jälkeen pallo pelattiin oikealle Jani Valtoselle, joka pystyi viemään potkullaan KaaRe jälleen johtoon. Tuo KaaRen maali oli käännekohta ottelussa. Tosin JyTy vähensi puolustuksen kolmeen mieheen, lisäten näin voimaa keskikentälle, mutta KaaRe alkoi silti saada otetta peliin. 10 min ennen päästöstä KaaRe sai vapaapotkun keskeltä kenttää 20 metristä. Teppo Huttusen potku osui JyTy muuriin, josta pallo kimposi Janne Kujansuulle. Tämä pelasi tilanteen loppuun ja onnistui miltei maanpinnasta puskemaan pallon maaliin siirtäen kotijoukkueen 3-1 johtoon. Tuon maalin jälkeen JyTy nosti lisää miehiä hyökkäykseen, pelaten osan loppuajasta puolustuksessa vain pelkän liberon voimin. Tuo vajaamiehisyys puolustuksessa kostautui Janne Kujansuun toisella maalilla ottelun yliajalla.

Minuutit:

1-0 36 min Jani Valtonen

1-1 71 min Pertti Vigren

2-1 75 min Jani Valtonen

3-1 83 min Janne Kujansuu

4-1 90+ min Janne Kujansuu

26.8.2006 Finnström, 3. div. IFFK-KaaRe: 5-0

16.8.2006 Yläkenttä KHT, 3. div. TPK 2-KaaRe: 0-1 (0-0)

Vierasvoitto ja hieman toivon kipinää….

KaaRe otti erittäin makean vierasvoiton Yläkentän sateessa pelatussa ottelussa. Tämän vuotisen lohkon yllättäjiin kuuluva Marko Malmborgin TPK 2 joukkueella oli ennen illan ottelua alla tasapeli sarjajohtaja IFFK:sta sekä voitto JyTy:stä. KaaRe:lla taas hyvällä alulla oleva tappioputki, nyt kolmen pelin pituinen. Molemmat tarvitsivat pisteitä sarjassa säilymiseksi, sillä TPK 2 omaavat 17 pistettä eivät ehkä riitä, jos alla olevat joukkueet saavat pelinsä kulkemaan. Tosin KaaRen 7 olivat varsin kevyttä tavaraa…. Siinä statistiikkaa ennen peliä.

Kokonaisuudessaan ottelussa pelattiin hyvää palloa. Tilanteita oli kummallakin joukkueella, TPK 2:lla enemmän ensijaksolla ja KaaRe:lla taas toisella. Pallon pelaamisen ohella ensijaksolla ottelun tuomari Antti Kaarto otti kovan kannan peliin jakamalla yhteensä kuusi keltaista korttia. Tuo ärsytti aikalailla pelaajia ja vielä suuremmin katsomossa istunutta yleisöä, joka antoikin kuulla kommentteja taskulla käynneistä.

Ensijaksolla siis TPK 2 oli hieman hallitsevampi osapuoli, mutta varallisemmat maalipaikat sille kuitenkin tuli erikoistilanteiden, kulmapotkut ja 20 m annetut vapaapotkut, kautta.

Toisella jaksolla, jollei lasketa lopun viimeistä 10 minuuttia, KaaRe oli selvästi hallitsevampi joukkue. Tuo hallinta palkittiin maalilla ottelun 72 minuutilla, kun Jani Valtonen pääsi oikealta laidalta syöttämään pallon maalille. Tuo syöttö muutti suuntaa maalin edessä TPK 2:n puolustajasta mennen maaliin. Ottelun loppu oli sitten kotijoukkueen painostusta, mutta tällä kertaa KaaRe pystyi pitämään maalinsa puhtaana ja tiivistäen voitollaan kolmosen säilymistaistelua.

Aika muuten yllättävää laskeskella, että KaaRen nyt omaavat 10 pistettä ovat tulleet vain kahdelta lohkon joukkueelta. Nimittäin KaaRe voitti myös kevään sarjassa TPK 2 joukkueen, eli heiltä kokonaiset 6 pistettä. Sitten loput neljä on tullut LTU:lta, kevään tasurista ja syyskierroksen voitosta!

Minuutit:

0-1 72 min Jani Valtonen

Varoitukset:

12 min KaaRe Lauri Randell

17 min TPK 2 Ville Paakkonen

24 min TPK 2 Mika Lähdeniemi

28 min TPK 2 Christian Maja

31 min KaaRe Sami Salminen

40 min TPK 2 Rami Holmroos

77 min KaaRe Sami Malmberg

90 min KaaRe Sami Malmberg

11.8.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-ÅIFK: 0-4 (0-0)

Sarjakakkosen varmuudella

Sarjakakkonen otti pisteet Kaarelta loppujen lopuksi selvin numeroin perjantaina pelatussa kolmosen ottelussa.

Ensijaksolla mentiin tasatahtia, eikä kumpikaan joukkueista säväyttänyt pelaamisellaan.

Toisella jaksolla sitten ÅIFK näytti osaamistaan naputellen loppujen lopuksi neljä maalia, joista kolmas oli rangaistuspotku. Tapahtumaa edelsi KaaRe valmentajan Teppo Huttusen taklaus 16. sisällä. Jo pelkkä rangaistuspotku olisi ollut riittävä rangaistus taklauksesta, mutta ottelun tuomari Jari Takatupa antoi Tepolle vielä tilanteesta keltaisen kortin. Kortti oli Tepolle jo toinen ottelussa ja se tiesi ulosajoa sekä seuraavan ottelun huilia. Vajaa pelaaminen ei maistunut joukkueelle, joten ÅIFK sai tehdä vielä neljännen maalin Jaakko Utriaisen maalaamana ennen loppuvihellystä.

