Palaa kohteeseen Ottelupöytäkirjat

Ottelupöytäkirjat 2012

6.10.2012 Littoinen KHT, 5. div. LTU 2-KaaRe: 1-3 (0-1)

Kauden viimeistä peliä voisi kuvata vaikkapa muodollisuudeksi. Kaikki tiesivät mikä tilanne on, eikä kukaan elätellyt toiveita JIK:n pistemenetyksistä. Kakkossijan pitäisi riittää nousuun, joten käytännössä paikka nelosessa oli varmistettu. Niinpä Littoisissa pelattiin enimmäkseen saunailtatunnelmissa.

Ottelusta itsestään ei ole paljon kerrottavaa. Jarin rankkarilla (7.) johtoon, sen jälkeen epämääräistä palloilua puolelta toiselle, jonkinnäköisiä maalipaikkoja mutta pääasiassa yritystä ylipäänsä hallita palloa hankalalla Littoisten kentällä.

Ratkaisut nähtiin toisella puoliajalla, kun ensin Ville (73.) ja heti perään Vili (77.) kävivät sijoittamassa kaksi maalia lisää. Harmillisesti LTU vielä kavensi, jolloin kauden saldoksi omiin kuitattiin 23 maalia – mahdollisimman niukasti yli yhden keskiarvon. Vastaavasti vastustajien verkkoon värkättiin 64 osumaa, joista Ville latoi 21. Saunaillassa palkittiin maalitykin lisäksi Makke tunnollisimpana ja taistelijana sekä topparipari Aleksi kauden parhaana pelaajana.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki (46. Olli), Teemu (75. Jacek), Jari, Haron (60. Feroz), Tony (46. Kurre), Ville, Juho (69. Vili)

28.9.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-FC RP: 0-1 (0-0)

Synkkä oli perjantai: vettä satoi kaatamalla ja sarjajohto valui viemäriin sadeveden mukana. Viiden pinnan marginaali suli viikossa, kun derbytasurin jatkoksi tuli tappio Ruskolle. Lauantaina JIK puolestaan haki murskavoiton Raisiosta, joten lohkovoitto vaatisi nyt pientä ihmettä. Onneksi nousun pitäisi olla selvää kakkossijankin myötä.

Rusko on ennenkin ollut vaikeasti voitettava, ja sama kaava toistui. Kokoonpano oli kursittu mitenkuten kokoon, mikä ei ainakaan helpottanut urakkaa. Asenne oli kyllä kunnossa, mutta poissaolojen myötä omasta pelistä oli melko paljon pois. Siitä huolimatta ottelu noudatti tuttua kuviota: avausjaksolla pelattiin vielä suhteellisen hyvin, toisella ote katosi. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana peli oli niin tasainen kuin olla voi, ja kummallakin joukkueella oli paikkansa.

Tauon jälkeen Rusko painosti yhä enemmän, mutta pitkään peli näytti etenevän kohti 0-0:aa. Sekin olisi ollut hyvä tulos lohkovoittoa ajatellen, ja peliesitykseen nähden suunnilleen parasta, mitä toivoa saattoi. Paikkoja ei nimittäin juurikaan luotu: ei säpinää rankkarialueella eikä pahemmin kaukolaukauksiaan. Rusko ehkä ansaitsi maalin, mutta tapa, jolla se tuli, oli harmillinen. Maalissa muuten hyvin pelannut Ville ei saanutkaan korkeaa kaaripalloa näppeihinsä, vaan se lipsahti juuri ja juuri maaliviivan väärälle puolelle. Kokeneimmille kaarelaisille tuli varmasti muistoja vanhoista peleistä – näitähän on nähty ennenkin.

Kokoonpano: Ville (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Teemu, Jari, Haron, Jacek, Juho (58. Vili), Mikko

21.9.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaPS-KaaRe: 1-1 (1-1)

90 minuutin taistelun jälkeen jäljelle jäi hämmennys. Pitäisikö 1-1-tasapeliin olla tyytyväinen vai ei? Paikallisottelun kaikki olisivat halunneet voittaa, ja kolme pistettä olisi ollut arvokas lisä lohkovoiton tavoittelussa. Yhtäältä peliesitys ei paljon enempään oikeuttanut, toisaalta paikkoja ottelun voittamiseenkin oli. KaaPS voi tosin sanoa aivan samaa.

Paikallisottelussa intensiteettiä riitti alusta loppuun – kumpikaan ei halunnut tyytyä tasapeliin. KaaPS meni 7. minuutilla johtoon – ja katkaisi samalla KaaRen melko pitkän nollaputken – ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään, mutta kuten tasaisen ottelun kuvaan sopikin, johto ei kovin pitkään kestänyt. Jari tasoitti ottelun rankkarista (24.), minkä jälkeen luotiin muutama hyvä tekopaikka ja vastaavasti pidettiin oma pääty rauhallisena.

Jos avausjakso oli KaaRe-merkkinen, toinen puoliaika meni KaaPS:n nimiin. KaaRen peliä vaivasi sama vika kuin monesti aiemminkin: toisella puoliajalla katoaa maltti pelata rauhallisesti ja pitää palloa. Sen sijaan liiankin helposti pelataan suoraviivaisesti ylös, minkä jälkeen juostaan saman tien alas bumerangia hakemaan. Ei ihme, että väsytään.

Kilometrit alkoivat näkyä ja KaaPS loi enemmän maalintekoyrityksiä, mutta siunaantui niitä KaaRellekin. Kärkimiehet väsyivät, ja ironista kyllä, juuri nyt ei ollut hyökkääjiä kentälle vaihdettavaksi. Yleensähän valinnanvaraa on ollut. Lopputuloksena kaikesta oli 1-1 ja paljon jossittelua kummassakin leirissä. Tämän tuloksen kanssa voi elää, mutta todella tyytyväiset olivat harvassa.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Mikko, Teemu, Jari, Haron, Jacek (88. Olli), Ville (86. Sami), Tony (41. Feroz)

15.9.2012 Nauvo, 5. div. Nagu IF-KaaRe: 0-6 (0-2)

Siitä piti tulla vaikeaa, mutta tulikin yksi kauden vakuuttavimmista voitoista. Tyylipuhdas 6-0 kovaksi kotijoukkueeksi tiedetyn Nagu IF:n vieraana ei ollut yhtään liian suuri, ja samalla sarjanousukin taisi varmistua. Kakkospaikka on varma, ja samoin on selvää, että pistekeskiarvo tulee olemaan kovempi kuin toisen lohkon kakkosella. Tietysti parasta olisi hoitaa lohkovoitto kotiin, ettei nousu jää kabinettipäätösten armoille. JIK on edelleen viiden pisteen päässä, joten todennäköisesti kaksi voittoa vielä tarvitaan

Ottelu Nauvon mainiolla viheriöllä ratkesi nopeasti. Jo 7. minuutilla Kurre riisti pallon ja pelasi Villelle paikan avausmaaliin, ja pian (16.) sama mies pääsi Niinin ristipallosta viimeistelemään jo 0-2:een. Sen jälkeen ottelun voittajasta ei käytännössä ollut epäselvyyttä. Nagu ei prässissä päässyt oikein mihinkään, mikä oli taas hyvä esimerkki puolustuspelin kehittymisestä.

