Palaa kohteeseen Ottelupöytäkirjat

Ottelupöytäkirjat 2011

8.10.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-LTU 2: 3-1 (1-1)

Jos ennen kauden alkua olisi tarjottu KaaRelle 33 pistettä loppusaldoksi, olisi varmaankin aika moni lyönyt kättä päälle sopimuksen merkiksi. Vaikka loppukausi tuntuikin menneen alakanttiin, se johtui pitkälti kohonneista odotuksista. Kuten Teemu loppuyhteenvedossaan huomautti, oli kauden aloitus huolestuttava, kun ensimmäisessä treenipelissä miehet olivat suunnilleen vartin kunnossa. Siitä otettiin aika pitkä harppaus eteenpäin, mistä kauden päätösvoitto LTU 2:sta on tietyllä tavalla osoitus. Peli ei häikäissyt, mutta rutiinia oli sen verran, että pisteet jäivät kotiin.

Suuri selitys pelin tahmeuteen löytyy 8. minuutin tapahtumista: Tuomas rikkoi avopaikkaan purjehtinutta hyökkääjää ja katseli sen jälkeen punaista. Maaliin siirtynyt Pode oli tuskin ehtinyt kiskoa hanskoja käteen, kun pallo iskettiin pilkulta sisään. Edessä oli 82 minuuttia vajaalla taistelua, mutta selkärankaa se ei katkaissut. Onneksi tasoitus tuli jo avausjaksolla (38.), kun Tony kamppaili ohi puolustajan ja laukoi kauden 8. maalinsa. Vain Jacek 11 maalillaan osui kauden aikana useammin.

Päätöspelin ratkaisivat kuitenkin miehet, jotka vasta loppukaudella alkoivat näkyä maalitilastoissa. Firas (79.) oli hereillä kulmapotkun jälkeisessä maalinedusruuhkassa ja täräytti hässäkän keskeltä voittomaalin – tosin rehellisyyden nimissä on sanottava, että tilanteessa olisi LTU:lle pitänyt viheltää vapaapotku maalivahdin häirinnästä. Lopullisen sinetin pelille iski Ville (89.), joka maalasi jo kolmannessa pelissä peräkkäin. Seuraava kysymys kai kuuluu, miten vire säilyy keväälle – ja paljonko silloin on pisteitä luvassa kaudesta. Lähtökohdat ainakin vaikuttavat paljon paremmilta kuin yhdeksän kuukautta sitten.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Pode, Markus, Juki (46. Teemu), Fälly, Aleksi, Jacek, Kimmo (43. Jari), Ville, Tony (70. Firas).

2.10.2011 Masku Taponketo nurmi, 5. div. MaPS 2-KaaRe: 2-2 (0-1)

Kun avausjakso oli ehtinyt puoleenväliin, monen mieleen saattoi juolahtaa ”mitä jos” -ajatus. Mitä jos tällä ottelulla olisikin ollut jotain panosta? Vilkaisu sarjataulukkoon MaPS-KaaRe-ottelun alla kertoi omaa kieltään, mutta ottelun kulku kertoi jotain toista. Masku oli toki sarjanousunsa jo varmistanut (ja sen ansainnut), mutta eipä voinut kaarelaisiakaan liiasta motivaatiosta otteluun lähdettäessä kehua. Siitä huolimatta, tai sitten juuri siksi, ottelu kulki mainiosti – jopa siinä määrin, että voimasuhteiden vaihduttuakin 2-2 tuntui lopulta pettymykseltä.

45 minuutin ajan KaaRe oli joukkueista selvästi paremmin pelissä mukana. Maskulla oli suuria vaikeuksia rakentaa minkäänlaisia hyökkäyksiä, kun taas vieraat jahtasivat ja jahtasivat maalia. Kulmapotkujen määrää ei jaksanut kukaan laskea, laukauksia sateli jatkuvasti, ja monesti hyökkäyksissä oli ideaa. Oli tolppakutia, oli epäonnistunutta rankkaria, oli niukasti ohi lentäneitä laukauksia. Niinpä ei ollut ihme, jos ”mitä jos” alkoi välkkyä mielessä. Kesti melkein taukoon asti, ennen kuin yritys sai palkintonsa: Ville (43.) pääsi kaiken takaa sijoittamaan pallon takanurkkaan.

Tauon jälkeen peli olikin sitten aivan toinen. Masku teki nopeaan tahtiin kaikki seitsemän vaihtoa, ja pikkuhiljaa KaaRe väsyi vaihtomiesten puuttuessa. Masku ei montaa huippupaikkaa hienosti pelanneen puolustuksen ansiosta luonut, mutta kaksi kertaa (77., 84.) he käyttivät hetken herpaantumisen hyödykseen. Tasoituksen jälkeen Tonyn väkevästä noususta Kimmo, joka pelasi vahvasti, pääsi siirtämään KaaRen uudestaan johtoon(80.), mutta sekään ei lopulta voittoon riittänyt.

Se oli sääli, sillä yrityksen puutteesta ei joukkuetta voinut syyttää. Ottelussa oli paljon enemmän positiivista kuin viime viikkoina yhteensä, mutta minkäs teet: neljäs perättäinen peli ilman voittoa oli kuitenkin tuloksena. Mutta saahan sitä jossitella – jos ei viime viikoista, niin ainakin tästä pelistä.

Kokoonpano: Pode (mv), Niini, Rauli, Markus, Juki, Teemu, Jari, Aleksi, Jacek, Ville (60. Tony), Kimmo.

25.9.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-TuKV: 2-2 (0-1)

Jokaiseen kauteen mahtuu kahdenlaisia pelejä. On pelejä, jotka jäävät mieleen kauden käännekohtina, ja sitten on niitä, jotka unohtuvat heti loppuvihellyksen jälkeen. Väsyneen oloinen sunnuntaipotkiskelu KaaRe-TuKV menee jälkimmäiseen kategoriaan, olihan loppukauden pelit tuomittu käytännössä merkityksettömiksi kahden perättäisen tappion jälkeen. TuKV sen sijaan tarvitsi vielä pisteitä sarjapaikkansa säilyttämiseen, mikä piti ottelun edes jotenkin elossa.

Kisa-Veikot menivätkin johtoon erikoisella maalilla (17.), kun korkea roikkupallo yllätti kaikki pudoten juuri sopivasti yläriman alle. Kumpikaan ei hyökkäyspelissä mitään ihmeellistä esittänyt, mutta vaikka KaaRe tappiolla tauolla olikin, ei maalipaikkojen määrässä tai laadussa ainakaan jäljessä oltu. Tasoitus syntyikin pian tauon jälkeen (48.), kun juuri kentälle tullut Firas juoksi karkuun puolustuksen nukahduksesta. Samalla saatiin jälleen uusi nimi kauden maalintekijätilastoihin.

61. minuutilla ottelu näytti sitten kääntyvän KaaRelle. Muutamalla syötöllä Niini pelattiin oikealla vapaaksi, ja Ville käänsi päällään hyvän keskityksen tarkasti takanurkkaan. Tuo johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä heti perään TuKV pelasi näppärän hyökkäyksen, jolla koko KaaRe-puolustus ohitettiin armotta. Maalissa pitkästä aikaa pelannut Pode ei tarkalle sijoitukselle mahtanut mitään.

Sen verran joukkueilla riitti kunnianhimoa, että voittomaalia selvästi haettiin. Huippupaikat vain olivat kortilla, ja samalla koko ottelu jäi kauas muistamisen arvoisesta. Ehkä sitten ensi kerralla.

Kokoonpano: Pode (mv), Niini, Markus, Rauli (74. Jari), Juki, Fälly, Teemu, Olli, Kimmo (46. Firas), Mikko (82. Jacek), Tony (46. Ville).