Minuutit:

58 min 0-1 Juha Kujanpää

71 min 0-2 Tomi Tuominen

82 min 0-3 Jasse Jalonen, rp

86 min 0-4 Jaakko Utriainen

4.8.2006 Raisio Kerttula nurmi, 3. div. SCR-KaaRe: 4-1 (2-1)

SCR:n tahto voitto

Raision Kerttulan kentällä perjantaina pelattu ottelu oli erittäin tärkeä molemmille joukkueille, siis todellinen kuuden pisteen ottelu. Sarjataulukossa KaaRe oli putoamisviivan alapuolella ja SCR juuri sen yläpuolella. Joukkueita erotti vain kolme pistettä. Mutta pelikentällä ero oli suurempi.

Vaikka ottelu oli tärkeä, ei KaaRe vierailijana saanut otetta peliin kuin vartin jaksolla toisella pelin puolikkaalla. SCR hallitsi varsinkin ottelun ensijaksoa mielin määrin. KaaRe ei saanut montaakaan vaarallista hyökkäystä aikaiseksi SCR:n maalille.

Ottelu alkoi kuten niin monet ottelut aiemminkin KaaRen taholta murheellisesti. Ei oltu pelattu kuin neljä minuuttia ja SCR sai jo toisen kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Tuomas Vuorilehto pääsi sohaisemaan kotijoukkueelle johto-osuman.

Mutta tilanne tasoittui jo seuraavasta tilanteesta. KaaRen keskiavauksen jälkeen pallo pelattiin SCR:n maalille. SCR:n maalivahti Jussi Liikanen nappasi pallon helposti itselleen ja avasi pelin syötöllä Mikko ”Hynni” Hyväriselle. Hyvärinen yritti syöttöä omalle pelaajalle, mutta pallo tulikin suoraan KaaRen Karo Frimannille. Karo huomasi SCR:n maalivahdin olevan kaukana maaliltaan ja heitti kaaripallon hänen ylitseen maaliin. Tilanne 1-1. Tilanne oli hetkessä sama kuin pelin alussa, siis tasan. Tuosta alkoi SCR:n kova painostus, joka tuotti monta vaarallista palloa KaaRe maalille pelanneelle Elias Oikariselle.

Puolen tunnin pelin jälkeen SCR:lle tuomittiin rangaistuspotku pallon osuttua 16:sta sisällä KaaRen puolustajan käteen?? Tuomitun rankkarin SCR:n Tuomas Vuorilehto toimitti maaliin ja SCR pääsi 2-1 johtoon.

Jos oli Vuorilehto hyvässä mukana tehden kaksi maalia, oli hän mukana myös vilpin teossa. Jo joukkueiden kevään kohtaamisessa Vuorilehto joutui kahden keltaisen saattelemana jättämään kentän. Näin kävi myös nyt. 3B ja 3A olivat rikkeet ja ottelun 51 minuutilla hän joutui poistumaan kentältä. Näin pääsi KaaRe pelaamaan ylivoimaa ja saikin kentän haltuunsa.

Mutta liiallinen hyökkääminen kostautui raa’alla tavalla. Ottelun 65 minuutilla pääsi SCR katkaisemaan KaaRe hyökkäyksen keskikentällä ja pääsi nopeasti maalitilanteeseen, jonka päätti maalilla Mika Airas. Tuo maali katkaisi KaaRen oljenkorren eikä joukkue enää toipunut, eikä Jukka Vesalan kentältä ajo kahden keltaisen kortin saattelemana parantanut tilannetta.

Näin molemmilta joukkueilta oli ajettu yksi pelaaja pois ja jatkettiin tasakentällisin. Ottelun lopulla pääsi SCR vielä kerran maalintekoon, kun Miikka Mänttilä onnistui maalinteossa.

Tärkeät ottelupisteet SCR:lle tuloksella 4-1!

Minuutit:

1-0 4 min Tuomas Vuorilehto

1-1 5 min Karo Friman

2-1 30 min Tuomas Vuorilehto, rp

3-1 65 min Mika Airas

4-1 87 min Miikka Mänttilä

28.7.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-Vilpas: 0-2 (0-1)

Vilpas vei pisteet

Parin päivän takainen LTU voitto oli vienyt parhaat mehut KaaRe pelaajien jaloista, kun Aki Tetrin Vilpas tuli Salosta liukkaalle Keskurin takanurmelle kolmosen otteluun. Kotijoukkueen ponneton pelihalu ja maalilla Janne Kujansuun astetta vaisumpi onnistuminen edelliseen LTU:n peliin verrattuna, toi tulokseksi sen, että Vilpas sai melko helposti pisteet illan ottelusta.

Varsinkin ensijakso oli selvästi Vilppaan hallintaa. Se piti helposti keskikenttää hallussaan, mutta ei sentään saanut kovinkaan monta vaarallista tilannetta KaaRe maalille. Mutta ei saanut KaaRekaan ensi jaksolla juuri lainkaan palloja Vilppaan 16 sisään, vaan sen pelaaminen oli lähinnä puolustamista keskikentällä ja omalla puolustusalueella. Kun peliä oli pelattu 24 minuuttia tuli Vilppaan oikealta laidalta pitkä keskityspallo KaaRe maalille, jonka pääsi Kaius Kaoja jatkamaan puskulla tolpan kautta maaliin. Tuolla maalilla mentiin puoliajalle.