Tauon jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue. Parhaimmillaan paikkoja syntyi miltei minuuttitahtiin, kuten maalitkin osoittavat. Nauvossa ilmeisen hyvin viihtyvä Niini (52.) kävi sijoittamassa 0-3:een, sitten Kurre (54.) nosti kauniisti 0-4:ään ja juuri kentälle tullut Jacek (60.) vähintään yhtä kauniisti 0-5:een. Lopussa tehokkaalla pelipäällä taas ollut Kurre (87.) kävi Makken pystysyötöstä tuikkaamassa loppunumerot. Paikkoja oli lisämaaleihinkin, mutta ei nyt sentään ahneiksi ruveta.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki (56. Mikko), Teemu, Jari, Haron (62. Feroz), Ville (58. Jacek), Kurre, Tony

8.9.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-JIK: 3-0 (3-0)

Kauden tärkeimmän pelin voisi olettaa olevan myös vaikein, mutta toisin kävi. Kuuden pisteen nousutaistokamppailu Jomalaa vastaan hoitui niin vaivattomasti, että oikein ihmetyttää. Tarvittavat maalit tehtiin jo taukoon mennessä, eikä JIK siitä enää toipunut. Oma peli puolestaan ei notkahtanut missään vaiheessa, vaan keskittyminen olennaiseen säilyi, kuten näin tärkeässä paikassa pitääkin. Kaikki ymmärsivät, mistä pelissä oli kyse.

Ottelun ratkaisija oli tällä kertaa Kurre, joka teki kaksi maalia ja syötti kolmannen. Avausmaalissa (13.) mies osoitti kylmähermoisuutensa ja lähestulkoon vei pallon maaliin, toisessa (23.) taas nosto yli maalivahdin oli kauden tyylikkäimpiä maaleja. Vielä ennen taukoa (42.) Haron sijoitti tarkasti 3-0:aan, ja peli oli sitä myöten selvä.

JIK ei kunnon tekopaikkoihin päässyt sen paremmin ensimmäisellä kuin toisellakaan puoliajalla. Heidän paras maalintekijänsä ei pelannut, mutta ei pidä ottaa yhtään ansioita pois KaaRen erinomaisen tiiviiltä puolustukselta. Kun vielä muutkin osoittivat asennetta ja kurinalaisuutta, voitto näytti jopa helpolta. Sarjajohto on nyt viisi pistettä, kun neljä peliä on jäljellä. Nelonen alkaa kieltämättä häämöttää, mutta vaikeita otteluita on vielä edessä.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Teemu (85. Feroz), Jari (46. Jacek), Haron, Ville (75. Vili), Kurre (80. Juho), Tony (55. Olli)

31.8.2012 Kupittaa 2 KHT, 5. div. Heitto-KaaRe: 0-2 (0-0)

Menestyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se osaa hoitaa pisteet kotiin tavalla tai toisella. Perjantai-illan Heitto-koitos oli tästä malliesimerkki: 80 minuuttia ottelu oli niin ympäripyöreä kuin olla voi, ja kymmenen minuuttia myöhemmin voitto oli KaaRen. Liekö se rutiinia vai mitä, mutta näin ottelut tuntuvat tällä hetkellä menevän.

Toki peli oli parempaa kuin viikko sitten, ja vastaavasti myös Heitto pelasi ihan mallikkaasti. Huippuluokan maalipaikkoja ei ihan mahdottomasti ollut kummassakaan päässä, ja mitä puolustuksesta läpi pääsi, maalissa Tuomasta tuurannut Fälly hoiteli enemmän (tai vähemmän) varmasti.

Pitkään näyttikin siltä, että maaleja ei nähtäisi lainkaan, mutta sitten 0-1 tuli kuin tyhjästä: Mikko keskitti vasemmalta ja Ville laukoi voittomaalin (82.) Lopun aikaa puolustettiin jälleen fiksusti ja kurinalaisesti, kunnes lisäajalla (90.+2.) Ville vapautui vastahyökkäyksestä tekemään 0-2:een.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Jacek, Teemu, Juho (53. Sami), Jari, Ville, Tony (69. Vili), Kurre (80. Mikko)

24.8.2012 Kupittaa 2 KHT, 5. div. ÅCF-KaaRe: 1-2 (1-2)

Kuinka kummalliseksi voi ottelu mennä? Sitä saattoi aiheellisesti pohtia perjantai-iltana työlään ja vaiheikkaan 2-1-voiton jälkeen. Voitto nosti sarjakärkeen, kun JIK hävisi Wilppaalle, mutta kärkipaikan hinta saattoi olla kova. Tuomas väänsi polvensa pahannäköisesti ja Aleksikin joutui tikattavaksi.

Ottelun alkuminuuteilla oltiin vaikeuksissa, kun ÅCF loi kolme tekopaikkaa alle kymmenessä minuutissa. Sitten kaikki kääntyi päälaelleen: Teemun unelmalaukaus (11.) ja Kurren kylmäverinen nosto (14.) toivat 0-2-johdon, ja ottelu näytti olevan hallinnassa. Siitä vaikeudet vasta alkoivat. Kavennus (29.) oli turhan oloinen, ja toisella puoliajalla jouduttiin todelliseen puolustustaisteluun.

Jos kokoonpano viime viikolla muuttui alituiseen, nyt edettiin samoissa merkeissä. Tuomaksen loukkaannuttua Ville siirtyi maaliin ja tekikin pari laadukasta torjuntaa, ja vertavuotavan Aleksin paikalle toppariksi siirtyi Jacek. Keskikentällä ja kärjessäkin ryhmitystä siirreltiin ja vaihdettiin, ja lopulta hommaan saatiin sen verran tolkkua, että viimeinen vartti hoidettin melko fiksusti ja kypsästi kotiin. ÅCF:llä oli tilaisuutensa tasoittaa, mutta onni oli KaaRen puolella.

Voitto oli helpotus ja todella tärkeä, mutta lähtökohdat ensi viikon otteluun voisivat olla paremmatkin. Mutta jos selkärankaa löytyy samalla tavalla kuin nyt, kärkipaikan pitäisi pysyä hallussa.

Kokoonpano: Tuomas (mv, 51. Vili), Niini, Makke, Aleksi (65. Tony), Olli, Teemu, Jari, Haron, Ville, Jacek, Kurre (79. Juho)

17.8.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-KuuLa: 3-2 (1-1)

Jos joskus voitto herättää joukkueessa pelkästään tyytymättömyyttä, se oli nyt. Periaatteessa nousutaistelussa tärkeintä on pisteiden kerääminen, mutta perjantaiseen esitykseen ei yksikään kaarelainen voinut olla tyytyväinen. Peli oli sekaisin alusta loppuun, eikä vaihtojen tekeminenkään auttanut – päinvastoin. Puolustuslinja esiintyi neljässä eri koostumuksessa, kun aikaiset vaihdot ja loukkaantumiset sekoittivat pakkaa.

