Palaa kohteeseen Ottelupöytäkirjat

Ottelupöytäkirjat 2013

5.10.2013 Kupittaa 5 KHT, 4. div. JyTy-KaaRe: 5-0 (2-0)

Mitä nopeammin ja lyhyemmin on kauden päätöspelin sarjan ylivoimaista voittajaa JyTyä vastaan käsitellyt, sitä parempi. Jo kokoonpanon kasaamisessa oli Teemulla ongelmia, kun terveitä miehiä oli nipin napin kentällinen, ja heistäkin kaksi joutui heittämään pyyhkeen kehään melko varhain. Koitos ei ollut koitos ollenkaan, sillä peli ratkesi aika nopeasti.

JyTy meni 18 minuutissa kahden maalin karkuteille, ja sen jälkeen lähinnä pelattiin kausi loppuun. Onneksi sentään osalla yritystä riitti; muuten JyTy olisi voinut tehdä rumemmatkin lukemat. Toki viimeiset maalit (83./88.) tulivat myöhään – ja Jytyn pelatessa vajaalla – ja siten vaikuttivat turhilta takaiskuilta.

Tappio ei kuitenkaan vaikuttanut sarjasijoitukseen, sillä kun TPK/2 hävisi Salossa, 30 pistettä riitti kuudenteen sijaan ja sarjan parempaan puolikkaaseen. Se on sarjanousijalta erinomainen suoritus (joskin JIK ilmeisesti marssi suoraan nelosen läpi kolmoseen), ja jos sitä olisi kauden alla tarjottu, olisi kannattanut lyödä kättä päälle saman tien.

Putoaminen ei uhannut missään vaiheessa, kun sarjan hännille erottui oma, jo aikaisin putoamaan tuomittu kaksikko. Siinä oli sitten hyvä kehittää pelaamista, ja kauden edetessä nuoriso-osastokin sai yhä enemmän vastuuta. Jos nämä 18-vuotiaat pysyvät mukana, tulevaisuuskin näyttää hyvältä.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Tuukka H. (46. Tony), Tuukka V., Niini, Aleksi, Fälly, Makke, Jari (35. Toni), Ville, Nico, Otto

Ottelupöytäkirja

27.9.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-MaPS 2: 2-1 (1-0)

Kauden viimeiseen kotiotteluun lähdettiin sarjan kuudes sija mielessä. Sijoitus sarjan ylemmässä puolikkaassa olisi varmistunut voitolla ja UPK:n avustuksella, mutta kun TPK/2 otti voiton UPK:sta, jäi panosta vielä päätöskierroksellekin. Jos TPK kukistaa vieraissa SaTon, tarvitaan voitto JyTystä.

Teemu joutui sorvaamaan kokoonpanoa vielä viime hetkillä, ja vaihdoksista merkittävin oli Villen pelaaminen maalissa Tumpin kuumeilun takia. Pelaaja-valmentaja itsekin loukkaantui heti alkuminuuteilla. Helppoa iltapuhdetta ei kukaan varmaan odottanutkaan, vaikka Maskun putoaminen olikin jo varmistunut. Nuori ja sähäkkä joukkue pelasi rohkeasti, vaikka kovin montaa vaarallista paikkaa se ei luonutkaan.

16. minuutilla Otto laukoi komeasti 1-0, kun Makke pystysyötöllään yllätti vieraiden puolustuksen. Maalin jälkeen pidettiin palloa suhteellisen hyvin ja tilaakin löytyi, eikä lisäosuma olisi ollut mikään vääryys. Toisella jaksolla peli kuitenkin sekosi ja pahimmillaan lopahti kokonaan. Tasoitus (66.) oli mallikkaasti tehty, mutta sellaista vastahyökkäystä ei olisi edes pitänyt päästää pelaamaan.