18.9.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaPS -KaaRe: 3-1 (0-1)

Kulunutta sanontaa lainatakseni: se oli sitten siinä. Jos vielä ennen viikonloppua eläteltiin toiveita noususta Neloseen, oli paluu todellisuuteen tyrmistyttävä. 1-3-tappio KaaPS:lle oli ikään kuin huomautus siitä, että vaikka suunnitella voi kaikenlaista, toteutus on aivan eri asia. Kun edellisenä päivänä Masku oli hakenut arvokkaan voiton Ahvenanmaalta, ratkesi lohkon nousija yllättävänkin aikaisin. Masku nousee, KaaRe jää edelleen Vitoseen. Pelattavana on enää kakkospaikka, mutta sekään ei riittäne mihinkään, ellei sitten muualla tapahdu jotain odottamatonta.

45 minuuttia paikallisottelu meni KaaRen näkökulmasta edes jotakuinkin siedettävästi. Alku ei luvannut hyvää, sillä jo alkuhetkistä alkaen KaaPS oli paremmin tehtävän tasalla. Ironista kyllä, KaaRe meni kuitenkin nopeasti johtoon, kun Jacek onnistui kuin onnistuikin karkumatkallaan. Paljon muuta hyvää ei pelistä olekaan kerrottavana. Esimerkiksi harhasyöttöjen määrä oli luvattoman suuri, ja KaaPS pelasikin selvästi parempaa jalkapalloa. Taukojohto oli KaaRen, mutta selitystä sille oli hankala keksiä.

Varsinkin toisella jaksolla KaaPS:n paremmuus tuli yhä paremmin esiin. 50. minuutilla syntyi tasoitus rankkarista, ja sen myötä KaaRen peli suorastaan romahti. Tapahtumista päätellen ei olisi uskonut, että KaaRe pelasi noususta ja KaaPS sarjassa säilymisestä. Varttia myöhemmin (65.) KaaPS meni johtoon, ja lopulta KaaRen kausi käytännössä paketoitiin nopealla vastahyökkäyksellä (77.) Toki loppukausi kannattaa ja pitääkin hoitaa kunniakkaasti päätökseen, sillä sinänsä hyvän kauden ei saa antaa valua hiekkaan kahdesta kirvelevästä tappiosta huolimatta.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Pode, Fälly, Markus, Teemu, Jari (70. Kimmo), Aleksi, Mikko (75. Firas), Ville (60. Tony), Jacek

11.9.2011 Kaarina Keskuskenttä 3, 5. div. KaaRe-AFC Campus: 1-2 (1-0)

Harvoin on heti ottelun päätyttyä kuulunut niin paljon mielipiteitä kuin Campus-kamppailun jälkeen. Yhden mielestä roiskittiin liikaa ja liian nopeasti, toisen mielestä muuta ei voinut tehdäkään, kolmas manasi kenttää, neljännen mielestä kenttä ei käynyt alibista, viides mietti laitojen kautta hyökkäämistä. Ehkä se kaikki oli jälkiviisautta, mutta tietyllä tavalla mielipiteiden kirjo kuvasti koko peliä: monista neuvoista tulikin neuvottomuutta. Toisaalta se kuvasti myös sitä, kuinka kitkerä 1-2-tappio Campusta vastaan oli. Tappio oli jotenkin epäonninen mutta ei kuitenkaan täysin ansaitsematon – riippuu kai siitä, keneltä kysyy.

Kuluneella nurmella pelattu ottelu oli alusta asti ympäripyöreä. Kumpikaan joukkueista ei saanut peliä kunnolla haltuunsa, sillä keskialue oli tukossa, eikä sitä kautta juuri uskallettu pelata. Riskit olivat kai liian suuria. Tarkan puolustamisen pelissä ei maalipaikoilla mässäilty, vaikka kummallakin oli tilaisuutensa. Kaarelaisista lähimmäksi pääsi Tony, jonka keskityksestä tulikin ylärimaan leijaillut laukaus. 0-0 vaikutti lähes väistämättömältä tilanteelta, kunnes Mikko vihdoin onnistui: oikean jalan nosto (39.) kaarsi yli vieraiden maalivahdin, ja KaaRen kannalta taukotilanne näytti lupaavalta.

Tauon jälkeen ottelu eteni kuten kuvitella saattoi. Campus jahtasi tasoitusta, KaaRe luovutti pallonhallinnan ja vetäytyi. Se toimikin suhteellisen hyvin – niin kauan kuin onnetar hymyili. Campuksen tasoitus (66.) olikin onnekas: purku kimposi laiturin jalan kautta keskelle, eikä rangaistusalueella vapaaksi jäänyt kärkimies jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Viisi minuuttia myöhemmin KaaRen kauhuskenaario täydentyi. Hämmentyneen, paitsioliputusta turhaan odottaneen puolustuksen keskeltä vieraat kävivät nostamassa 1-2:een (71.).

Aikaa tasoitukseen olisi ollut, mutta kunnon otetta peliin ei enää saatu. Hyökkäysvariantteja oli lähinnä kaksi: a) pitkiä palloja kärkeen, ja b) vielä pidempiä palloja kärkeen. Hyökkäyksillä päästiin joitakin kertoja rangaistusalueelle, useimmiten vain jonnekin sinnepäin. Selvää oli, että jotakin olisi pitänyt tehdä toisin, mutta mitä? Olennaisempaa on kuitenkin pohtia, miten seuraavat pelit hoidetaan. Nousumahdollisuudet eivät ole enää omissa käsissä, mutta vastaavasti kirvestä ei ole vielä nakattu kaivoon. Keräämällä jäljellä olevat 12 pistettä ollaan ainakin lähellä Nelosta.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Markus (90. Kimmo), Rauli (74. Firas), Fälly, Juki (65. Niini), Aleksi (68. Olli), Teemu, Jari, Jacek (70. Ville), Tony, Mikko.

1.9.2011 Lieto KHT, 5. div. Lieto 2-KaaRe: 0-7 (0-4)

Kun ottelun jälkeen seuran seniorikaarti yritti muistella, koska viimeksi KaaRe olisi näin suuresti voittanut, ei oikeaa vastausta muistanut kukaan. Seitsemän maalin ilotulitus ei kuitenkaan jokapäiväistä ole, ja pitää mennä neljä vuotta ajassa taaksepäin löytääkseen vastaavan voiton. Silloin PIF 2 kaatui Nelosessa 8-1. Menneet ovat kuitenkin menneitä, ja nyt pitääkin suunnata katse tiukasti käsillä olevaan nousutaisteluun. Lieto 2:n murskaaminen helposti ja vaivattomasti 7-0 oli siitä hyvä merkki.

Maalintekotaito ei unohtunut viidessä päivässä mihinkään, sillä mallikas alku saatiin tähänkin peliin. Jacekin taidokas nosto takanurkkaan (10.) oli lähtölaukaus maalintekokisalle, jossa yhdellä jos toisellakin olisi pitänyt olla sanottavaa ─ paikkoja nimittäin siunaantui vähän väliä. Kisan voittaja oli melkoisen maalintekovireen löytänyt Jacek, joka myöhemmin (41./48.) viimeisteli kaksi lisää, ennen kuin jalkavaivat pakottivat vaihtoon.

Jos vielä keväällä maalin tai kahden tekeminen sai aikaan notkahduksen pelissä, sitä vaaraa ei nyt näy olevan. Päinvastoin nyt joukkue painaa koko ajan eteenpäin, ja Mikon 2-0 (25.) oli malliesimerkki nopeasta vastahyökkäyksestä. Alakerrassa pelataan tiiviisti ja sitten lähdetään nopeasti eteenpäin – ja tulosta tulee. Tonyn 3-0 (29.) menee samaan sarjaan, ja tuima laukaus takanurkkaan suorastaan huokui päättäväisyyttä maalinteossa.