Kaikki kunnia toki KuuLalle: mistään ei huomannut, että vastakkain olivat sarjakakkonen ja sarjajumbo. Ihmetellä pitääkin, miksi KuuLalla on niin vähän pisteitä. Se uskalsi pelata rohkeasti palloa pitämällä, ja kun KaaRe sortui toistuvasti helppoihin ja turhiin pallonmenetyksiin, peli olisi hyvin voinut keikahtaa vieraille. Edes avausmaali (26.), joka lopulta merkittiin Villelle mutta joka syntyi Mikon ja Tonyn hyvästä yhteistyöstä, ei auttanut. Kahdessa minuutissa peli oli tasan, kun KuuLa ryösti pallon ja koripallotermein sanottuna juoksi nopean.

Toisella jaksolla tapahtui vielä nopeammin. KuuLa meni komealla kudilla 1-2-johtoon (63.), mutta ensin Aleksin pukkaus meni omituisella kierteellä maaliin (65.) ja sitten Kurre ohjasi Haronin keskityksen takanurkkaan (66.). Loput 25 minuuttia lähinnä odotettiin kellon käyvän. Nyt kävi tuuri, mutta on selvää, että tällaisella sekoilulla pisteitä katoaa ennemmin kuin myöhemmin.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini (46. Kurre), Makke, Aleksi, Juki (78. Vili), Teemu (90. Feroz), Fälly (73. Sami), Jari, Mikko (46. Haron), Ville, Tony (58. Jacek)

10.8.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-TuWe 2: 6-0 (1-0)

Puolisen tuntia ottelu TuWen kakkosjoukkuetta vastaan oli tasainen ja ympäripyöreä, mutta sitten revähti. Leppoisa perjantai-ilta tuotti puhtaan voiton. Pelissä oli myös yritystä pelata kunnon jalkapalloa, kiitos Keskurin uuden laadukkaan tekonurmen. TuWe pelasi suoraviivaisemmin ja tavoitteli jatkuvasti vahvaa kärkimiestään, mutta Makke ja Aleksi onnistuivat pysäyttämään tämän kerta toisensa jälkeen.

Ottelun alussa maalipaikkojen luominen oli hankalahkoa. Ennen Villen avausmaalia (35.) niitä ei juuri ollutkaan, vaikka sinänsä pallo liikkui nätisti. Tauon jälkeen peli olikin sitten aivan toisenlainen. TuWe joutui syystä tai toisesta pelaamaan koko toisen jakson vajaalla, ja väsymyshän siinä iski. Jacekin kierteinen kaukolaukaus 2-0:aan (48.) ei ainakaan parantanut vieraiden intoa. Tony kävi tuikkaamassa kolmannen (62.), ja sen jälkeen vain pelattiin loppuun.

Aikaisessa vaiheessa aloitettu vaihtoruletti takasi sen, että maalinälkäisiä miehiä saatiin kentälle hoitamaan homma kunnolla loppuun. Huomionarvoista sinänsä, että puolet maaleista merkittiin ”jokereille”: Kurre (74.), Feroz (86.) ja Vili (90.) kaunistelivat tilastoja.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini (66. Sami), Makke, Aleksi, Juki, Teemu, Jari (72. Feroz), Haron (50. Olli), Ville (56. Mikko), Jacek (63. Vili), Tony (63. Kurre)

3.8.2012 Raisio Kerttula nurmi, 5. div. RaiTeePee-KaaRe: 1-4 (0-1)

Syyskierros alkoi tappiollisesti, mutta kurssi korjattiin nopeasti. Raision tasaisen epätasaisella heinikolla saldoksi tuli turvallisesti 4-1-voitto. Peli ei ehkä silmiä hivellyt, mutta toisaalta kenttä ei paljon parempaan eväitä antanut. Parhaimmillaan luotiin kyllä ihan hyviä vastahyökkäyksiä, eikä voitto avausmaalin jälkeen ollut oikeastaan hetkeäkään uhattuna.

Avausmaali syntyi 26. minuutilla, kun Jarin sijoitus alakulmaan hämmästytti kaikki, ei vähiten maalintekijän itsensä. Sitä ennen peli oli ollut melko hätäistä sohimista, mutta maali edes hieman rauhoitti pelaamista. RaiTeePee oli myös luonut muutamia yritelmiä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä vähemmän niitäkin syntyi. Isännät yrittivät taukoamatta pitkillä ja korkeilla syötöillä, mutta kun ne eivät tuottaneet tulosta, he yrittivät vielä pidemmillä ja korkeammilla syötöillä.

Tauon jälkeen KaaRen peli oli parhaimmillaan, ja ottelu ratkaistiin kahdella lähes identtisellä erikoistilannemaalilla. Teemun keskitysvaparit pukkasivat verkkoon Jari (56.) ja Tony (67.), ja vastahyökkäyksistä olisi pitänyt iskeä vielä pari osumaa. RaiTeePee vielä kavensi (81.) hetken herpaantumisesta, mutta viime hetkillä (90.) Ville kuittasi takatolpalta loppunumerot.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki (58. Sami), Fälly (50. Jacek), Teemu, Jari, Ville, Tony (78. Viljam), Juho (71. Kimmo)

26.7.2012 Kaarina Keskuskenttä 3, 5. div. KaaRe-Wilpas 2: 2-4 (0-2)

Hieman ihmetyttää Wilpaan paikka sarjataulukossa, sillä pelillä, millä se otti täydet pelipisteet Kaarinan nurmelta, paikka kuuluisi olla kärkipäässä, eikä tapella putoamista vastaan. Vai pelasiko joukkue sittenkin tasollaan ja kotijoukkue oli tullut paikan päälle vain hengailemaan? Oli miten oli, ensijakso oli selvästi Wilppaan hallintaa, jossa se sitten ratkaisikin ottelun itselleen. Wilpas pommitti useaan otteeseen KaaRen puolusta pitkillä palloilla linjan taakse, jonne sitten ehti ensin Wilppaan nopeat kärjet. Molemmat maalit syntyivät tällaisten hyökkäyksien jälkitilanteista (23 ja 28min). Tosin oli Kaarellakin ensijaksolla paikkoja. Villen nostopallo ruuhkan yli putosi niukasti ohi tolpan, Mikko taasen ampui pallon tolppaan. Noista pallo maaliin, niin tilanne olisi ollut varmasti toinen.

Toisella jaksolla KaaRen peli parani ja tilanteet tasoittuivat, samoin maalit, kumpikin joukkue teki kaksi. Mutta ei KaaRen peli mitään häikäisevää ollut, ajatus puuttui. Mentiin vaan kohti Wilpas päätyä ”toivotaan-toivotaan” ajatuksella. Maaleista ja tilanteista, ensin Ville onnistui kaventamaan (64 min) tilanteeksi 1-2, mutta maalista ei KaaRe saanut lisää puhtia. Wilpas piti palloa ja oli tässä kohtaa peliä niskan päällä.