Maalin jälkeen selkärankaa kuitenkin löytyi, ja vaikka peli ei korkeatasoiseksi noussutkaan, voittomaali sentään tehtiin. Juho oli ehtinyt olla kentällä vain muutaman minuutin, kun hän pääsi kirmaamaan oikealta läpi ja laukomaan 2-1:een (82.). Sen myötä kaikki on edelleen omissa käsissä päätöskierroksella. JyTyllä ei ole enää panosta sarjanousun varmistuttua aikoja sitten, mutta 12-0-voitto Raisiossa puhukoon omaa kieltään.

Kokoonpano: Ville (mv), Samppa (57. Tuukka H.), Makke, Aleksi, Nicolas, Teemu (10. Jari), Fälly, Mikko (63. Tony), Nico, Niksu, Otto (71. Jacek/78. Juho)

Ottelupöytäkirja

20.9.2013, Yläkenttä KHT, 4. div. Hot Lips-KaaRe: 3-0 (1-0)

Niinin juhlaottelu ei mennyt joukkueelta ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Seuran ennätysmies 307 pelatulla sarjaottelulla ei itse pelannut hassummin, mutta Hot Lips oli vain liian vahva. 0-3 ei jätä edes pahemmin jossiteltavaa, ja omien taitelijajuhliensa ajaksi itsensä penkittänyt Teemu joutui arvatenkin olemaan tulisilla hiilillä ottelun ajan.

Ensimmäiset 17 minuuttia ottelu eteni kutakuinkin kelvollisesti. Hot Lips piti palloa, mutta KaaRe malttoi mielensä eikä antanut ex-KaaRe J. Saksan avaavien syöttöjen repiä rivejä rikki. Sitäkin turhauttavampaa oli, että 1-0 (17.) tuli sivurajaheiton jälkeen: kukaan kaarelainen ei palloon päässyt, ja takatolpalta tuikattiin takaisku.

Maalin jälkeen peliin saatiin kuitenkin paras vaihe. Laidoilta löytyi tilaa, ja joitakin hyviä kombinaatioita nähtiin. Paras paikka pelattiin Mikolle, mutta puolittainen karkumatka päättyi torjuntaan. Tauon jälkeen tunteet alkoivat kuumeta, ja hiljalleen Hot Lips osoittautui paremmaksi. 74. minuutilla komea maali ratkaisi ottelun, joskin lopun 3-0 (88.) lähes tyhjään kenttään juostuna tuntui jo kohtuuttomalta.

Kaikeksi onneksi sarjan kuudes sija on edelleen omissa käsissä – siihen tarvitaan ainakin voitto Maskusta ja kenties vielä jotakin myös päätöspelistä JyTyä vastaan. Niini tosin on vuoden 1996 debyyttinsä jälkeen pelannut aika lailla paremmistakin sijoituksista.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Tuukka H., Niini, Makke, Aleksi Koivu (87. Teemu), Fälly, Jari (77. Niksu), Nico (80. Toni), Mikko, Nicolas (46. Tony), Otto (68. Jacek)

Ottelupöytäkirja

13.9.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-FC Bosna: 1-0 (0-0)

Perjantai-illan kohtaaminen FC Bosnan kanssa poiki kauden ennätysyleisön – mistä tosin kiitos lähinnä vierasblokille – ja tärkeän voiton kamppailussa sarjan kuutossijasta. Käytännössä ainoa uhkaaja on TPK/2, joka vaanii neljän pisteen päässä. Bosnaan sen sijaan eroa on jo ratkaisevan tuntuiset seitsemän pistettä.

Ottelu oli melkoisen kaksijakoinen. Avausjakso oli lähinnä kävelyä, ja jos jokaisesta maalipaikasta olisi tehty maali, numerot olisivat olleet yhä 0-0. Kumpikin yritti kyllä rakennella peliä, mutta se ei vain johtanut mihinkään konkreettiseen. Toisella jaksolla ottelun kuva olikin aivan toinen: tempo ja intensiteetti nousivat niin, että tutulta topparin paikalta keskikentälle nostettu Makke juoksi itseltään jalat alta ja joutui vaihtoon – kuuleman mukaan ensimmäistä kertaa sitten C-junnuvuosien.