Toinen jakso oli enää muodollisuus, mutta joka tapauksessa Liedon puolustus puhkottiin helposti rikki kerta toisensa jälkeen. Kaksi viimeistä maalia pelattiin komeasti: ensin Mikko (68.) pukkasi Fällyn keskityksen etunurkasta sisään, ja lopussa Ville (90.) sai kuin saikin jahtaamansa maalin Kimmon noustua väkevästi vasemmalta. Ville ohjasi syötön etukulmalta verkkoihin, ja maalintekijätilastoihin saatiin yksi mies lisää. Nähtäväksi jää, kuka onnistuu ensi sunnuntaina elintärkeässä kotiottelussa Campusta vastaan. Silloin mitataan toden teolla, kummasta joukkueesta lopulta on sarjanousun jahtaajaksi.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Markus, Fälly, Juki (46. Ville), Aleksi, Teemu, Jari, Mikko, Tony, Jacek (66. Kimmo).

27.8.2011 Kaarina Keskuskenttä 3, 5. div. KaaRe-Ryhti: 4-0 (3-0)

Päivän paras uutinen ei ehkä ollutkaan 4-0 Kaarinassa vaan 0-0 Jomalassa. Kun JIK ja Campus päätyivät keskinäisessä otatuksessaan maalittomaan, on sarjanousu KaaRen omissa jaloissa – ainakin laskennallisesti. Matka on toki pitkä ja yhdenkin pisteen menettäminen keikauttaisi taas venettä, joka tosin purjehtii nyt melko vakaasti. Kahden viikonlopun tauko ei näkynyt juuri missään, ja voitto tuli varmasti ja turvallisesti.

Voisi kai sanoa, ettei voitto ollut missään vaiheessa edes uhattuna. Kun jo 2. minuutilla Aleksi pukkasi Teemun vapaapotkun maaliin, saatiin kaivattu alku. Pian Jacek (9.) lisäsi maalinedustalta jo 2-0:aan mallikkaasti pelatun hyökkäyksen päätteeksi, ja tilanne vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Kun Ryhti samalla aloitti oman 90 minuutin sanasotansa tuomaria vastaan, saattoi KaaRe keskittyä tärkeämpiin asioihin eikä päästänyt peliä otteestaan – toisin kuin keväällä Raisiossa. Ryhti ei kovinkaan vaarallista saanutkaan avausjaksolla aikaan, kun taas KaaRe iski vielä kerran. Jacekin laukauksen (44.) maalivahti vielä torjui, mutta ensimmäisenä irtopalloon ehti Tony: 3-0.

Ottelun taso ei ehkä päätä huimannut, ja toinen puoliaika mentiin samoissa merkeissä. Ryhti sai vasta loppupuolella aikaan pari uhkaavaa paikkaa. Kavennusmaalikin hylättiin paitsiona, joten arvoitukseksi jää, olisiko se vielä muuttanut pelin luonnetta. Joka tapauksessa Jacek kruunasi pirteän iltapäivänsä nostamalla tyylikkäästi 4-0:aan (72.), ja loppuaika saatettiin käyttää tilanteiden huonoon päättämiseen. Toisaalta sitä ennen viimeistelyssä oli oltu varsin tehokkaita. Seuraavaksi sama tehokkuus pitää siirtää kovempiinkin peleihin, ja tästä eteenpäin jokainen koitos onkin kauden tärkein.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini (53. Rauli), Markus, Fälly, Juki (46. Olli), Teemu (65. Firas), Jari, Aleksi, Mikko (65. Nikke), Tony (46. Ville), Jacek

7.8.2011 Kaarina Keskuskenttä 3, 5. div. KaaRe-FC Nations United: 3-1 (0-0)

Kuten sanonta kuuluu: kun hätä on suuri, apu on lähellä. ”Muut joukkueet ottavat uusia pelaajia junnuista, me ikämiehistä”, Teemu kommentoi pelin jälkeen. Nations United -otteluun apuun hälytettiin Kimmo, eikä mennyt kutsu hukkaan, sillä seuran kaikkien aikojen maalipörssin kakkosmies otti ratkaisevalla 3-1-maalillaan (77.) askeleen lähemmäs pörssin ykköspaikkaa. 114. maalin myötä kärkipaikka on neljän maalin päässä.

Jo avausjaksolla Kimmo oli Kaare-pelaajista lähimpänä maalintekoa, mutta silloin ohjaus maalin edestä meni hiuksenhienosti yli. Ylipäänsä paikkoja ei montakaan siunaantunut, sillä peli oli aika lailla sekaisin koko 45 minuutin ajan. Hyviä, kontrolloituja hyökkäyksiä saatiin aikaan harvakseltaan, ja vastaavasti NU oli selvästi vaarallisempi. Tolppien väliin lainattu Hertha Berlinin kakkosmaalivahti Maikel Aerts, tai ainakin tämän kaksoisolento, oli onneksi varmanäppinen.

KaaRe tarvitsi herätykseen takaiskumaalia (52.), joka syntyi täydellisesti onnistuneella volleylla. 0-1-maali olikin komeudessaan lähes samaa tasoa kuin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tehty maali. Vieraiden johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Aleksi jatkoi Teemun vapaapotkun maalinedustalle, josta ottelussa suunnilleen ainoan kerran oikeassa paikassa ollut Jari pisti pallon tyhjään maaliin (57.). ”Kerrankin sain vetopaikan etäisyydelle, josta saatan joskus maaliin osua”, maalintekijä kommentoi kolmesta metristä lauottua osumaansa.

Tasoituksen jälkeen KaaRe oli kuin uusi joukkue, ja maaleja tuli 10 minuutin tahtiin. 2-1 (67.) oli lahja vierailta, sillä maalivahdin täydellisesti epäonnistuneen purkupallon katkaisun jälkeen Mikko pääsi sijoittamaan ottelun voittomaalin. Tämän jälkeen kotijoukkueelle avautui hyviä mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, joissa vaihdosta peliin tullut Firas oli elementissään. Hyökkäyksiin olisi vain kaivattu hiukan malttia, mutta onneksi kokemusta löytyi tärkeimmässä paikassa: parilla järkevällä siirrolla Kimppi pääsi vetopaikkaan ja laukoi etukulmasta tolpan kautta sinetin ottelulle. Positiivista oli, että ottelu osattiin ratkaista ja pitää sen jälkeen tapahtumat hallinnassa. Monestihan vastaavissa paikoissa on jouduttu toden teolla kärsimään johtoaseman säilyttämiseksi.

Kokoonpano: Pode (mv), Niini, Makke, Fälly, Juki, Teemu, Jari, Aleksi, Mikko, Kimppi, Jacek (46. Firas)

30.7.2011 Jomala nurmi, 5. div. JIK-KaaRe: 4-0 (1-0)

Tämän vuoden Ahvenanmaan-reissun onnistuneet asiat voidaan kuitata kahdella sanalla: ei mikään. Vieraspeli saarella on aina vaikea, ja tällä kertaa kaikki, mikä pieleen voi mennä, myös meni pieleen – ja rankemman kautta. 4-0 ei sinänsä jätä selittelyille sijaa, sillä koko ajan KaaRe oli askeleen jollei kaksikin jäljessä. Kirouksia, kiukkua ja päänpyöritystä kuitenkin riitti pelin aikana ja sen jälkeenkin.

Vaikka verkot olivat Tukholmankin vesillä, tarvittavia voimia pelin voittamiseen ei luultavasti olisi löytynyt edes sieltä, sillä ottelu lähti alusta alkaen käsistä. JIK pelasi terävästi ja rohkeasti, ja ennen kuin KaaRe huomasi pelin alkaneen, saarelaiset olivat jo johdossa. Maali sinänsä ei ehkä yllättänyt, mutta tapa ärsytti: kovin paljon helpompaa rankkaria (10.) ei voi viheltää. Sen jälkeen ei juuri ollut toivoa siitä, että peli olisi saatu vietyä loppuun normaaleissa merkeissä, kun tuomarikolmikon arvaamattomuus poiki lisää turhautumisia.