75min tapahtui ratkaiseva käänne. Keskikentällä KaaRe lähti Haronin avulla hyökkäykseen. Wilpaan pelaaja katkaisi Haronin menon pitäen ensin kiinni Haronia kädestä, sitten repien paitaa päältä. Haron menetti tasapainon ja pallon ja oletti, että tuomari viheltää vaparin. Mutta mitä vielä, peli jatkui. Wilpas käytti syntynyttä KaaRen odottelua hyväkseen, pallo nopeasti maalille ja Wilpaan Joni Parjaselle suora hattutemppu oli valmis, pallo ohi Tuomaksen. Tosin Tony kuittasi maalillaan (78min) tapahtuneen, mutta tuo Haronia vastaan tehty selvä rike haittasi kotijoukkuetta pitkään. Wilppaan 90+2min tehty lopputulos 4-2 päätti pelin, loppu oli tuomaripillin odottelua.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu, Mikko, Aleksi, Niini, Ville, Olli (Haron 45min), Jacek, Juki, Sami (Tony 45min), Fälly.

29.6.2012 Kaarina Keskuskenttä 2, 5. div. KaaRe-LTU 2: 3-1 (3-1)

Yhdestoista peli ja kymmenes voitto: vahvasti ja tasaisella vauhdilla mennään eteenpäin. LTU:n muutamilla ykkösmiehilläkin vahvistettu kakkosjoukkue kaatui värikkäässä pelissä 3-1, mutta tilanteisiin nähden oikeampi lopputulos olisi ollut jotain 8-4. Molemmat joukkueet sortuivat niin pahaan tuhlailuun, että finanssivalvontavirasto luulisin huolestuvan.

Ottelu pelattiin keskurin hyväkuntoisella nurmella, mutta enimmäkseen palloa pelattiin ilmatilassa. Avausmaalit toki muistuttivat toisiaan. Jacekin siirrosta Ville sijoitti tolpan kautta 1-0:aan (9.), ja sitten Jacek kävi vastaavanlaisesta hyökkäyksestä tekemässä toisen (29.). Vielä ennen taukoa Teemu teki hänelle tyypillisen vaparimaalin (42.): tarkka sijoitus, josta telkkarissa ei hidastusta voisi näyttää, koska veto itsessään on kuin hidastus. Ottelu vaikutti jo ratkenneen siihen, mutta vielä ennen taukoa (45.) LTU kavensi vaparista.

Toisella jaksolla keskityttiin niin huonosti, että maalipaikkoja hukattiin surutta molemmissa päissä. Edes pilkulta ei palloa maaliin saatu, joten lopullista sinettiä pelille ei lyöty. Tosin LTU vaikutti loppua kohden jo alistuvan siihen, että maalia ei vain tehdä.

Kesätauolle lähdetään sarjakärjessä, tosin JIK pelaa rästiottelunsa vasta heinäkuun lopulla ja voi siten mennä vielä ohi. Joka tapauksessa kevätkierros oli tuloksellisesti parempi kuin luultavasti kukaan uskalsi ajatellakaan. Ironista sinänsä, että tälläkään pistetahdilla ei saa hengittää rauhassa.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Fälly, Juki (52. Aleksi), Teemu (84. Feroz), Olli (75. Sami), Jari (64. Haron), Jacek, Ville (80. Juho), Tony (59. Mikko)

19.6.2012 Rusko KHT, 5. div. FC RP-KaaRe: 0-2 (0-2)

Ensimmäinen voitto Ruskosta sen kotikentällä. 10 vuoden sisällä kohdattu Ruskolla kolmasti, 2010 Ruskon 1-0 voitto, 2008 pelattiin 0-0 tasuri ja 2007 Rusko voitti kotipelinsä 3-1. Pelin maalit, ensin Tony läpijuoksun päätteeksi molarin riparista 12 min:lla ja sitten Villen liippipusku Teemun kukkupallo -vaparista ottelun 40 min:lla. Molemmat maalit tehtiin vitosen sisältä keskeltä maalia. Eka jakso tasainen, Ruskolla parhaat paikat aivan ottelun alussa, mutta kaverit olivat tuhlaajapoikia. KaaRe sen sijaan onnistui noilla veljesten maaleilla hankkiutumaan kahden maalin johtoon.

Toisen jakson ekat 20 min Rusko painoi päälle, mutta Tumppi maalilla ja toppari pari Fälly / Makke hoitivat pallot niin, ettei Rusko maaleja saanut. Jakson loppupuoliskolla KaaRella pari selvääkin selvempää maalipaikkaa, mutta Tony ja Mikko eivät onnistuneet.

Siinä lyhyesti. Vielä peli LTU 2:sta vastaan, jota yritetään siirtää nurmelle, ja sitten kevään spelit pelattu.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu (Feroz 89 min), Niini, Ville (Kimmo 75 min), Olli (Sami 63 min), Tony (Kurre 63 min), Haron, Jacek (Mikko 75 min), Juki, Fälly, Makke

15.6.2012 Kaarina Keskuskenttä 2, 5. div. KaaRe-KaaPS: 4-1 (0-1)

Tasaväkinen ottelu, jossa KaaRella oli enämpi tuuria mukana kuin vastustajalla. Noin pitää sanoa, sillä KaaRen toisen jakson kahdessa ensimmäisessä maalissa oli KaaPS epäonnisesti auttamassa. KaaPS kuitenkin vei ensijakson nimiinsä, tehden ainokaisensa ottelun 15min:lla.

Toisella jaksolla sitten KaaRe onnistui neljästi, mutta tosiaan KaaPSin auttamana. Ensin 48min:lla Ferosin syöttö päätyrajalta pomppaa KaaPS puolustajan jalan yli suoraan maalille juosseelle Kurelle, joka työntää pallon tyhjään maaliin. Sitten 66min:lla Teemun kulmapotku torjutaan ulos kentälle, pallon saa Haron, joka vaan nostaa pallon takaisin maalille. Pallo putoaa KaaPS pelaajan selkään ja kimpoaa siitä maaliin. Maali merkittiin Haronille. Noiden tapahtumien jälkeen ottelu eteni tasaväkisesti, paikkoja oli molemmilla joukkueilla, kunnes sitten ottelun 86min:lla Tony onnistui läpijuoksussa. Villen no 10 tuli sitten yliajalla, potku suoraan syötöstä ja tolpan kautta maaliin.

Tuomariosasto oli hyvä, vaikkakin ottelun tuominnut Seppälä sai tehdä hommia, että sai molemmat avustajat peliin. Toinen piirin määräämistä avustajista jätti saapumatta paikalle, joten Seppälä soitti kummipoikansa auttamaan. 15min myöhästely ei haitannut joukkueita, eikä tuomarikolmikkoa. Hyvin tuomittu ottelu kaikin puolin.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu, Niini, Ville, Olli, Fälly, Haron, Jacek (Juho 83 min), Makke, Feros (Kimmo 83min), Kurre (Tony 66 min)

8.6.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-Nagu IF: 2 -1 (2-0)

Pisteet kotiin Villen kahdella maalilla. Ensijaksolla olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, sillä paikkoja kuulemma oli. Nyt vain Ville onnistui. Ensin Kimmon syötöstä ottelun 7 min ja sitten jakson lopulla 43 min:lla nostolla maalivahdin yli.