Toisen jakson alussa KaaRe sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Jaakko Vesala hölmöili itselleen parin minuutin sisään kaksi keltaista korttia erotuomari Petri Johanssonilta. Vaikka KaaRe joutui pelaamaan miltei koko toisen jakson alimiehityksellä, sitä ei oikeastaan huomannut pelitapahtumissa. KaaRe alkoi jopa hallita alimiehisellä joukkueellaan peliä, mutta se tärkein, eli maali puuttui. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä nopeammin aaltoili peli kentän päästä päähän ja tilanteitakin syntyi molemmille joukkueille. Aivan jakson lopulla pääsi vaihdosta kentälle tullut Markus Aho laukoman kovan pallon kohti KaaRe maalia. Janne Kujansuu maalilla ei onnistunut puskemaan palloa takaisin kentälle, vaan pallo sujahti hänen käsin kautta maaliin.

Noilla kahdella kentän laidalta katsottuna helpoilta näyttävillä maaleilla Vilpas katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa ja vei kolme ottelupistettä mukanansa Saloon.

Minuutit:

0-1 24 min Kaius Kaoja

0-2 87 min Markus Aho

25.7.2006 Littoinen KHT, 3. div. LTU-KaaRe: 2-3 (2-1)

KaaRe parempi Littoisissa

KaaRe nappasi erittäin tärkeät pisteet kolmosen syyskauden avausottelustaan LTU:ta vastaan. Pisteet maistuivat vielä paremmilta, kun nuo pisteet tulivat LTU:n kotikentältä Littoisista. Ottelu oli aika tasaväkistä ja aika ajoin jopa liian kovaa pelaamista, sillä monissa tilanteissa oli jalkojen lisäksi mukana terävät kyynärpäät; puolin ja toisin. Ottelun erotuomari Jani Laaksonen jakoikin ottelussa yhteensä kahdeksan korttia, joista 5 LTU:lle (kaikki toisella jaksolla ja vielä kaikki KaaRe maalien jälkeen) ja 3 KaaRe:lle (kaikki ensijaksolla).

Ottelun ensi jakso oli LTU:n hallintaa, jossa se tekikin molemmat maalinsa. Ehkä ottelun ensimmäinen tuli LTU:lle liian nopeasti ja helposti kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Mikko Suomisen potku muutti KaaRe puolustuksesta suuntaa mennen maaliin.

Tuo jo toisella minuutilla tullut maali ja parinkymmenen peliminuutin jälkeen tullut Jari Niemisen pystyjuoksun jälkeinen maali toi ehkä LTU:lle liian hyvän olon tunteen, sillä noista hetkistä lähtien alkoi KaaRe saada otetta peliin. Ja tulostakin syntyi, kun Karo Frimannin keskitykseksi tarkoitettu, miltei nollakulmasta potkaistu pallo kaarsi suoraan LTU:n maalivahti Lauri Raittalan selän taakse.

Toinen jakso oli alkaa kuten ensimmäinenkin, sillä LTU:n Jari Nieminen pääsi jakson ensiminuutilla kokeilemaan KaaRe maalin poikkipuun kovuutta. Tilanteesta pallo kuitenkin pomppasi KaaRe maalivahti Janne Kujansuun käsiin ja tilanne päättyi siihen.

Toisella jaksolla kovaa pelaaminen korostui ja LTU alkoi kerätä tuomarin keltaisia kortteja. KaaRe sai otetta peliin yhä enemmän, joka palkittiin Karo Frimannin toisella maalilla ottelun 60 minuutilla. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin antoi KaaRe kapteeni Kimmo Aitamurto nappi keskityksen maalille, johon nousi Teppo Huttunen puskemaan. Tuo todellinen euromaali jäi ottelun viimeiseksi ja siirsi samalla KaaRe:n 2-3 johtoon. Ottelun lopulla tosin LTU:n Niko Hiltusella oli oiva paikka tasoittaa ottelu, mutta KaaRen maalivahti Janne Kujansuu maalilla pystyi torjumaan pallon.

Minuutit:

1-0 2 min Mikko Suominen

2-0 24 min Jari Nieminen

2-1 38 min Karo Friman

2-2 60 min Karo Friman

2-3 63 min Teppo Huttunen

1.7.2006 Hammarland, 3. div. HammIK-KaaRe: 3-0 (0-0)

Hamikille voitto

KaaRe lähti kevätkierroksen päättävään peliin Hammarlandiin pienimmällä mahdollisella kokoonpanolla. Vain 12 pelaajaa oli mukana matkassa ja niistäkin maalivahti Tomi Auremaa on mukana vasta ensimmäistä kertaa. Työt, kesälomat, sairaudet ja täyttyneet keltaiset kortit (Teppo) estivät turhan monen pelaajan pelaamisen. Oikeastaan voisi sanoa, että KaaRe luovutti pisteet HammIK:lle, vaikka ne pelaamalla hävisikin.

Mutta peli pelattiin kuitenkin 11 v 11, eikä KaaRe joukkueen pienuus näkynyt ottelun ensijaksolla lainkaan. Päinvastoin HammIK oli pelissä kokoajan vastaanottava osapuoli ja Aure maalillaan sai olla miltei työtön. Mutta vaikka KaaRe peliä hallitsi, vaivasi sitä se tärkein, eli maalia ei sitten hyvistäkään paikoista saatu tehdyksi. Puoliajan koppitunnelma olikin joukkueella hyvä ja toiselle jaksolle mentiin hyvä tulos mielessä.