Ottelun vanhetessa KaaRe pääsi sentään jotenkin tapahtumiin mukaan – niin kauan kuin harmitus näkyi sisuuntumisena. Erityisesti tämä näkyi Aleksin pelissä, joka kamppaili jokaisesta pallosta niin kuin se olisi ollut viimeinen. Maalipaikkoihin ei kuitenkaan juuri päästy, ja toisaalta maalissa Tuomas joutui töihin tasaisin väliajoin. Jotain ottelun luonteesta kertoo, että numeroista huolimatta maalivahti oli KaaRen paras mies.

Toisella puoliajalla alkoivat monenlaiset vaivat sekoittaa lopullisesti KaaRen peliä, ja tiheään tahtiin syntyneet, sinänsä näppärästi pelatut maalit (56., 60., 71.) katkaisivat selkärangan. Paljon sitä surkeaankin iltapäivään mahtuu: ilmainen pilkku, loukkaantumisia, oma maali ja ulosajo. Jäljelle jäi turhautuminen.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Juki (55. Ville), Markus, Miikka, Mikko, Aleksi, Jacek, Jari, Nikke, Firas (70. Kimmo), Tony

9.7.2011 Kaarina Keskuskenttä 2, 5. div. KaaRe-JIK: 3-0 (1-0)

Jo toinen uskomattoman tukahduttavassa helteessä pelattu kevätkierroksen ottelu kotijoukkueelle ja molemmissa peleissä on saatu hädin tuskin joukkueellinen pelaajia kokoon. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut tänäänkään, vaan kaikki paikalle päässeet olivat hyvässä iskussa.

Ottelu alkoi ehkä hienoisessa vierasjoukkueen hallinnassa, mutta pallo tuntui polttavan nuorten pelaajien jaloissa aika pahasti. Syötöt lipsahtelivat yli rajojen ja KaaRe-pelaajien jalkoihin aina kun pallolliselle annettiin painetta. Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä paremmin kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Erityisesti laidoilla hyökänneet Tony ja Nikke alkoivat osoittautua painajaisiksi JIK:n laitapakeille. Jakson puolivälissä Tony sitten pelattiin vasemmalta läpi rankkarialueen kulmalle, josta tämä otti järkevästi vielä yhden kosketuksen eteenpäin ja viimeisteli hienosti takatolpan kautta sisään. Enempää selviä maalintekopaikkoja kotijoukkue ei saanut luotua enää ennen taukoa. JIK sen sijaan sai yhden tuhannen taalan paikan tasoittaa ottelu, kun pystyyn pelattu pallo lipsahti muuten loistavasti topparina pelanneen Fällyn jalkojen välistä linjan taa sinne liikkuneelle kärkipelaajalle. Tuomas maalilla oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui läpiajon upeasti oikein ajoitetulla vastaantulollaan. Tärkeä torjunta, sillä ottelu olisi saanut tasoituksesta ehkä kokonaan toisen luonteen. Tauolle siis mentiin 1-0 kotijohdossa.

Toiselle jaksolle JIK muutti hyökkäyspeliään selvästi suoraviivaisemmaksi. Peliä ei rakennettu enää juurikaan keskikentän kautta, vaan toinen toppari toi palloa ylös niin pitkälle kuin pääsi ja lähetti sitten pitkän syötön pystyyn. Ei se mitään summittaista ”toivotaan toivotaan”-räiskimistä ollut, vaan selvästi JIK oli tuollaista pelityyliä myös harjoitellut. KaaRe-puolustuksessa Juki, Miikka, Markus, Niini ja maalilla Tuomas olivat kuitenkin suvereeneja ja saivat nollan pitämisen näyttämään helpolta. Hyökkäyspäässä Nikke ja Tony alkoivat toisella jaksolla lämmetä oikein liekkeihin. Tonylla pallo tuntui pysyvän jalassa kuin liimattuna ja ei aikaakaan kun hän niputti koko vastustajan puolustusnelikon muutaman neliömetrin sisällä rankkarialueen rajalla. Siitä sitten sisään boxiin puolustajien viikatteiden viuhuessa tyhjää ja pallo pussiin. Tämän jälkeen Tony veti vasemmalla laidallaan hieman henkeä, mutta Nikke löi sillä välin löylyä kiukaalle oikealla. Pitkä kuljetus laidalta, röyhkeästi pakista ohi ja leikkaus keskelle, ohitetun puolustajan juoksulinjalle. Näissä tilanteissa puolustaja helposti juoksee hyökkääjän takaapäin kumoon ja niin nytkin. Pallo vietiin pilkulle ja kahdessa edellisessä pelissä pilkulta onnistunut Markus ampumaan. Maalivahti kuitenkin venytti pallon kiinni ja vapauttavaa naulaa vastustajan arkkuun ei saatu vielä lyötyä. Sitten jatkui taas Tony Show vasemmalla laidalla. ”Iso T” luikerteli kaikkiaan neljä kertaa nokikkain maalivahdin kanssa, mutta vasta viimeinen tuotti tulosta ja täydensi hattutempun. Muut kolme yritystä JIK:n nuori maalivahti torjui komeasti ja otti vielä kerran kiinni Firasin ja Niken sylkypallolaukauksetkin. Lopputulos siis hienosti 3-0.

JIK-ottelu oli kevätkierroksen viimeinen ottelu ja KaaRe lähtee syksyn mittelöihin hyvistä asemista. Pisteitä kertyi 25. Sarjakärki MaPS 2 keräsi pinnoja saman määrän, mutta omaa paremman maalieron.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Markus, Miikka, Juki, Teemu, Aleksi, Jacek, Tony, Ville (55. Firas), Niklas

1.7.2011 Littoinen KHT, 5. div. LTU 2-KaaRe: 2-2 (1-1)

Peli päättyi tasapeliin siis 2-2, vaikka 90+4 minuutilla KaaRe johti vielä 1-2. Tuossa tilanteessa Nikkellä oli aikomus edetä oikeaa laitaa pitkin LTU:n kulmalipulle ja pitää pallo siellä, mutta se viimeinen pallonmenetys oli liikaa KaaRelle. LTU sai pallon nopeasti vasemmalle laidalle, sieltä pallo maalille ja LTU:n pakistossa pelannut Antti ”Kopo” Koivisto pisti pallon maaliin tasoittaen ottelun. Siitä pallo keskelle aloitukseen ja KaaRe-potkun jälkeen erotuomari Matti Salakka puhalsi pelin päättyneeksi. Katkera kahden pisteen menetys.

Ensijakso oli KaaRen, vaikka se päättyikin 1-1. KaaRella oli 3-4 selvää maalintekopaikkaa maalin lisäksi, kun taas kotijoukkue LTU:lla oikeastaan tuo ainokainen, josta siitäkin sitten se maali tuli. KaaRe siis hallitsi ensijaksoa ja varsinkin Firas kärjessä oli tehokkaalla pelipäällä. Häntä vartioinut Mikko Syrjänen oli paikka paikoin hätää kärsimässä. LTU pelasi sitä vanhaa Littoislaista pelityyliä, palloa ilmassa yli keskikentän ja sitten kakkospallojen voittotoivossa palloa maalille. KaaRe taas eteni kenttää pitkin ja se olikin ehkä se tyyli mikä sekoitti kotijoukkueen. LTU pääsi kuitenkin ensin maalintekoon. Annettu vapari 40 metristä löysi LTU-hyökkääjän pään, josta puskulla pallo maaliin. Helppo maali ottelun 33. minuutilla. Mutta tasoitus tuli heti KaaRen seuraavasta hyökkäyksestä. Kuka siellä 16. sisällä nyt kaadettiin, en enää muista, mutta erotuomari puhalsi pallon pilkulle. Edellisessä pelissä pilkulta onnistunut Markus asettui nytkin pallon taakse ja pallo maaliin LTU-molarin kainalon alta. Aika pöytäkirjassa 35. min.