Toisen jakson alussa Nagu pääsi kaventamaan 54 min:lla ja siitä eteenpäin KaaRen peli vain tuskastui. Maaleja ei kuitenkaan enempää kumpaankaan päähän tullut, joten pisteet kotijoukkueelle. Ottelu oli kaikin puolin siisti, eikä ottelun tuomari Max Millner, antanut kuin yhden varoituksen pelissä (Nagu:lle). Ottelupöytäkirjan lisätiedoissa on hänen kommenttinsa kentän maaleista, jotka olivat hänen mukaansa todella huonossa kunnossa.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu, Niini, Ville (Feroz 57 min), Olli, Fälly (Juho 68min), Haron, Jacek, Sami (Tony 57 min), Markus, Kimmo

2.6.2012 Vikingavallen KHT, 5. div. JIK-KaaRe: 3-0 (1-0)

Kyllä saarella on vaikea voittaa, se todettiin jälleen kerran. KaaRe pelasi kutakuinkin tasollaan, hallitsi kenttää, mutta kun vastassa oli hieman onnekkaampi vastustaja sekä tuomarina kotiinpäin vetävä täti (naistuomari), niin tulos oli mikä oli. JIK pelistä pitää mainita tuo hulvaton näytteleminen. Nuoret pojat kieriskelivät nurmella jokaisen tönäisyn jälkeen saaden sillä tavoin tuomarin puolelleen. Aika ajoin tuollaista näytelmää oli vaikea ymmärtää. Pelin edetessä tuollainen näytelmä nosti KaaRe pelaajien tunnetasoa yli limitin, jotka sitten tuomari kuittasi korteilla, KaaRe kuusi keltaista ja kaksi punaista, JIK:n saadessa ainoastaan kolme keltaista, nekin aivan pelin lopulla.

Mutta pelistä. Alku oli selvää KaaRe hallintaa ekat 10 min, kunnes JIK pääsee ensimmäisen kerran ylös ja onnistuu heti maalinteossa (11 min ). Seuraavalla minuutilla Kurre ottaa keltaisen koskemalla palloa kädellä, pari minuuttia tästä ja Niini (ei edes tilanteessa) saa keltaisen taklauksen jälkitilanteesta. Taas pari minuuttia ja Teemulle kortti. Eli miltei jokaisesta kolhusta tuomari näki kortin mukaisen virheen. Sitten Ville pääsee keskeltä läpi ja ollaan 16 sisällä. Takaa tulee JIK puolustaja ja niittokone käy. Molemmat nurin ja KaaRe leirissä odotellaan pilkku vihellystä, mutta turhaan niin turhaan. Tuomarin mielestä pallo välissä ja peli jatkui maalipotkulla.

Toisella jaksolla tilanteita oli puolin ja toisin, mutta vain JIK onnistui 59 min:lla maalinteossa. Olihan se nätti paukku, keskeltä kenttää 20m:stä suoraan verkkoon. Pelin 65 min:lla Juki menetti sekunniksi hermonsa ja tönäisi maassa makaavaa JIK pelaajaa. Tuomari lähellä ja Jukille suora punainen. Alivoimalla pelaaminen ei oikeastaan näkynyt KaaRe pelissä, saatiin pallo kerran jopa JIK maalin poikkipuuhun (Kimmo). Villen taklauksesta rp ja tästä maali, niin peli olisi ollut tilanteisiin nähden oikeutettu, mutta kun ei. Ottelu jatkui ja kortit heiluivat. Keltaiset 68min (Jacek), 72 min (Ville), 84 min ja 88 min (Aleksi). Varsinkin tuo Aleksin saama kohtelu ihmetyttää. Aleksi torjui liukumalla varman JIK maalin aivan maaliviivalta. Maassa liukuessa pallo kulki nivusista kohti kainaloa. Tuon kainalopallon tuomari tulkiksi kädeksi ja vihelsi pallon pilkulle. Ei auttanut protestointi, Aleksille toinen keltainen, pallo pilkulle ja siitä maali. Peli oli pelattu.

Iso käsi Styrbjörn Oskarssonnille (Ahvenamaan et.vastaava). Hän tuli ottelun jälkeen koppiin kiittämään Fällyn kapteenin toimintaa kentällä ottelun aikana. Ja keskusteltiin sitä tuomarinkin toiminnasta.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu, Aleksi (ulos punaisella 88 min), Niini, Ville, Tony (Kimmo 60 min), Haron (Juho 72 min), Jacek, Fälly, Juki (ulos punaisella 65 min), Kurre (Feroz 78 min).

25.5.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-Heitto: 3-1 (2-1)

Kuudes voitto kuudesta pelistä, mutta perjantain koitos Hirvensalon Heittoa vastaan oli myös osoitus siitä, ettei ilmaiseksi saa mitään. Vaikka paremmasta joukkueesta ei lopulta ollutkaan epäselvyyttä, ottelu muistutti paljon avausottelua Salossa: vaikeuksien kautta voittoon.

Mahtoiko johtua huonosta lämmittelystä vai mistä, mutta ottelun alku oli lähes katastrofaalinen. Neljässä minuutissa Heitto loi kaksi tekopaikkaa, ja kuudennella minuutilla vieraat menivätkin johtoon pilkulta. Tuomio oli enemmän kuin kyseenalainen, koska sinänsä selkeä rike tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella. Siinä mielessä KaaRella oli tilanteessa onnea, ettei Tuomas saanut punaista korttia. Muutenkin tuomari jätti johdonmukaisesti kortit taskuunsa, vaikka myöhästyneitä taklauksia nähtiinkin useampia.

Vähitellen tapahtumat siirtyivät toiseen päähän, kunhan alkuhorroksesta oli herätty. Muutama hyvä hyökkäys ehdittiin hukata, kunnes Jacek tasoitti (25.) Teemun tarkasta kulmapotkusta. Jakson loppuun edettiin samalla linjalla, ja juuri ennen taukovihellystä Tony (45.) pukkasi Haronin keskityksen takatolpalta sisään.

Toisella jaksolla juuri mikään ei muuttunut. KaaRe piti enemmän palloa, joskin myös Heitto sai muutamia hyviä tilanteita aikaan. Ottelun ratkaisusta huolehti Teemu komealla laukauksellaan (70.), ja mies oli muutenkin monessa mukana. Ottelussa saatiin myös uusia miehiä kentälle, kun Fälly teki paluun loukkaantumisen jälkeen korvaten kenkänsä rikkoneen Aleksin. Takavuosina KaaRessa kolmosta pelannut Sami teki myös paluun, ja kunhan minuutteja tulee, miehen kokemuksesta on varmasti paljon hyötyä nousutaistelussa.

Apropoo nousutaistelu: ensi viikolla onkin jo esimakua siitä, kun edessä on vieraspeli Jomalassa. Ottelu herättää jo nyt paljon kysymyksiä: Kuinka aikaisin silloin vihelletään pilkku? Löytävätkö kaikki pelaajat maihin? Entä laivaan?

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Aleksi (57. Fälly), Juki, Teemu, Jari (61. Sami), Haron (81. Juho), Jacek, Ville (73. Kurre), Tony (83. Feroz)

18.5.2012 Raunistula KHT, 5. div. TuWe 2-KaaRe: 0-4 (0-1)

Raunistulan pienen kentän piti olla kauden toistaiseksi vaikein paikka, mutta eipä ollut ongelmia tässäkään pelissä. Peli kulkee nyt sen verran varmasti, että voittoja kyetään ottamaan paikassa kuin paikassa, kunhan pää kestää. TuWen kaatamiseen tarvittiin juuri pään kestämistä, eli suomeksi kärsivällisyyttä.