Toinen jakso alkoikin kuten ensimmäinen oli päättynyt. KaaRe dominoi peliä ensimmäiset 20 min, mutta ilman maalia. Paras maalipaikka syntyi Jani Valtoselle ottelun 55 min:lla, kun pääsi puskemaan aivan vapaasta paikasta. Mutta jostain vaan pallon tielle ilmestyi HammIK maalivahdin Simon Ekqvistin käsi pelastaen HammIK:n takaiskuilta. Kun jaksoa oli sitten pelattu tuo 20 min, alkoi KaaRe:n kone yskiä. ”Bensa loppui”, sanoi KaaRe koutsi Teppo Huttunen pelin jälkeen, ”niin siinä kävi”.

Niin monet kerrat aiemminkin, niin nytkin, Pasin kunto katkesi runsaan tunnin pelin jälkeen ja KaaRe oli pakotettu käyttämään joukkueen ainoan vaihdon tässä kohtaa (Siru). Sitten kramppasi Jukin pohkeet ja kentän laidalle huilaamaan, mennen kuitenkin hetken päästä takaisin. Kun sitten Niini pelattiin rajulla teipattuun nilkkaan osuneella potkulla kokoaan ulos kentältä, pelasi KaaRe lopun 15 min vajaamiehisenä.

Tätä heikentynyttä KaaRe:n pelaajistoa vasten HammIK:n oli helppo ottaa peli haltuunsa ja vyöryttää peliä kohti KaaRe maalia. Se onnistuikin tietysti maalinteossa kahdesti Andre Frimanin toimesta juuri niissä kahdessa paikassa, mistä maali tehdään, jos sitten yleensä tehdään.

10 min ennen ottelun loppumista tuomari Marco Johansson ratkaisi pelin viheltämällä rangaistuspotkun HammIK:lle. Sitä asettui ampumaan joukkueensa kapteeni Viktor Ekblom onnistuen maalinteossa, vaikka KaaRe maalivahti Auremaa oli potkussa todella hyvin mukana. Näin todella arvokkaat pisteet jäivät kotijoukkueelle 3-0 tuloksella.

Toivottavasti kahden viikon tauolta ja sen jälkeisiltä treeneiltä löydetty onnetar muuttaa syyskauden ottelut voitolliseksi, sillä muuten on vastassa sarjasta putoaminen.

Minuutit:

1-0 72 min Andre Friman

2-0 74 min Andre Friman

3-0 80 min Viktor Ekblom, rp

21.6.2006 Kaarina Keskuskenttä 2, 3. div. KaaRe-TPK: 0-4 (0-1)

Taas….

Vain minuutti oli pelattu KaaRen ja TPKn välistä ottelua Kaarinan takanurmella, kun TPKn Jani Mäkelä onnistui ensimmäisessä hyökkäyksessä siirtämään joukkueensa 0-1 johtoon 25 metristä ammutulla unelmapotkulla.

Sitten potkittiinkin tasapäin seuraavat 70 min ja maisteltiin kenttämestarin erikoisia. Erikoisia siksi, että vaikka oltiin jo keskikesässä oli nurmikenttä talven (ja kenttämestareiden) jäljiltä todella huono. Pallo pomppi turpeesta ties minne, eikä kontrolloitua syöttöpeliä pystynyt kumpikaan pelaamaan.

Eli siis runsas tunti avausmaalin jälkeen ottelussa edettiin tasapäin, mutta sitten Jani Mäkelä onnistui toistamiseen maalinteossa, kun hän kulmapotkun jälkitilanteessa siirsi TPKn 0-2 johtoon. Ottelun loppu 10min olikin sitten tapahtumarikas. Ottelun tuominnut Antti Kinnunen kaivoi kolmasti keltaisen kortin esiin ja kahdesti se osui TPKn Tuomas Vainiolle. Hän siis joutui kahden keltaisen kortin vuoksi jättämään kentän.

Ylivoimalla KaaRe intoutui hyökkäämään, mutta se kostautui kotijoukkueelle pahasti TPKn kahdella yliaika maalilla.

Vaikka TPK voitti numeroilla mitaten selvästi, jäi sen pelitavasta huono maku. Monet TPK:n pelaajien, voisi sanoa jopa vilppitemput, esim. ottelun 63 minuutilla KaaRen Teppo Huttusen saama keltainen kortti, olivat sellaisia, joita ei suomalaisessa jalkapallossa ole totuttu näkemään. Siinä mielessä kun näitä kahta sarjan TPK:n joukkueita vertaa, saa Malla omasta joukkueestaan hyvät arvosanat.

Seuraava KaaRe ottelu on lauantaina 1.7. klo 17.00 Ahvenanmaalla Hammarland IK:ta vastaan.

Minuutit:

0-1 1 min Jani Mäkelä

0-2 72 min Jani Mäkelä

0-3 90 min Saku-Petteri Salo

0-4 90+ min Jaakko Rinne

Tuomaristo:

Erotuomari: Antti Kinnunen

Avustavat: Timo Vuorinen ja Dennis Antamo

16.6.2006 Yläkenttä KHT, 3. div. TuTo-KaaRe: 8-1 (3-1)

Toivottavasti pohjanoteeraus

Kaarinan Reipas esitti toivottavasti pohjanoteerauksensa tämän vuoden kolmosessa Yläkentällä viime perjantaina TuToa vastaan pelatussa ottelussa.