Toisella jaksolla ottelu muuttui totaalisesti. LTU painosti ankarasti, eikä KaaRe saanut juuri mitään aikaiseksi. Kulmat ja vaparit 30-40 metristä menivät LTU:lle 100-0. LTU:n maali roikkui ilmassa mitä edemmäs ottelu eteni. Tuo vahva painostaminen ja siinä miltei onnistuminen heikensi LTU:n puolustusta. Niinpä siinä kävi, että 76. ja 78. minuutilla peliin tulleet Vili ja Nikke pääsivät vastahyökkäykseen miltei tyhjään LTU:n puolustuspäähän. Vili syötti vasemmalta laidalta Nikkelle, jonka ensipotku meni suoraan LTU:n molarin hanskoihin, mutta sitten riparipallon Nikke sai potkaistua verkon perille. Peliä pelattu 87. min. Loppu onkin sitten luettavissa selostuksen alusta. Runsaat vaihdot (yhteensä 7 kpl ja 4 varoitusta), toi erotuomarin mielestä peliin runsaasti yliaikaa, kaiken kaikkiaan viisi minuuttia. Ja ottelun 90+4 sitten tuli tuo LTU:n tasoitus. Oikeudenmukaista kylläkin pelitilanteisiin nähden, mutta eihän futiksessa sellaisista pelipisteitä saa.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu, Niini (C), Aleksi (60. Vili), Miikka, Markus, Juki, Olli, Jacek (78. Tony), Mikko, Firas (76. Nikke)

19.6.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-MaPS 2: 2-1: (1-0)

Jos saatiin pari edellistä peliä pelata aurinkoisessa ja helteisessä säässä, niin nyt oli kaikki toisin päin. Koko päivän satanut sade jatkui läpi ottelun, tuuli haittasi ja olo oli muutenkin kuin syyskuun viimeisenä päivänä. Pelillisesti ottelu oli aikas tasaväkinen, vaikka oletus olisi ollut, että sarjakärki veisi ottelua. Ehkä KHT:lla pelattu ottelu antoi KaaRelle edun, jonka se käytti hyväkseen ottamalla niukan 2-1 voiton kotonaan nurmella harjoittelevasta ja pelaavasta MaPS 2 -joukkueesta.

Otteluun valmistautuminen KaaRella ei mennyt ihan suunnitellulla tavalla. Kopissa Teemulla oli pitkään epäselvää kuka saapuu peliin ja kuka loukkaantuneista on pelikuntoinen. Avaus vaihtui paperilla moneen kertaan, ja jopa kirjoitettuun ottelupöytäkirjaan piti vielä tehdä nuolella muutoksia, kun avausta korjailtiin vielä varttia ennen peliä. Joka tapauksessa 11 pelaajaa löytyi ja kolme vielä vaihtolistalle.

Ottelun ensi minuutit alkoivat vieraan pienoisella painostuksella, joka sitten pohjusti KaaRen 1-0 johtoa. MaPS:n hyökkäys oli aiheuttanut sen, että sen koko miehistö oli noussut ylös, jopa sen molari oli edennyt omalle 16 viivalle. KaaRe sai hyökkäyksen purettua, ja pallo saatiin nopeasti pelattua vasemmalle laidalle pystyyn juosseelle Jacekille. Tilaa kun oli, tyhjät pois ja about 35 metristä korkea kaaripallo yli MaPS-molarin ja pallo oli maalissa. Ottelua oli pelattu tuolloin vain viitisen minuuttia. Maalin jälkeen tilanteet tasoittuivat, ja Tuomas maalilla edessään pakkipari Fälly ja Markus hoitivat ekan jakson MaPS-tilanteet varmuudella kotiin. Jakson lopulla Teemu sai puskutilanteesta pahan haavan silmäkulmaan, ja joutui jättämään pelin siihen.

Toinen jaksolla peli kulki ensimmäisen tapaan, molempien yrittäessä tasapuolisesti maalintekoa. 52. minuutilla sitten tapahtui seuraavan kerran. KaaRe sai mallikkaan hyökkäyksen ja Jacek pääsi 16 sisällä maalintekoon. MaPS-toppari tarttui Jacekkia hihasta horjuttaen laukaisutilannetta. Ottelun tuominnut Antti Kinnunen vihelsi pelin poikki näyttäen pilkkua. Samalla taskusta löytyi punainen kortti ja MaPS joutui lopun aikaa pelaamaan alimiehityksellä. Viikon treeneissä Markus oli voittanut pari rankkarikisaa ja nyt oli sitten näytön paikka pelissä. Ei Markus erehtynyt nytkään, vaan maaliin ammuttu pallo karisti verkosta sadepisarat kentän pintaan. KaaRen olo helpottui maalin jälkeen, mutta MaPS ei lannistunut. Ottelun 71. minuutilla se sai myöskin rangaistuspotkun, jota Tuomas ei pystynyt torjumaan ja tilanne oli yhtä äkkiä 2-1. Vaikka MaPS joutui pelaamaan siis miltei koko toisen jakson alivoimalla, se ei näkynyt pelissä. Peli jatkui tasaväkisenä molempien saadessa muutamia maalipaikkoja, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Voitolla KaaRe nousi sarja kakkoseksi omaten mahdollisuudet jopa sarjakärkeen kevään pelien osalta.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Teemu (46. Ville), Niini, Aleksi, Miikka, Markus, Juki, Olli, Jacek (65. Firas), Mikko, Vili. Ville Santala kokoonpanossa, ei pelannut.

12.6.2011 Yläkenttä KHT, 5. div. TuKV-KaaRe: 2-4 (0-1)

Mikä olisikaan parempi tapa viettää helteistä sunnuntai-iltapäivää kuin hakea voitto perinteisen hankalalta yläkentältä? Kisa-Veikkoja vastaan voitto tuli varsin mallikkaalla esityksellä ja turvallisemmin kuin numerot 2-4 antavat ymmärtää. Onhan ymmärrettävää, että kun on johdossa 4-0, aikaa 10 minuuttia ja lämpöä 30 astetta, ajatus tahtoo karata ja lipsahduksia sattuu.

Pelillisesti ottelu oli jatkoa viime viikon koitokselle: hyökkääminen parani jälleen piirun verran. TuKV tosin ei pahemmin viitsinyt keskialueella prässätä, vaan antoi KaaRen pitää palloa kaikessa rauhassa. Ja kun tilaa löytyi, oikea-aikaisella pystysyötöllä isäntien ylhäällä pelannut puolustuslinja oli ohitettavissa. Sellaisesta syntyi myös avausmaali (15.), kun Mikko pääsi nostamaan pallon verkkoon. Ensimmäisellä puoliajalla lisäksi hukattiin yksi sataprosenttinen ja yksi tuhatprosenttinen maalipaikka (muista puhumattakaan), mutta ehkä tärkeintä sittenkin oli niiden luominen.

Kisa-Veikkojen konstit olivat melko vähissä läpi ottelun, ja virkistystauon jälkeen KaaRe kävi hoitelemassa homman varmasti. Teemun kierteinen vapari muurin yli etunurkkaan (60.) teki johtoaseman jo turvalliseksi, ja Vilin hallittu 3-0 (62.) oli käytännössä sinetti koko ottelulle. Vili sai kirmata koko ottelun puolustuksen selustaan melko vapaasti, mutta iltapäivän toinen (79.) syntyi niin sanotusti toisesta aallosta.

Heti perään TuKV kavensi (80.) näyttävällä vaparilla todella kaukaa, mutta takaa-ajo oli tuhoon tuomittu. 90. minuutilla kotijoukkue onnistui myös pelitilannemaalissa, joskin kyse oli enää tulostaulukosmetiikasta. KaaRe piti pelin viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta tiukasti kontrollissa, mitä ei turhan usein ole tällä kaudella nähty. Hellekin saattoi auttaa asiaa, mutta niin tai näin, nyt turha säntäily vaihtui pääosin järkevään syöttöpeliin.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Markus, Miikka, Juki, Teemu, Jari, Aleksi, Tony, Vili, Mikko

5.6.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-KaaPS 3-1: (2-0)

Lämmin oli päivä, lämmin oli peli: sarjakauden ensimmäinen paikallisottelu oli askel kohti parempaa. KaaRe vei voiton maalein 3-1, ja sen ansiosta sarjakärjen takana roikutaan edelleen.