Peli ei alussa rullannut kaksisesti, kun TuWe prässäsi alussa aktiivisesti ja peitti tilan pelata keskikentän kautta. Tilaa oli kentällä sen verran niukasti, että ratkaisuja piti hakea pitkillä pysty- ja ristisyötöillä, joista useimmat epäonnistuivat. Kotijoukkue joutui kuitenkin tekemään jo avausjaksolla kolme vaihtoa loukkaantumisten takia, ja vähitellen prässääminen heikkeni.

Helpottava avausmaali syntyikin pelin kuvaan sopivasti erikoistilanteesta, kun Ville (44.) osui kulmapotkun tielle. Sama mies ratkaisi pelin toisella jaksolla: ensin 2-0 (49.) ohjaamalla Aleksin keskityksestä ja hattutemppu valmiiksi pilkulta (62.). Toinen jakso olikin KaaRen suvereenia hallintaa, eikä TuWe päässyt käytännössä mihinkään. Lopussa (86.) Ollikin pääsi vielä Niinin keskityksen jälkeen kääntämään pallon neljännen kerran verkkoon.

Positiivista oli sekin, että puolustuslinjan pari poissaoloa (Makke, Juki) ei tuntunut nyt missään, vaan linja hoiti varmasti TuWen harvinaiset vaaralliset hyökkäykset.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Teemu, Aleksi, Olli, Haron (68. Feroz), Jari, Juho (46. Tony), Ville, Jacek, Kurre (52. Kimmo)

13.5.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-ÅCF: 3-0 (2-0)

Kauden ensimmäinen nollapeli tuli neljännessä perättäisessä voitto-ottelussa, kun ottelu ÅCF:ää vastaan hoidettiin tyylikkäästi kotiin. Vaikka vastustaja olikin uusi tuttavuus, se oli vakoiltu sen verran tarkasti, että lääkkeet olivat tiedossa.

Ajatuksena oli panostaa pystysyöttöihin linjan taakse, ja niistä saatiinkin tulosta alusta alkaen. Ville ehti kerran jo tuikata tolppaankin, kunnes mies vähän myöhemmin (13.) Kurren hienosta esityöstä sijoitti varmasti avausmaalin. Myös 2-0 (22.) oli tyylikäs maali: Juho vapautti pystysyötöllä Jacekin karkuun, ja uudet pelipallot hankkinut mies sijoitti omansa aivan tolpan juureen.

ÅCF sitä vastoin ei tahtonut saada peliään toimimaan, mistä toki iso kunnia menee KaaRen tiiviille puolustuspelaamiselle. Vieraiden kunnon tekopaikat olivat harvassa koko ottelun ajan. Puolustuskvartetti on nyt pysynyt samana koko kauden ajan, ja otteet ovatkin menossa parempaan suuntaan.

Toisella puoliajalla haettiin sitten enää lopullista ratkaisua, ja siitä vastasi lopulta Ville. Jos oli voittomaali Kupittaalla komea, tämä osuma oli vieläkin näyttävämpi: puolivolleysta lähti karmea veto takanurkkaan. Itseluottamus on ainakin Villellä kohdillaan – ja näillä otteilla saman luulisi tarttuvan koko joukkueeseen.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Haron, Jari (60. Kimmo), Juho (53. Feroz), Ville, Jacek (77. Nikke), Kurre (68. Tony)

4.5.2012 Kupittaa 2 KHT, 5. div. KuuLa-KaaRe: 2-3 (0-2)

Seuraava tehtävä tilastoihmisille: koska viimeksi sarjakausi on avattu kolmella voitolla? Tällä kertaa voitto tuli todella täpärästi, kun uusi tuttavuus Kuuvuoren Laaki kaatui tiukan väännön jälkeen tuulisella Kupittaalla. Tosin viime viikkoon verrattuna vääntö ei ehkä ole oikea sana kuvaamaan ottelua, sillä Kuula pyrki pelaamaan näppärää jalkapalloa.

Molemmat joukkueet yrittivät pelata maata pitkin, mutta ajoittaisista hyvistä syöttökombinaatioista huolimatta kumpikaan ei oikein saanut peliä hallintaansa. Mitä pidemmälle avausjakso eteni, sitä paremmin KaaRe siinä kuitenkin onnistui, ja muutaman minuutin tehohetki helpotti pelaamista entisestään. Jacek teki kolmessa minuutissa kaksi maalia: ensin kaukolaukauksella (25.) ja sitten suoraan kulmapotkusta (28.) kuten Teemu takavuosina Littoisissa Kolmosen kärkikamppailussa SoVon verkkoon.

Ensimmäisen puoliajan loppupuoli tuntuikin niin helpolta pelaamiselta, että ottelu vaikutti sinetöidyltä. Ilmeisesti ei kuitenkaan viikossa ollut opittu mitään, sillä KuuLan oma tehohetki pani pelin uusiksi. Tasoitus (58.) tuli yllättäen, seuraavalla minuutilla pallo kävi tolpassa, ja seuraavassa hetkessä (62.) peli olikin jo tasan. Kukaan ei poiminut maalipotkua vaan KuuLan liukas kärkimies korjasi hedelmät ja laukoi komean tasoituksen.

Kesti aikansa, ennen kuin juonenpäästä saatiin taas kiinni, mutta todellisia maalipaikkoja ei yrityksestä huolimatta oikein siunaantunut. Tasapeli olisi tuntunut tappiolta, mutta onneksi Ville oli kylmäpäinen ja nosti hallitusti voittomaalin (83.) yli vastassa olleen maalivahdin. Samalla siirryttiin ainakin hetkellisesti sarjakärkeen. Siellä pysyminen onkin sitten toinen juttu, jos keskittyminen ei kestä 90 minuuttia.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Haron, Jari, Olli (72. Teemu), Jacek, (84. Juho), Tony (60. Ville), Nikke (60. Kimmo)

28.4.2012 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-RaiTeePee: 5-2 (1-0)

Tilastonikkareille pureskeltavaa: koska viimeksi KaaRella on sarjapelissä ollut viisi maalintekijää? Jo viiden maalin tekeminen yhteen otteluun on viime vuosina ollut harvinaista, ja nyt kaikki RaiTeePee-osumat merkittiin vielä eri miehille. Erikoista oli sekin, että kaksi veljesparia pääsi samalla maalitilastoihin.

Sarjakauden kotiavaus houkutteli lehtereille yllättävän suurilukuisen yleisöjoukon, ja vaivannäön vastineeksi katsojat saivat nähdä vaihtelevan ottelun kahden erityylisen joukkueen välillä. Avausjakso meni vielä hiukan asetelmia hakiessa, sillä kummallakaan ei pahemmin kunnon paikkoja ollut. Avausmaali (24.) sentään oli nätisti pelattu: pirteästi pelanneen Jukin nousun jälkeen Kimmo pelasi pallon maalinedustalle, josta Tony ohjasi 1-0:aan.