50. minuutilla Ville ampui rankkarista pelin ainoan maalin, mutta paikkoja olisi ollut useampaankin. Kun Bosna jahtasi tasoitusta, KaaRe pääsi vastahyökkäyksiin. Yhdellä sun toisellakin oli sauma kuolettaa peli, ja varsinkin loppua kohden hyökkäyksiin oli tilaa. Asiaa helpotti sekin, että Bosnan toppari otti muutaman minuutin sisään kaksi varoitusta. Loppuhetket olivat rauhattomia, mutta ote piti. Viimeiset viikot näyttävät, pitääkö ote myös 6. sijasta.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Tuukka H., Tuukka V., Niini, Aleksi Koivu, Teemu, Makke (83. Jari), Niksu (46. Mikko), Nico, Toni (61. Aleksi Kokkonen), Ville (61. Jacek)

Ottelupöytäkirja

4.9.2013 Mynämäki Urheilukeskus, 4. div. MynPa-KaaRe: 2-3 (1-2)

Kovasti oli MynPan joukkue muuttunut keväästä, sillä nyt kotiottelussaan heillä oli vain viisi samaa pelaajaa avauksessa, kuin mitä oli keväällä Kaarinassa vierasottelussa. Tuolla muuttuneella kokoonpanolla MynPa haki ryhdinmuutosta huonosti menneeseen kauteen, mutta taitaa vain valitettavasti tulla liian myöhään. Kun vielä katsoo heidän jäljellä olevia vastustajia (Bosna-JIK-HotLips-MaPS 2), niin putoaminen täällä hetkellä kuudella pisteellä näyttää todennäköiseltä.

Mutta illan ottelusta MynPa todella haki muuttuneella kokoonpanolla lisäpisteitä ja olikin ekajaksolla painostavampi joukkue. Joukkue prässäsi hyökkäyskolmanneksellaan kovin ja saikin voitettua palloja itselleen. Samoin joukkue hallitsi ekajaksolla keskikenttää. Mutta kun viimeistelyt olivat sitten hehtaaripyssyllä ammuttuja taikka sitten suutareita, niin pelitilanne maaleja ei heille syntynyt.

Sen sijaan KaaRe oli jossain 20min:lla kohdalla mennä johtoon, kun Otto huijasi läpiajon päätteeksi MynPa -molarin nurmelle ja tyhjä maali odotti palloa. Sen verran juoksussa ja huijauksessa Otolta meni kuitenkin virtaa, että kajautti pallon pystytolppaan. Eka jakson viimeiset 5min olivat tilannerikkaita. Ensin onnistui MynPa pilkulta (39min) sitten heti perään Fälly omassaan niinikään pilkulta (41min). Viimeisellä minuutilla (45min) onnistui Fälly toistamisen maalinteossa. Tuohon ottelun ensimmäiseen pelitilannemaaliin Fällylle syötön antoi Otto.

Toisella jaksolla alkoi ottelu kääntyä KaaRelle. MynPa alkoi tehdä vaihtoja ja kentälle tuli keväällä avauksessa olleita junioreita (-96 ja -97 syntyneitä). Tosin MynPa pääsi heti jakson alussa tasoihin, kun Nico epäonnistui haltuunotossa ja pallo kimposi omaan maaliin (48min). Mutta Nico korjasi epäonnensa ottelun 58min:lla, kun hän antoi nappisyötön MynPa -maalilla olleelle Villelle. Pallo alas ja toisella potku ja ottelun voittomaali oli siinä. Huomioitavaa on, että nuo pallokosketukset olivat Villelle ensimmäiset koko ottelussa, hän kun oli tullut vaihdosta kentälle vain 2 min aikaisemmin.

Lisäksi vielä, KaaRe kaikki kolme maalia tehtiin vasemmalla jalalla!