Vaikka KaaRe onnistui ensinnä maalinteossa, sen huono maalinjälkeinen pelaaminen kostautui heti TuTon kahdella nopealla maalilla, ja siitä lähtien kentällä ei oikeastaan pelannutkaan kuin yksi joukkue. Puoliajalle lähdettäessä TuTo johti jo 3-1 ja 4-1 maali oli lopullinen niitti KaaRen pelihaluille. Viisi maalia lopun viimeisen 15:sta minuutin aikana kertoo omaa karua kieltään ottelun tapahtumista.

Ottelu oli muuten siisti, eikä päätuomari Jouni Hyytiä joutunut kertaankaan käymään korttitaskulla. Ottelupöytäkirjaan hän sentään oli laittanut huomautuksen Yläkentän huonosta tasosta: ”Kentän kunto oli vaarallinen kaikille osallistujille. Lisäksi ylimääräiset viivat aiheuttivat lukuisia ongelmia ottelun aikana”.

Ottelu oli KaaRelle jo neljäs peräkkäinen tappiollinen ottelu. Jäljellä olevat kaksi kevään viimeistä ottelua ovat nyt erittäin tärkeitä otteluita, sillä vastaan tulevat sarjassa KaaRen lailla epäonnistuneet TPK ja Hammarland IK. Pisteet molemmista otteluista nostaisi kummasti joukkueen mielialaa.

Seuraava KaaRe ottelu pelataan koti kentällä Kaarinassa keskiviikkona 21.6.2006 klo 18.30 alkaen, jolloin vastaan asettuu TPK.

Minuutit:

0-1 10 min Teppo Huttunen

1-1 11 min Jussi Mäkilä

2-1 12 min Antti Muuriaisniemi

3-1 42 min Kalle Jalkanen

4-1 74 min Eerikki Vainio

5-1 76 min Jussi Mäkilä

6-1 78 min Antti Muuriaisniemi

7-1 80 min Aki Silvennoinen

8-1 90 min Aki Silvennoinen

Tuomari: Jouni Hyytiä

Avaustavat: Heikki Virtanen ja Ville Ranta

9.6.2006 Kaarina Keskuskenttä, 3. div. KaaRe-FC Boda: 0-3

1.6.2006 Kupittaa 1 nurmi, 3. div. JyTy-KaaRe: 4-1 (0-0)

Tuskaa….

60 min ÅIFK pelissä, 70 min IFFK pelissä ja nyt 60 min JyTy pelissä. Jos omaa maalia ei tehdä, niin tuon kauan pystyy KaaRe tällä kunnolla vastaamaan vastustajan pelirytmiin, ennen kuin vastustaja onnistuu maalinteossa. Ja sitten kun onnistuu niin sitten tulee toinen ja jne. Turha sitä on piilotella, tuon statiikan pystyy kaikki saamaan selville. Ja joukkuetta lähellä olevat löytävät siihen kyllä syynkin… harjoitteluinto ja itseluottamuksen puute, siinä vain muutamia. Mutta ei tässä sentään olla valmentajia pois vaihtamassa, vaikka huhujen mukaan naapurissa näin olisi käynyt…

Mutta peliin.

Kupittaan nurmi 1:en nurmi oli sitä mitä nurmet ylipäätään ovat Turussa tänä keväänä, epätasainen ja paikka paikoin lähes nurmeton. Mutta alusta oli molemmille joukkueille sama. Kaunis aurinkoinen ilma oli houkutellut aika monen katsomaan aidan taakse ottelua ja ensijaksolla se saikin nähdä kahden tasaväkisen joukkueen pelaamista.

Peliä pelattiin aika paljon keskikentällä, mistä JyTy yritti useasti pystysyötöillä tavoitella kärjessä pelannutta Kimmo Karvista. Muutaman kerran hän saikin hyvän paikan, mutta KaaRe maalilla ties monenko kerran pelannut Mika Poutanen onnistui aina torjunnoissaan. KaaRelaisittain parhaat paikat syntyivät Jani Valtoselle ja laidassa pelanneelle Jukka Rastaalle. Olivatko kaikki Jukalle liputetut paitsioita, mene ja tiedä, mutta niiksi ne kuitenkin tuomittiin.

Puoliajalle tasalukemin 0-0 ja ottelukirjaan yksi ainut merkintä, keltainen kortti JyTyn Pertti Vigrenille.

Toinen jakso alkoi yhtälailla tasaväkisissä tunnelmissa. Ja ties vaikka olisi päättynytkin, ellei JyTyn Kimmo Karvinen olisi onnistunut KaaRen puolustuksen harmittavasta virheestä pääsemään kasvotusten Mika Poutasen kanssa ja tuikkaamaan pallon maaliin.

Maali oli KaaRelle kuin isku suoraan vasten kasvoja. Se lamaannutti joukkueen pelin hetkeksi ja JyTy sai paremmin otteen pelistä. Sen hyökkäykset alkoivat olla aina vaan vaarallisempia, mutta seuraava vartti pelattiin kuitenkin ilman maaleja.

Lopullisesti KaaRen selkärangan katkaisi Janne Johansson, jonka kaksi kahden minuutin sisään tehtyä maalia ratkaisivat pelin lopullisesti. Karo Frimanin tasoitus jakson lopulla olisi ehkä vielä voinut muuttaa pelin kulun, mutta sitten se…….Eihän näin voi käydä!!!!!