Vasta tauon jälkeen alkoi kunnolla tapahtua, kun RaiTeePeen alakerrasta alkoi löytyä aukkoja. Ville (47.) ja Kimmo (52.) kävivät sijoittamassa maalit tilaa saatuaan, mutta siinä välissä harvinainen uinahdus omassa päässä oli päästänyt vieraat taas peliin. 3-1-tilanteessa ehkä jo ajateltiin pelin olevan ohi, sillä etenkin hyökkäyksessä tilanteita alettiin pelata huolimattomasti. Peli olisi pitänyt hoitaa kotiin heti eikä vasta lopussa, sillä vähitellen raisiolaiset saivat aikaan pientä painostusta. Kavennus (82.) ei kuitenkaan lopulta paljon hätkähdyttänyt, sillä Feroz (84.) ohjasi maalinedustalta Villen hienon keskityksen sisään, ja loppuminuuteilla Haron (90.) sijoitti vielä tarkasti viidennen osuman.

Kaksi ottelua, kaksi voittoa: tavoitteen mukaisesti mennään. Voitot ovat tulleet suhteellisen varmasti, ja oikeastaan on vain hyvä asia, että otteissa on vieläkin parantamisen varaa. Sitä nimittäin tarvitaan jatkossa, kun vastustajan taso paranee.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Teemu (41. Haron), Jacek, Juho (65. Jari), Ville, Kimmo (80. Feroz), Tony (65. Nikke)

21.4.2012 Salo KHT, 5. div. Wilpas 2-KaaRe: 1-3 (1-0)

Sarjakauden avausottelu ei yleensä ole niitä helpoimpia. Vanhan kaavan mukaan eteni avausottelu Salossa, mitä nyt sää oli normaalia parempi ja tuloskin vähintään tyydyttävä. 3-1-voitto Wilppaan kakkosjoukkueesta tuli lopulta rutiininomaisesti ilman loistosuoritusta, mikä sinänsä on hyvä merkki. Selkärangasta kertoo sekin, että sarjapisteisiin yllettiin vaikeamman kautta.

Sarjakauden avauspuoliaika ei nimittäin luvannut hyvää. Alkuminuuteilla luotiin joitakin kohtalaisia tekopaikkoja, mutta sen jälkeen ei juuri mitään. Peli oli tahmeaa eikä palloa pahemmin saatu pidettyä hallussa. Yritteliäs Wilpas pelasi terävämpiä hyökkäyksiä, ja yhdestä sellaisesta syntyi johtomaali (36.) hiukan harmillisesti, kun laidasta irti päässyt hyökkääjä lobbasi pallon yli vastaan lähteneen Fällyn.

Tauon jälkeen asiat olivat toisin. Tasoitus (49.) tuli Tuomen veljesten junailemana: Ville syötti ja Tony viimeisteli läpiajosta. Ote siirtyi KaaRelle, eikä Wilppaan puolelta paljon tilanteita nähty. Siitä huolimatta iltapäivän tulos olisi hyvin voinut olla kaarelaisittain karmea ilman Fällyn paraatipelastusta. KaaRen painostus kuitenkin tuotti tulosta. Teemu teki 2-1:een (79.) tälläämällä oman vaparinsa paluupallon alanurkkaan, ja loppuhetkillä Jacek (88.) pukkasi Teemun vaparikeskityksestä varmimmaksi vakuudeksi loppunumerot 1-3.

Kukaan tuskin erehtyi pitämään peliä suurena näytöksenä, mutta tyytyväisiä ja helpottuneita ilmeitä kopissa pelin jälkeen näkyi. On sitä huonomminkin kausia aloitettu.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki, Teemu, Jari (24. Olli), Jacek, Ville (90. Feroz), Kimmo (90. Juho), Tony (67. Haron)

8.4.2012 Kaarina KHT, harjoitusottelu LTU-KaaRe: 9-1 (4-0)

Aprillipäivän lumiukot saivat väistyä pääsiässunnuntain aurinkoisen päivän tieltä. Tosin tällä kertaa itse pelissä sitten tuli oikein kunnolla ”räntää” niskaan. Vastassa oli paikallisjoukkue LTU, joka näytti miten palloa pelataan, kun vastustaja ei sitä halunnut näemmä tehdä.

Pelin alkuminuutit näyttivät vielä ihan hyvältä, palloa liikuteltiin mieheltä toiselle ja Reipas sai luotua jopa hyvän maalipaikan, jonka Jari kuitenkin loppuen lopuksi täräytti yläkatsomoon niin että teräksinen takaverkko vinkui. Siihen loppui sitten se laulu!

LTU otti ohjat käsiinsä ja kymmenen minuutin kohdalla keltapaitojen oikea laituri pääsi vikkeläkinttuisena Reipas-pakin estelyistä huolimatta tunkeutumaan KaaRen päätyviivan tuntumaan ja poikittaissyötöllä tavoitti Niko Hiltusen, joka sijoitti pallon helpohkosti KaaRen maaliin Reipas-pakkien rähmiessä nurmen pintaa. Kahdenkymmen minuutin kohdalla sama toistui mutta toisin päin. Hiltunen murtautujana ja LTU:n ensimmäiseen maaliin esityön tehnyt samainen laituri sijoitti puolestaan Hiltusen poikittaissyötöstä pallon Reippaan pussiin.

Tämän jälkeen Reippaan peli lässähti tyystin. Ei löytynyt pallolliselle pelaajalle syöttösuuntia, liike oli huonoa ja heiteltiin toivotaan toivotaan -palloja kärkipelaajille siinä toivossa, että sitä kautta saataisiin joku tilanne aikaiseksi. Sen seurauksena LTU sai pallon hallinnan täysin itselleen ja Reippaan pelaajat juoksentelivat askeleen perässä LTU:n pyörittäessä peliä mielin määrin. Mihin unohtui KaaRen liike, puhe ja joukkueena pelaaminen? Vaikka vastus olikin kovanpuoleinen, niin tempo pelissä ei kuitenkaan ollut kovin päätä huimaavaa, joten pelinrakentamiseen olisi KaaRellakin ollut aikaa ja tilaa. Ehkä pari divisioonaa ylempänä pelaava LTU sai kaarelaisilta liikaa kunnioitusta, koska kunnon taistelua pelissä ei juurikaan näkynyt.

Ensimmäisellä puoliajalla LTU iski vielä kahdesti pallon KaaRen maaliin, joten se oli sitten siinä.

Toiselle puoliajalle KaaRe vaihtoi tuoreita miehiä. Ensimmäisellä puoliajalla maalissa pelannut Jacek pääsi myöskin kentän puolelle näyttämään taitojaan, ja Fälly puolestaan siirtyi kentältä maalin suulle.

Eipä auttanut vaihdot paljoakaan, sillä LTU jatkoi siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. Muutamassa minuutissa LTU mätti neljä maalia lisää, Reippaan miesten ihaillessa päivänpaistetta. Sen verran taisi häikäistä KaaRen pelaajia, että LTU:n keltapaidat saivat hääriä KaaRen maalilla ilman suurempia ahdisteluja.