Kokoonpano: Tumppi (mv)-Teemu-Makke-Samppa (72min Toni) -Fälly-Nico-Jaska (56min Ville) -Tuukka H (56min Nicolas) -Tuukka V-Otto (77min Niksu) -Aleksi K

Ottelupöytäkirja

31.8.2013 Jomala Vikingavallen KHT, 4. div. JIK-KaaRe: 4-0 (0-0)

49, 52 ja 53. Neljä minuuttia sekasortoa, kolme maalia JIK:lle, ja sarjapisteet sai unohtaa. Vaikka miten Ahvenanmaalla pelaisi, lopputulos on aina suunnilleen sama. Nyt ei voinut syyttää tuomareita, ei kokoonpano-ongelmia – päinvastoin, 45 minuutin ajan tilanne vaikutti lupaavimmalta vuosikausiin. Kaikilla oli tunne siitä, että monen turhan reissun jälkeen tuliaisina voisi olla jopa sarjapisteitä.

JIK:n keskittymistä arvatenkin häiritsi joukkueessa pelanneen nuoren miehen menehtyminen liikenneonnettomuudessa edellisenä iltana. Ottelun siirto olisi kuitenkin ollut vaikeaa. Avausjakso olikin tasaista ja kontrolloitua peliä, eikä kumpikaan päässyt kehuskelemaan maalipaikoilla. JIK piti enemmän palloa mutta ei tahtonut päästä linjojen läpi. Puolustus siis piti erittäin hyvin, mutta vastaavasti hyökkääminen jätti toivomisen varaa.

Toisen jakson alussa tapahtui jotain, mitä kukaan ei pysty selittämään. 1-0 tuli vapaapotkun jälkitilanteesta, 2-0 täydellisestä keskityksestä ja 3-0 lähes suoraan aloituksesta pallonmenetyksen jälkeen. Sen jälkeen ei paljon mitään ollut tehtävissä, mutta ainakin yritettiin. Kentällä oli yllättävän paljon tilaa, ja kun syöttötyöskentelykin parani, joitakin maalitilanteita tuli. Viimeisen sanan sai kuitenkin JIK, joka 89. minuutilla juoksi vastahyökkäykseen tekemään 4-0.

Pelissä oli paljon hyviäkin puolia, mutta ne eivät paljon lohduttaneet. Lopputulos oli ainakin pari maalia liian suuri, mutta minkäs teet. Näinhän siellä aina käy.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Niini, Tuukka V., Makke, Aleksi Koivu (71. Nicolas), Fälly, Teemu (56. Jari), Toni (64. Niksu), Aleksi Kokkonen, Otto (71. Jacek), Ville

Ottelupöytäkirja

23.8.2013 Kaarina Keskuskenttä 2, 4. div. KaaRe-SCR: 2-2 (1-1)

Kauden molemmat ottelut SCR:ää vastaan kuuluvat kategoriaan ”olisi pitänyt voittaa”. Kevätkierroksen 1-1-tasapeliä seurasi nyt 2-2, eikä kumpaankaan tulokseen voi oikein olla tyytyväinen. Se ettei kukaan ollutkaan, on hyvä merkki. Tilaisuuksia voittomaalin tekemiseen oli, mutta aika vain loppui kesken.

Pelin taso ei mitenkään ihmeelliseksi noussut, vaan hienoudet korvattiin yrittämisellä. Avausjakso oli melko lailla tasainen tilanteiden suhteen. Tony ohjasi Sampan hienon pystysyötön ilmasta ohi vastaan tulleen maalivahdin avausmaaliksi (19.), mutta SCR pääsi tasoittamaan jo 10 minuuttia myöhemmin. Vieraat kolistelivat myös kahdesti maalipuita ennen taukoa.