Karon maalin jälkeen tietenkin JyTyn keskipisteavaus ja mitä tekee sitä tekemän tullut Mikko Niemelä. Hän huomasi, miten KaaRe maalivahti Poutanen oli keskittynyt rangaistuspisteen tutkimiseen. Niemelä otti pari askelta vauhtia ja avauspotku: pitkä kaaripallo lensi yli Mika Poutasen ja suoraan maaliin.

Enää ei erikoistilanteista puutu kuin, että sivurajaheitto menisi suoran maaliin, sillä SCR pelissä rangaistuspotku, ÅIFK pelissä kulmapotku, IFFK pelissä vapaapotku ja nyt JyTy pelissä pelin avauspotku menee suoran maaliin!

Seuraavan kerran KaaRe yrittää pisteitä TPK:n ykkösjoukkueelta kotiottelulla perjantaina 9.6. klo 18.30.

Otteluohjelman mukaan se on määrätty pelattavaksi Keskuskenttä 2:lle, mutta toiveita on, että ottelu voitaisiin pelata päänurmella.

Minuutit:

1-0 58 min Kimmo Karvinen

2-0 75 min Janne Johansson

3-0 77 min Janne Johansson

3-1 83 min Karo Friman

4-1 84 min Mikko Niemelä

27.5.2006 Kaarina Keskuskenttä, 3. div. KaaRe-IFFK: 0-4 (0-0)

Kotihäviö

70 min kesti KaaRen puolustuspeli lauantaina päänurmella pelatussa ottelussa sarjajohtaja IFFK:a

vastaan. Kun tuo ensimmäinen maali sitten tuli ja heti muutaman minuutin päästä toinen, oli ottelu oikeastaan jo pelattu. Niin harvat oli ne KaaRe hyökkäykset ottelun lopun vartin aikana, että IFFK käytännössä piti palloa hallussa koko loppu ottelun ajan.

Ensijakso alkoi kovalla IFFK painostuksella ja pallo ehti ensimmäisellä minuutilla käydä jo KaaRe maalin pystytolpassa, ennen kuin kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Vaikka ottelun alku oli sydäntä sykyttävä, niin siihen oikeastaan IFFK:n hallinta ensijaksolla loppui. Jakso oli oikeastaan tasaväkistä pelaamista, ja aika ajoin IFFK:n puolustus sai jopa satikutia maalilla pelanneelta Tommy Lundbergiltä. Ottelukellon jo hiipuessa 45 minuuttia sai IFFK toisen hyvän maalipaikkansa kulmapotkusta, mutta puskupallo lensi yli KaaRe maalin.

Toinen jakso oli sitten selvästi IFFK:n hallintaa. Sarjajohtaja otti keskikentän haltuunsa niin hyvin, että siitä oli vaikea päästä läpi. Niinpä useasti vastatuuleen annetut maalipotkut tai niin kakkospallot pomppivat vieraspelaajille. Mutta miltei puolituntia KaaRe puolustus kesti, ennekuin IFFK:n kärki Jonas Blomgvist sai nappi syötön ja oli kahden kesken Elias Oikarisen kanssa. Nyt hän ei erehtynyt, vaan siirsi joukkueensa 0-1 johtoon. Jatkoa seurasi vain parin minuutin jälkeen Peter Isakssonin maalilla. 0-3 maali oli Joakim Signelin tekemä ja viimeisen niitin laukoi Christofer Perjus, jonka vapaapotku meni suoraan maaliin.

Seuraava KaaRe ottelu on torstaina 1.6.klo 18.30 JyTy:ä vastaan. Otteluohjelman mukaan se on määrätty pelattavaksi Kupittaa 1:llä

Minuutit:

0-1 70 min Markus Blomqvist

0-2 73 min Peter Isaksson

0-3 80 min Joakim Signall

0-4 90 min Christoffer Perjus

19.5.2006 Kaarina KHT, 3. div. KaaRe-TPK 2: 2-1 (2-1)

Kotivoitto

KaaRe otti ensimmäisen voittonsa tämän kauden kolmosessa, kun se kohtasi sarjan viidennellä kierroksella viimevuotisen sarjanousijan TPK:n 2-joukkueen. Mitenkään suurta jalkapallo juhlaa ei ottelusta muodostunut, vaikka pisteet olisivat olleet tarpeen kummallekin joukkueelle. KaaRe oli ottelussa kuitenkin kokonaisuudessaan hallitsevampi joukkue, ja otti pisteet Jaakko Vesalan kahdella maalilla.

Ottelu alkoi TPK hienoisella painostuksella, kuitenkin ilman sen suurempaa maalintekopaikkaa. Ottelun edetessä KaaRe sai otteen peliin, joka palkittiin runsaan vartin jälkeen maalilla, tilanteessa jossa Jaakko Vesalan potku muutti TPK:n puolustajan selästä suuntaa. Niinpä TPK:n nuori maalivahti Joona Puolamäki joutui vain katseella seuraamaan pallon lentoa maaliin. Jatkoa tuli vain viiden minuutin päästä, kun KaaRe sai vapaapotkun aivan 16 rajan pinnasta. Jaakko Vesalan kova potku ohitti muurin ja yllätti siten Puolamäen maalilla. Pallo hurahti epäonnistuneesta torjunnasta maaliin. Ehkäpä juuri tuo maalivahtipelaaminen koitui TPK:n nuoren joukkueen kulmakiveksi.