LTU teki vielä yhden osuman kahdeksannen päälle, ennen kuin Reipas sai varti ennen pelin loppua hieman lohtua Makken pystyynjuoksun päätteeksi tehdystä maalista.

Eipähän tuosta paljoa jäänyt käteen edes rusketusraitoja, joten onneksi on vielä pari viikkoa aikaa hioa kuvioita ennen sarjan alkua. No valmentaja sai kuitenkin näyttöjä parilta uudelta pelaajalta, joten jotain hyvää sentään. Ja maalejahan nähtiin koko rahan edestä eli hyvää viihdettä pääsiäisen ratoksi.

1.4.2012 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-SCR: 1-1 (0-0)

Kesän lomamatkoja harkitessa on hyvä tarkistaa koska KaaRe pelaa tai treenaa, sillä tiedossa on taatusti sadetta jossain muodossa. Aprillipäivän pelissä monilukuista fanikatsomoa ja pelaajia ilahdutti koko peliajan jatkunut räntäsade. Lumi kasaantui kengänpohjiin ja välillä pallo muistutti lumiukon päätä. Tästä huolimatta peli pelattiin täysimittaisena ja hyvässä hengessä loppuun asti.

Ottelun maalit nähtiin toisella puoliajalla. Ensin osui SCR kulman jälkitilanteesta. Maali oli hieman onnekas, mutta KaaRen puolustuksen olisi pitänyt pystyä estämään maalin synty. Takaiskun jälkeen KaaRe hallitsi peliä ja tasoitusta ei tarvinnut kauaa odottaa. Hieno Teemun taistelu keskikentällä, Toni yksin läpi ja pallo yläriman kautta varmasti maaliin. Ottelun lopussa kummallakin joukkueella oli paikat ratkaista peli, mutta viimeistely ei nyt onnistunut.

Kaiken kaikkiaan KaaRen pelissä oli paljon positiivista ja tästä on hyvä jatkaa kohti tärkeitä pelejä.

11.3.2012 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-AFC Campus: 3-2 (1-0)

Viime vuosina tapana on ollut voittaa jokin vastustaja talven harjoituspelissä ja hävitä sitten sarjapeli. Nyt niin kävi päinvastaisessa järjestyksessä: viime kesänä Campus oli jonkinlainen kestopeikko, mutta nyt treenipelistä tuli ansaittu 3-2-voitto. Täpärällä se tosin oli, sillä kolmen maalin karkumatka oli vähällä valua hiekkaan. Campus tuli viimeisen vartin aikana jo maalin päähän.

Ottelu näytti jo olevan turvallisesti hallussa. Aleksin avausjakson komea vaparimaali oli vasta alkua: toisella jaksolla mies kävi luutimassa toisen kulmapotkusta. Näinköhän kauden ainoa kulmapotkumaali tuli siinä tehdyksi? Aleksin osumien välissä Otto kävi näppärästi tuikkaamassa vastahyökkäyksestä 2-0:aan. Lopussa taisi iskeä sekä väsy että turhautuminen, kun peli lopahti ja Campus lähenteli jo tasuria.

Peli oli aika lailla vaihtelevaa: välillä luotiin ihan kunnon hyökkäyksiä, välillä taas seurauksena oli turhauttavia ratkaisuja. Kommenteista voi ainakin päätellä vaatimustason nousseen, mikä sinänsä on hyvä juttu. Joka tapauksessa ollaan pidemmällä kuin viime kaudella tässä vaiheessa, ja se näkyy sekä yksilö- että joukkuetasolla.

Kokoonpano: Fälly (mv), Niini, Makke, Aleksi, Juki (Tony), Teemu, Olli, Jari (Niko), Jacek, Ville, Kimmo (Otto)

12.2.2012 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-FC RP: 6-3 (1-1)

En nyt muista aivan tarkkaan, mutta ainakin tuntuu siltä, että Ruskon pojat ovat olleet sparraamassa KaaRea ainakin viitenä viime talvena harjoituspelin merkeissä. Hyvä niin. Pian voidaan alkaa jo puhua jonkinlaisesta jalkapalloilun talviklassikosta.

No, klassikoksi peli oli toki hieman sekavaa vielä. Maalihanat olivat kyllä auki molemmilla ja KaaRe onnistui hieman tiheämpään. Muutoin peli oli aika tasainen. Molempien erien aluissa kotijoukkue oli hieman terävämpi, mutta RP hallitsi erien loppuja. Vaikutti siltä, että tiistain cupin peli painoi vielä valkopaitojen jaloissa. Etenkin se näkyi pallonmenetysten jälkeen, jolloin puolustusasemiin siirtyminen oli kuin hidastetusta elokuvasta. Positiivista oli tietysti, että maalipyssyt olivat terävänä. Toni taisi onnistua kolmesti ja Niko kahdesti. Vasempana pakkina häärinyt Olli kävi sutimassa myös yhden. Tosin maalipyssyksi häntä ei voi vielä haukkua.

Pelaajapula on joukkueessa edelleen huutava. Ringissä on 16 pelaajaa ja työesteitä ja loukkaantumisia on jatkuvasti. Nyt saatiin 13 peluria paikalle ja heistäkin yksi oli ns. lainapelaaja. Pelaajamateriaali on kyllä ihan kelvollinen tälle tasolle, mutta vaatii jokaiselta kovaa sitoutumista, jotta syksyllä päästäisiin poksauttelemaan korkkeja.

7.2.2012 Naantali KHT, Suomen Cup KaaRe-TPK: 0-5 (0-1)

Kauden avauspeliin saatiin vastaan kolmosen TPK. Sarjaportaita siis välissä kaksi ja kuten odottaa saattaa, tuli illasta hyvä puolustuspeliharjoitus. Ensimmäisellä jaksolla joukkueena puolustaminen olikin suorastaan mainiota, kunnes erän viimeisillä sekunneilla puhkaisi pystysyöttö puolustuslinjan ja vastustaja viimeisteli tyylikkäästi. Muutoin kupletin juoni oli, että TPK hallitsi palloa ja KaaRe jahtasi mahdollisuutta iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. Muutama terävä hyökkäys saatiinkin aikaan. Tosin oikeastaan vain kerran joutui vastustajan maalivahti venymään kunnolla, torjuessaan Kimmon kudin alanurkasta kulmaksi.

Tauolla TPK teki kaksi vaihtoa ja vielä toisen jakson edetessä juoksutti lisää tuoreita jalkoja sisään. KaaRen vaihtopenkki vastaavasti on tällä hetkellä turhan kapea loukkaantumisten ja reissutyöläisten poissaolojen takia. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä useampi valkopaita nilkutti kentällä vain odottaen vapauttavaa päätösvihellystä. TPK:n vaihtopelaajat eivät olleet pelkästään tuoreita voimiltaan, vaan he myös toivat uutta juonikkuutta joukkueensa pelaamiseen. KaaRe ei juuri enää hyökkäämään päässyt ja TPK- molari sai hytistä kylmissään -15°C pakkasessa. Toinen erä siis päättyi 0-4 vieraille ja tervemenoa cupin kolmannelle kierrokselle.

Edustusjoukkue 2012 -sivulle