Ottelu muistutti paljon talven harjoitusottelua: KaaPS piti hieman enemmän palloa, mutta terävimmät hyökkäykset loi kuitenkin KaaRe. Ryhmityksen muutoksella hyökkäyspeliin saatiin nyt lisää monipuolisuutta, mikä ei kuitenkaan tapahtunut puolustuksen tiiviyden kustannuksella. Avausjakson maaleissa tosin vierailla ja onnellakin oli iso osuutensa. 1-0 syntyi, kun Aleksi kävi kulmalipulla riistämässä pallon maalivahdilta, ja syötön käänsi maaliin kärkkäästi pelannut Jacek (23.). Pian onnetar hymyili entistä leveämmin, kun KaaPS:n maalivahti loukkaantui vastaantulossaan, eikä Vilin tarvinnut muuta kuin käydä pukkaamassa pallo tyhjään maaliin (34.).

Tosin tuon maalin olisi voinut tehdä myös vähemmän provosoivasti, sillä sen jälkeen tunteet alkoivat lämmetä. Onneksi ottelu pysyi hallinnassa, ja toisella puoliajalla keskityttiin taas enemmän jalkapalloon. Tauon jälkeen pelin henki oli vanha tuttu: KaaRe puolusti ja haki vastahyökkäyksiä, KaaPS nosti miehiä ylös ja jahtasi kavennusta. Sellainen tulikin hyvissä ajoin, mutta muutoin KaaRen varmaotteinen alakerta piti. Unohtaa ei saa Teemun lukemattomia katkoja keskikentän pohjalla. KaaPS:n paras paikka tasoitukseen tulikin erikoistilanteesta, kun taas pelin vanhetessa KaaRe väsyneenäkin sai aikaan yhä vaarallisempia vastaiskuja.

89. minuutilla Vili pääsi vielä kerran vasemmalta laidalta nousemaan, ja se päättyikin todelliseen tahtomaaliin. Hattutemppukin oli vielä lähellä. Kolmea maalia ei KaaRe tällä kaudella ole tehnytkään kuin Laitilassa – ja olisihan niitä enemmänkin voinut iskeä. Tärkeintä kuitenkin oli, että hyökkääminen oli aivan toista luokkaa kuin viime viikkoina.

Kokoonpano: Ville (mv), Niini, Markus, Miikka, Juki, Teemu, Jari, Aleksi, Tony, Vili, Jacek (64. Olli)

29.5.2011 Kupittaa 2 KHT, 5. div. AFC Campus-KaaRe: 1-0 (1-0)

Niinhän siinä kävi, kuten pelätä saattoi. Oma peli ei parantunut, vastustajan taso selvästi, ja loogisena seurauksena pistepussi jäi karttumatta. AFC Campus pelasi paremmin, eikä 1-0-tuloksessa ole loppujen lopuksi paljon jossiteltavaa.

Alusta alkaen näytti siltä, että Campus tulee hallitsemaan kenttätapahtumia näppärän keskikenttänsä turvin. Avausjaksolla jouduttiinkin juoksemaan turhaan pallon perässä, ja vaikka Campuskaan ei montaa tekopaikkaa hankalissa olosuhteissa saanut luotua, KaaRe oli kuitenkin askeleen jäljessä. 20. minuutin jälkeen matala kaukolaukaus lensi alanurkkaan, ja Campus sai johtoasemansa.

Ottelun tapahtumiin se ei suuresti vaikuttanut, vaan juoni säilyi samana. Vasta toisella jaksolla kenttäryhmitystä muuttamalla KaaRe pääsi hiukan paremmin otteluun mukaan, mutta tilanteiden luonti oli edelleen vaikeaa. Ei ihme, että vain kolme sarjajumboa ovat tehneet vähemmän maaleja. Joitakin lupaavia yrityksiä oli, mutta toisaalta Campuksellekin avautui tilaa vastahyökkäyksiin. KaaRen puolustus onneksi pitää hyvin, mutta hyökkääminen on hankalampaa, eikä silloin ole helppo horjuttaa tasokkaampia joukkueita.

Viime kierrosten tulokset olivat antaneet ymmärtää, että kärkipäässä tulee sattumaan ja tapahtumaan paljon kauden mittaan. Harmi vain, että KaaRella kahdesta kohtaamisesta kovempien joukkueiden kanssa saldona on nolla pistettä.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Markus, Miikka, Juki, Tony, Jari, Teemu, Aleksi, Ville (82. Tomi), Jacek

21.5.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-Lieto 2: 2-1 (2-0)

”Mitenköhän me oikein voitetaan näitä pelejä”, ihmetteli eräs pelaaja ottelun jälkeen, eikä siihen olisi varmaan kellään ollut tyhjentävää vastausta. Viime viikkojen teemana on ollut katsoa, kuinka huonolla pelillä voi voittaa, ja sama kaiku oli askelten myös Lietoa vastaan. Olkoonkin voitto jo neljäs perättäinen, 2-1 oli suoraa jatkoa edellisille koitoksille. Kaksi nopeahkoa maalia saivat ottelun alkamaan lupaavasti, mutta ottelun edetessä niistä tuntui olevan yhä vähemmän hyötyä. Johdossa olemisen luulisi helpottavan pelaamista, mutta johtoasema vaikuttaa olevan paremminkin kirous, jos ajatellaan pelin tasoa.

12. minuutilla onnistui se, mitä otteluissa jatkuvasti, lakkaamatta ja jopa jääräpäisesti yritetään: halkaista vastustajan puolustus yhdellä tapposyötöllä. Tällä kertaa se tuotti tulosta, kun Vili löysi keskeltä Jacekin, jonka hallittu nosto verkkoon antoi otteluun onnistuneen alun. 2-0 (25.) puolestaan oli hiukan onnekas osuma, joskin ihan näppärästi pelattu. Mikon syöttöön Liedon maalivahti ehti ensin, mutta pudotti pallon Vilin jalkoihin, ja viime kauden maalikuninkaamme kävi viimeistelemässä kauden ensimmäisensä.

Muitakin paikkoja avausjaksolla onnistuttiin luomaan, mutta enimmäkseen homma oli puolustustaistelua. Lieto hallitsi kenttätapahtumia, kun KaaRelta loppuivat ensin ideat ja sitten jalat, kun vaihtomiehiä ei loppuhetkille enää ollut käytettäväksi. Epäonnikin vaivasi, kun jo toisessa ottelussa peräkkäin oma maali (56.) nosti vastustajan toiveita 2-1-kavennuksella. Toisaalta Lieto ei huippupaikkoja juurikaan onnistunut luomaan, ja kaikki tilanteentapaiset Tuomas hoiteli tolppien välissä varmasti. Loppuvihellys ei kuitenkaan tullut hetkeäkään liian aikaisin. Iltapäivän saldona oli kolme pistettä – ja vähintään saman verran hyviä kysymyksiä.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Miikka, Aleksi, Markus, Tony, Jari, Teemu, Mikko, Jacek (63. Ville), Vili (53. Tomi)

10.5.2011 Raisio Kerttula KHT, 5. div. Ryhti-KaaRe: 1-2 (0-1)

Kahdessa päivässä ei peliin ihmeitä tehdä, mutta eipä niitä onneksi tarvittukaan. Raision Ryhti kaatui vieraspelissä 1-2, vaikka peli oli vielä enemmän kadoksissa kuin sunnuntaina. Onneksi edes ajoittain pelissä oli sen verran ideaa, että voittoputki kasvoi kolmeen. Tasoltaan ei tätäkään peliä voi kehua, ellei sitten halua pettää itseään.