Joukkue pelasi kentällä aivan mallikasta peliä, mutta maalilla pelaaminen oli sitten hieman epävarmempaa. 2-0 tilanne ennakoi ottelusta runsasmaalista ja ehkäpä siitä olisi sellainen tullutkin, ellei TPK olisi pystynyt puolen tunnin pelin jälkeen kaventamaan 2-1:een Mika Lähdeniemen maalilla. TPK sai maalista puhtia ja aika ajoin jopa hallitsi peliä toisen jakson puolen välin kohdalla. Mutta hallinta ei kuitenkaan maaleja tuottanut, joten kotijoukkue kuittasi 2-1 tuloksella kolme pistettä itselleen.

Seuraava KaaRe ottelu on lauantaina 27.5.klo 15.00 IFFK:a vastaan. Otteluohjelman mukaan se on määrätty pelattavaksi nurmelle, Keskuskenttä 2:lle. Saa nähdä pelataanko ottelu siellä, sillä hidas kevään tulo on viivästyttänyt nurmille pääsyä.

Minuutit:

1-0 18 min Jaakko Vesala

2-0 23 min Jaakko Vesala

2-1 28 min Mika Lähdeniemi

14.5.2006 Kupittaa 5 KHT, 3. div. ÅIFK-KaaRe: 2-0 (0-0)

Tuuri ja Tuuli tekivät maalit

Noinkin voisi otsikoida Äitienpäivänä Kupittaalla pelattua 3. div. ottelua. Kentän mukainen kova tuuli oli ensijaksolla KaaRen apuna myötätuulena.

Sitten toisella jaksolla se jopa auttoi kotijoukkuetta toisessa maalissa ratkaisevasti, kun Åbon Jaakko Utriaisen kulmapotku painui tuulen painamana suoraan maaliin.

Pelillisesti Åbo oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa, mutta hieman paremmalla onnella KaaRe olisi voinut ottelusta pisteen tai pisteet napata.

Mutta on eroja kovaan myötätuuleen pelaamisessa eri joukkueiden välillä. Åbon ja KaaRen välisessä ottelussa ei kumpikaan joukkue harrastanut ns. pitkiä tuulipalloja, eli ”pitkä päätyyn ja perään” tyyliä, vaan kumpikin joukkue pelasi palloa maata myöden. Toista oli Salossa Vilpas ottelussa.

Jos ottelussa olisi parhaita pelaajia palkittu, olisi KaaRelta varmasti tuon tittelin pokannut maalivahti Elias Oikarinen. Ellu pystyi torjunnoillaan pitämään joukkueensa yli tunnin mukana pelissä, mutta sitten toisella jaksolla tuuli avitti Åboa maalin teossa.

Ensin Ellun vastatuuleen antama avauspotku putosi suoran Åbon keskikentän syliin, josta pallo pelattiin nopeasti maalille. Ellu pystyi tuon potkun torjumaan, mutta torjuttu pallo kimposi poikki maalialueen Åbon Olli Anteroiselle, jolla oli helppo työ pistää pallo tyhjään maaliin (Tuuri).

15 min myöhemmin Åbolle tuomittiin kulmapotku, joka sitten Jaakko Utriaisen antamana sitten painui tuulen voimasta suoraan maaliin (Tuuli). Enempiin maaleihin ei nimivahva, (Jasse Jalonen, Juha Virkki, Jani Keula ), Åbo pystynyt, ja kun KaaRenkin maalitehottomuus jatkui, jäivät ottelupisteet Kupittaalle 2-0 tuloksella.

Seuraava KaaRe ottelu pelataan koti kentällä Kaarinan KHT:llä perjantaina 19.5.2006 klo 18.30 alkaen. Silloin vastaan asettuu toinen tämän vuotinen sarjanousija TPK 2.

Minuutit:

1-0 61 min Olli Anteroinen

2-0 76 min Jaakko Utriainen

5.5.2006 Kaarina KHT, 3. div. KaaRe-SCR: 1-3 (1-1)

Onnekkaampi SCR vei pisteet

Otsikon mukaisesti voi tosiaan sanoa KaaRen ja SCR:n perjantaisesta 3.div. ottelusta. Siinä missä KaaRe hallitsi koko pelin kenttää, naputteli SCR:n maalin poikki ja pystytolppia tai puski ja potki pallot suoraan SCR:n maalilla pelanneen Jussi Liikasen syliin, pelasi SCR maltilla ja tehokkaasti onnistuen maalinteossa juuri silloin pitääkin.

Ensijaksolla otti kotijoukkue KaaRe ottelun hallintaansa, joka palkittiin 24 minuutilla Lauri Randellin tekemällä maalilla. Maalia edelsi kuitenkin SCR:n hylätty paitsio maali (Tapio Ranta) ja KaaRen ensimmäinen tolppalaukaus (Pasi Veijalainen).

Maalin jälkeen piti KaaRe kenttää hallussaan ja SCR alkoi tuskastua saamattomuuteensa. Viitisen minuuttia ennen taukoa pääsi SCR kuitenkin KaaRe maalille vaarallisesti ja maalia kohden potkaistu pallo osui KaaRe puolustajan käteen. Ottelun tuominnut Jari Takatupa vihelsi pallon pilkulle, eikä SCR:n Juha Aallonloiske epäonnistunut potkussaan. Yht’äkkiä oli peli tasan ja tilanne sama, kuin se oli ottelun alussa.