Kamppailu (ajoittain sanan varsinaisessa merkityksessä) alkoi käytännössä siitä, mihin sunnuntain TuTo-peli jäi. Ideattomuus vaivasi, järkeviä hyökkäyksiä ei saatu rakennettua millään, ja Ryhti loikin roiskaisuillaan vaarallisimmat yritykset. 20 minuutin hapuilun jälkeen järki kuitenkin vaikutti voittavan. Kun syötöt alkoivat napsahdella jalkaan eivätkä tyhjyyteen, syntyi myös maalipaikkoja. Palkintokin tuli suhteellisen nopeasti (32.), kun Tony pelattiin oikealta vapaaksi, ja tarkka laukaus upposi takanurkkaan.

Avausjakson lopulla paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin, mutta helpottava 0-2 jäi taas tekemättä. Toisella puoliajalla kävi sitten niin kuin viimeksikin: ote luovutettiin aivan liian helposti – ja turhaan. Edes Jacekin komea kaukolaukaus 0-2:een (72.) ei helpotusta tuonut, sillä kolmessa minuutissa kommunikaatiokatkoksen seurauksena pallo oli omassa verkossa.

Tasoituskaan ei mikään kammottava vääryys olisi ollut, mutta onneksi kantti kesti. Toisaalta vastahyökkäyksistä olisi voinut ja pitänytkin käydä iskemässä sinetti otteluun. Kolmessa päivässä kerätyt kuusi pistettä ovat käypä saldo, mutta kovempia (tai sanottaisiinko sittenkin parempia) joukkueita vastaan vaaditaan huolellisempia ja järkeviä otteita 90 minuutin ajan.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Aleksi, Miikka, Juki (Nikke), Tony, Jari, Teemu, Mikko, Vili (Tomi), Ville (Jacek)

8.5.2011 Kaarina KHT, 5. div. KaaRe-TuTo 2: 1-0 (0-0)

Tuskaista oli pelaaminen yli tunnin verran. 62 minuuttia KaaRe pelasi hermostuneesti ja malttamattomasti, kunnes edes yksi pystysyöttö pelissä meni kohdilleen. Tony ehti palloon ennen TuTo:n komeasti pelannutta maalivahtia ja tuikkasi pelin ainoan osuman. Maali ja tulos olivat lähinnä helpottavia, sillä peliä ei juuri voi mennä kehumaan.

Huonot enteet olivat ilmassa jo kahden minuutin jälkeen, kun vieraiden maalivahti koppasi Niinin pilkun. Vapauttavan johtoaseman sijasta tuloksena oli kärsimättömyyttä. Tilanteita toki luotiin kohtalaisesti, mutta ratkaisuja haettiin yleensä turhankin suoraviivaisesti ja nopeasti, mikä teki koko ottelusta rauhattoman. TuTo:n silloin tällöin luomat tilanteet eivät ainakaan helpottaneet KaaRen tilannetta.

Toisaalta edes tuo 1-0 (63.) ei asetelmaa muuttanut yhtään sen paremmaksi. KaaRe luovutti otteen turkulaisille ja iski sitten vastaiskuilla. TuTo pääsi paremmin otteluun mukaan, mutta ei silti kyennyt luomaan yhtään todellista tasoituspaikkaa. KaaRe hukkasi omat ratkaisupaikkansa, joten tärinää riitti loppuvihellykseen asti. Jos tämä peli jotain opetti, niin ainakin sen, miten hallitsevan ja paremman joukkueen ei pidä pelata. Jalkapallo on edelleen peli, jota pelataan päässä.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Niini, Markus, Pode, Aleksi, Miikka (Tomi), Jari, Olli, Mikko (Nikke), Jacek (Vili), Ville (Tony)

26.4.2011 Laitila Tuuna hiekka, 5. div. Jyske-KaaRe: 0-4 (0-2)

Mikä voisikaan olla sopivampi tapa juhlistaa Poden 300. sarjaottelua KaaRen edustusjoukkueen paidassa kuin pelata miehelle nollapeli? Tolppien väliin patistettu seuraikoni, joka debytoi jo 1988, sai lopulta Laitilassa miellyttävän helpon iltapuhteen, ja pisteet lähtivät Kaarinaan 0-4-voitolla. Hiekkakentällä potkittu ottelu ei ehkä ollut osin olosuhteiden vuoksi tasoltaan kaksinen, mutta kuitenkin vierasjoukkueen kontrollissa koko 90 minuutin ajan.

Ottelusta näytti aluksi muodostuvan Reippaalle kärsivällisyyskoe. Alkuminuuteilta lähtien oli selvää, kumpi joukkueista huolehti maalitilanteiden luomisesta. Ensimmäisen 20 minuutin aikana vain puuttui vielä viimeinen silaus, mutta kun Jacekin pusku avasi Mikolle tien vetopaikkaan (21.), helpottava avausosuma syntyi. Tämän jälkeen KaaRe pystyi hyvin ja eleettömästi tukkimaan Jyskeen pelaamisen. Keskialueelta ei pelaamalla läpi menty, ja pitkät pallot virheettömästi esiintynyt puolustuslinja katkoi kerta toisensa jälkeen. Markus ja Miikka pelasivat yhdessä toppariparina ensimmäistä kertaa, mutta sitä ei suoritusta katsellessa olisi uskonut.

Ennen taukovihellystä – juuri kun Jyske oli uhkaavimmillaan – laitilalaisten linjan takaa löytyi vielä kerran tilaa, ja Mikko kävi napauttamassa illan toisen maalinsa (45.). Maali rauhoitti tilannetta entisestään, ja toisella puoliajalla olisi hyvin voitu repiä kotijoukkueen harvenevat rivit kappaleiksi. Jarin melko kaukaa lähtenyt sijoitus yllätti Jyskeen maalivahdin kolmannen kerran (67.), ja loppuhetkillä (87.) Nikke pääsi muutaman siirron päätteeksi lataamaan loppulukemiksi 0-4.

Kelvolliset numerot kelvollisella esityksellä, mutta toisaalta edelleen tilanteita tuhlattiin turhan päiten. Parasta illassa olikin ehkä monien pelaajien ilme, sillä nyt tilanteen tasalla oltiin aivan eri lailla kuin sunnuntaina. Tai ehkä sittenkin parasta oli Poden maaginen tilasto.

Kokoonpano: Pode (mv), Niini, Markus, Miikka, Aleksi, Tony (55. Juki), Jari, Teemu, Mikko (72. Nikke), Ville (63. Tomi), Jacek.

24.4.2011 Kupittaa KHT, 5. div. FC NU-KaaRe: 2-0 (2-0)

Kriittisiä äänenpainoja kuultiin jo puoliajalla, eikä ihan syyttä. Mitä muuta olisi voinut odottaakaan, kun oli pelattu 45 minuuttia 5. divisioonaa ja ansaitusti 0-2 tappiolla. Vaikka toisella puoliajalla oma peli hieman paranikin, sarja-avaus ei mennyt toiveiden eikä suunnitelmien mukaan. Pisteitä ei Kupittaan keväästä saaliiksi saatu.

FC Nations United ei nimestään huolimatta ollut Yhdistyneet Kansakunnat vaan paremminkin balkanilaisen jalkapallokulttuurin kasvatteja: näppäriä pallon kanssa ja kaksinkamppailuissa vahvoja. NU veikin peliä alusta alkaen, ja kun KaaRe vain ihmetteli, tilanteita syntyi vähän väliä. Kahdesti isännät kolisuttivat tolppia ja kokeilivat muutenkin ruutinsa kuivuutta runsaasti, ja lopulta tärppäsi. 1-0 (36.) syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, 2-0 (43.) vastaiskusta, mutta kumpikin olisi kenties ollut estettävissä. Jälkimmäinen oli tosin samalla vuoden maali: hirvittävä kanuuna yläristikkoon.

KaaRen hyökkääminen oli avausjaksolla jokseenkin kehnoa, eivätkä järki tai jalatkaan tuntuneet liikkuvan. Hyökkäykset katkesivat joko turhiin pallonmenetyksiin tai sitten toivottomiin pystysyöttöihin. Toisella puoliajalla peli kuitenkin parani, ja NU vähitellen vetäytyi panostaen sitten vastahyökkäyksiin. Toisaalta myötätuulesta huolimatta puoliaika vaikutti paremminkin yhdeltä ylämäkijuoksulta, kun ratkaisut eivät edelleenkään ottaneet onnistuakseen.

Loppua kohden painostus vain kasvoi ja rangaistusalueella vierailtiin yhä taajemmin, mutta tolppaa lähemmäs ei päästy. Yritystä oli, se vain ei tälläkään tasolla yksin riitä. Jos kuitenkin peli paranee kuten toisen jakson mittaan, luulisi jatkossa pistepussinkin täyttyvän.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Miikka, Niini (46. Olli), Pode, Markus, Aleksi (66. Tony), Teemu, Jari, Juki, Ville (46. Jacek), Tomi (46. Mikko)

3.4.2011 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaPS-KaaRe: 0-1 (0-0)

Paikallisottelu sunnuntai-illassa kolme viikkoa ennen sarjan alkua oli tasaista vääntöä hyvässä hengessä. Tilanteita oli muutamia puolin ja toisin. Pelin loppupuolella Aleksi käänsi ottelun Reippaan eduksi komealla ylämummo-vedollaan.

Ihan hyvä kenraali tulevaa sarjaa ajatellen, Pääsiäisenä päästään sitten tositoimiin.

19.3.2011 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-Hot Lips: 1-4 (0-3)

Reipas kohtasi Kaarinassa kivenkovan Hot Lips:in, joka pelaa vitosen rinnakkaislohkossa. Pelin sävelet olivat selkeät alusta asti. Tulihuulet veivät ja KaaRe yritti pysyä mukana pelissä (melko huonolla menestyksellä). Vastustaja pyöritti peliä komeasti, loi maalipaikkoja tasaiseen tahtiin ja tulos oli sen mukainen.

Ei pelistä paljoa jäänyt jossiteltavaa. Jokainen nyt viimeistään ymmärtänee, ettei vitosessa mitään saa ilmaiseksi, vaan töitä on tehtävä lujasti, jos meinaa tulevalla kaudella menestyä.

Hot Lips:lle sopii povata lohkossaan ”sarjanousijan viittaa”, sen verran vakuuttavaa oli joukkueen esitys. Joukkueessa pelasi tuttuja kasvoja männevuosilta ylemmiltä sarjatasoilta, joten menestystä kesän sarjaan sopiikin odottaa heidän pelaajamateriaalillaan.

6.3.2011 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-RaiTeePee: 1-0 (0-0)

Kirkkaan kevätauringon sokaisemina rynnistivät pelaajat pimeästä pukukopista kentälle ottamaan mittaa toisistaan harjoituspelin merkeissä. Kaarinalaisten silmät näyttivät sopeutuvan kirkkauteen nopeammin, sillä ensimmäinen erä mentiin selvässä KaaRen hallinnassa. Pallo liikkui kohtuullisen hyvin mieheltä toiselle ja muutama erittäin hyvä maalipaikkakin saatiin aikaan. Ruuti oli kuitenkin edellisen pelin tavoin märkää, eikä ylärimaa lähemmäs maalia päästy ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkueen puolustuspeli oli tiivistä ja aggressiivista, eivätkä vierailijat juuri päässeet maalipaikoille.

Toiselle jaksolle kotijoukkue vaihtoi Poden kentältä maaliin ja teki pieniä muutoksia sinne tänne. Tämä sotki ilmeisesti hieman kotijoukkueen peliä ja raisiolaisetkin pääsivät peliin paremmin mukaan. Ottelun ainoa maali syntyi, kun Aleksi teki pallottomana hienon pitkän juoksun keskikentältä pystyyn. Kentän vasemmalta laidalta lähettämänsä keskitys leijaili auringosta sokaistuneen maalivahdin ylitse takanurkkaan. Hieman myöhemmin Aleksi pääsi vielä keskeltä läpi samanlaisen pystyjuoksun päätteeksi, mutta maalivahti venytti juuri yläriman alle suuntautuneen laukauksen upeasti kulmuriksi. Vierailijoilla oli myös omat paikkansa toisella jaksolla. Pallo kävi kerran tolpassa ja kerran kulman jälkitilanteesta aivan maaliviivalla.

Kotijoukkueesta parhaiten onnistuivat tällä kertaa ronskisti taklanneet Miikka ja Aleksi, sekä eleettömän varmasti puolustuslinjassa pelanneet Niini ja Markus. Mainittakoon myös, että 95- vuonna syntynyt oma kasvatti Jere Mäkelä pelasi ensimmäiset minuuttinsa aikuisten peleissä ja selviytyi tulikasteesta hyvin.


KaaRen toinen treenimatsi keväällä ja aika lailla hakusessa on peli vieläkin. Ottelun eka jakso oli isäntien pienoista hallintaa, KaaRen hyökätessä jäähallin puoleiseen päätyyn.

Toisella jaksolla sama pääty oli melkolailla pelitapahtumien kenttänä, RaiTeePee:n saadessa otetta pelivälineen hallinnassa. Ekalla jaksolla KaaRen maalissa pelannut Ville saikin olla melko toimeton, kun taas Pode toisella jaksolla sai useaan otteeseen hakea palloa maalin takaa lumivallista.

Mutta maaliin vastustaja ei palloa saanut, vaikka läheltä piti -tilanne oli jakson puolivälissä, kun pallo kilahti tolppaan. Jos pallo olisi maaliin mennyt, olisi se tasoittanut pelin, sillä hetkeä aiemmin kentän toisessa päässä Aleksin keskityspallo vasemmalta laidalta upposi kuin vahingossa maalin takaverkkoon. Tuo Aleksin maali jäi ottelun ainoaksi, jolla siis avattiin voittosaldo kaudella 2011.

5.2.2011 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-FC RP: 0-4 (0-0)

Neljän kuukauden tauon jälkeen KaaRe palasi kentälle, eikä joukkuetta kovin helposti olisi KaaReksi tunnistanutkaan. Tulos oli toki viime kaudelta tuttu ja samat vanhat piirteet leimasivat muun muassa maalintekoyrityksiä, mutta miehistössä vilisi uusia pelaajia.

Peli itsessään oli sellaista tyypillistä helmikuista palloilua: keskenkuntoiset miehet muodostavat keskeneräisiä joukkueita. Mitään suurta jalkapallojuhlaa ei kumpikaan joukkue esittänyt, mutta maalipaikkoja kyllä luotiin. Avausjaksolla niistä lähes kaikki syntyivät KaaRelle. Lähimpänä oli Vili, jonka pukkaus pysähtyi ylärimaan, ja muutkin hyvät tilaisuudet jäivät käyttämättä.

Toisen jakson Rusko aloitti tylysti, ja meni jo viiden minuutin jälkeen johtoon näppärällä keskitys-pukkaus-maalilla. 55. minuutilla vieraat siirtyivät jo 0-2-johtoon, ja viimeistään siitä eteenpäin KaaRen peliä leimasivat yhä enemmän virheet. Mitä pidemmälle peli eteni, sen paremmin Rusko sitä hallitsi. Osa kaarelaisista oli päivällä jo pelannut futsalia, joten ei ollut ihme, että kenttä alkoi vaikuttaa turhan isolta juoksuaskelien tuntuessa yhä raskaammilta.

Rusko kävi iskemässä vielä kahdesti (71., 82.), kun KaaRe oli hassannut vielä pari erinomaista tilaisuutta. Numerot olivat ehkä liiankin rumat, sillä hyviäkin puolia isäntien pelissä oli. Kunhan kuntopohja paranee ja joukkuepelaaminen selkiytyy, pelin pitäisi näyttää jo aivan toisenlaiselta.

Edustusjoukkue 2011 -sivulle