SCR oli saamassa otteen peliin, mutta sitten juuri ennen taukoa jokin naksahti SCR hyökkääjä Tuomas Vuorilehdon päässä. Rajulla taklauksella hän kuittasi itselleen ottelussa toisen keltaisen kortin ja passin pukukoppiin. Näin joutui vierailija SCR pelaamaan koko toisen jakson alivoimalla.

Toisella jaksolla KaaRe painosti mutta maalitolppia lähemmäksi ei joukkue palloa saanut. Sen sijaan SCR, vaikka pelasi alivoimalla, onnistui kahdesti maalinteossa. Ensin ottelun 70 min:lla juuri peliin vaihdosta tullut Thi Huunh vei vieraat 1-2 johtoon ja vain pari minuuttia ennen loppuvihellystä Juha Aallonloiske tekaisi lopputilanteeksi 1-3. Tappio pudotti KaaRen sarjan hännille HammIK seuraksi.

Seuraavan kerran KaaRe pelaa Äitienpäivänä su 14.5.klo 14.30 Kupittaan KHT:llä ÅIFK:ta vastaan..

Minuutit:

1-0 24 min Lauri Randell

1-1 37 min Juha Aallonloiske, rp

1-2 70 min Thi Huunh

1-3 88 min Juha Aallonloiske

28.4.2006 Salo KHT, 3. div. Vilpas-KaaRe: 4-1 (2-0) Salo

Vilpas kotikentällä voittoon

Kova kevät tuuli nousi ratkaisevaan osaan Salon Keskuskentän KHT:llä pelatussa jalkapallon 3. div. ottelussa. Teikkauksen voittanut kotijoukkue sai ensijaksolla pelata todella kovaan myötätuuleen, saaden siten yhden ylimääräisen pelaajan tai ellei jopa kaksi puoleensa.

Kovin kaunista ei Vilppaan pelityyli ensijaksolla ollut, mutta pitkä päätyyn ja perään tuotti heille puoliaikaan mennessä kahden maalin johdon Jussi Saarion toimiessa molemmissa maalintekijöinä. KaaRella taas oli vaikeuksia kovaan vastatuuleen pelaamisessa, eikä oikeastaan saanut luotua lainkaan maalitilanteita Vilppaan maalille.

Toiselle jaksolle mentäessä tuuli hieman laantui, mutta ei kokonaan. Nyt KaaRe pääsi pelaamaan myötätuuleen pakottaen Vilppaan puolustuskannalle. Toisen jakson ensimmäiset 20 min olivat KaaRen hallintaa, joka palkittiin Teppo Huttusen kavennusmaalilla. Maalin jälkeen jatkui KaaRen painostus ja toinen maali roikkui ilmassa. Mutta pystypuuta lähemmäksi ei KaaRe palloa enää ottelussa saanut.

Ottelun taite osui sitten 69 minuutille kun Vilpas pystyi riistämän pallon keskikentällä itselleen ja pääsemään nopeasti KaaRe maalille. Rauli Suomisen kova potku muutti onnekkaasti Vilppaan Jussi Saarion selästä suuntaa mennen siitä maaliin. Kahden maalin takaa-ajo muuttui KaaRelle liian vaikeaksi pelata ja Vilpas sai otteen pelistä. Ennen loppua onnistui vielä Vilppaan Jonathan Tadesse maalinteossa.

Seuraavan kerran KaaRe pelaa pe 5.5.klo 18.30 Kaarinan KHT:llä. Vastaan tulee silloin SCR Raisiosta.

Minuutit:

1-0 28 min Jussi Saario

2-0 35 min Jussi Saario

2-1 61 min Teppo Huttunen

3-1 69 min Jussi Saario

4-1 81 min Jonathan Tadesse

20.4.2006 Kaarina KHT, 3. div. KaaRe-LTU: 0-0 (0-0)

3. div. avausottelu tasapeliin

KaaRe ja LTU avasivat ottelullaan viime torstaina Kaarinan KHT:llä tämän vuotisen 3.div. Turun piirissä. Tasapeliin päättyneessä ottelussa oli viimesyksyinen sarjanousija LTU hieman niskan päällä, mutta ei onnistunut kuitenkaan maalinteossa. Omat maalipaikkansa oli myös KaaRella, mutta Simo Lehtonen LTU maalilla hoiti torjunnat varmuudella. Hyvin hoiti oman tonttinsa vartioinnin myös KaaRen maalilla tässä ottelussa pelannut Tobias Svens. Varsinkin torjumalla LTUn pari toisen jakson läpiajoon päättynyttä hyökkäystä, olivat mallikasta maalivahtityöskentelyä.

Ehkä vierailijalla olisi ollut paremmat mahdollisuudet maalintekoon, jos Niko Hiltunen olisi pelannut koko ottelun, eikä vain viimeiset 30 min. Sen verran vaarallisia olivat hänen maalinteko yrityksensä. Kun maaleja ei kumpikaan ottelussa tehnyt, jäikin ottelun tuominneelle Antti Kinnuselle ja avustajille Hannu Bildolle ja Tomi Posiolle ottelupöytäkirjaan kirjattavaksi vain vaihdot ja varoitukset. Varoituksissa LTU ottikin selvän selkävoiton KaaResta kuittaamalla neljä keltaista KaaRen nollaa vastaan.

Seuraavaksi KaaRe pelaa perjantaina 28.4. Salossa Vilpasta vastaan.

Edustusjoukkue 2006 -sivulle