Toisella jaksolla ote siirtyi yhä enemmän KaaRelle – tosin 54. minuutilla raisiolaiset siirtyivät pilkulta 1-2-johtoon. Tämän jälkeen Teemu päätti vaihtaa ryhmitystä, ja painostus pääsi kunnolla vauhtiin. SCR alkoi väsyä puolustustaistelussa, ja kun Tony tasoitti rankkarista (68.), alkoi voittomaalin metsästys. Se olisi voinut tulla vaikka rankkarista, joka jäi muutaman metrin päässä seisseeltä tuomarilta selittämättömästi viheltämättä. Vapaapotkuja kyllä oli, mutta sihtiä ei, ja lopulta oli tyytyminen tasapeliin. Kolmesta viimeisestä pelistä on nyt kasattu 7 pistettä – huonompiakin lähtökohtia Ahvenanmaan-reissuun on ollut.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Samppa, Tuukka V., Makke, Aleksi Koivu, Teemu (87. Jari), Fälly, Nico (88. Aleksi Kokkonen), Tony (80. Ville), Jacek (55. Nicolas), Mikko

Ottelupöytäkirja

15.8.2013 Kupittaa 2 KHT, 4. div. TPK 2-KaaRe: 2-4 (0-2)

Nyt kai voivat viimeisetkin epäilijät myöntää, että Kaarinan Reipas pelaa Nelosta myös kaudella 2014. Tapahtumarikkaan TPK 2-ottelun voitto nosti sarjassa jo kuudenneksi, ja peli kulkee parhaimmillaan varsin mallikkaasti. Nytkin nähtiin komeita maaleja; lienee makuasia, minkä niistä näyttäisi Urheiluruudussa.

Otteluun saatiin hyvä alku, kun Mikko täräytti volleyn alanurkkaan (9.). Maalin syöttänyt Tuukka Huhtala pääsi hetken kuluttua tekemään ensimmäisen maalinsa KaaRelle, kun komea laukaus lensi etuylänurkkaan (20.). Paikkoja olisi ollut enempäänkin, ja pian toisen jakson alussa Mikko pääsi tuikkaamaan irtopallon jo 3-0:aan (51.)

Maalin jälkeen ote ymmärrettävästi hieman lipsahti, ja TPK pääsi peliin taas mukaan. Kavennus syntyi jo 54. minuutilla, ja vaikka Teemun hulppea kaukolaukaus (59.) lisäsi johdon jo 4-1:een, ei peli ollut vieläkään ohi. Ehkä melko nopeaan tahtiin tehdyt viisi vaihtoa sotkivat peliä, sillä TPK sai loppua kohden aikaan vielä melkoisen mylläkän. Isännät kavensivat vielä kerran (78.), mutta Tumppi teki taas tärkeitä torjuntoja, ja TPK:n kannalta aika loppui kesken. Hieno voitto – kunhan vain muistettaisiin pelata fiksusti koko 90 minuuttia.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Tuukka H., Tuukka V., Makke, Aleksi Koivu (75. Nicolas), Fälly, Teemu (62. Niksu), Nico (77. Toni), Aleksi Kokkonen, Mikko (75. Jari), Otto (62. Ville)

Ottelupöytäkirja

9.8.2013 Kaarina Keskuskenttä 2, 4. div. KaaRe-FC Inter 2: 5-1 (1-0)

Kun Teemu vietti taiteilijajuhlaansa Kreetalla, valmisteltiin Kaarinassa palatsivallankumousta. Odotukseksi oli saatu Teemulta 5-0, mutta siihen ei pystytty. Joka tapauksessa voitto on kauden suurin, ja samalla alkaa sarjapaikka olla varma myös ensi kaudeksi. Seuraava sopiva tavoite on kuudes sija eli sarjan parempaan puolikkaaseen sijoittuminen.

5-1 kieltämättä mairittelee, mutta peli kulki melko mallikkaasti jo 90 minuutin ajan. Jo ensimmäisellä puoliajalla oli muutama hyvä tilaisuus maalintekoon, mutta vasta Mikon laukaus kahden tolpan kautta poiki avausmaalin (39.). Interkin sai parhaat yrityksensä avausjaksolla, mutta kun toisella puoliajalla puolustettiin tiiviimmin, Interin hyvät yritykset kävivät harvemmiksi.

Ottelu kyllä ratkesi vasta hukatun pilkun jälkeen Fällyn kahteen osumaan (58./69.), joista jälkimmäinen oli komea pusku ylänurkkaan. Ennen ratkaisuja Tumpiltakin oli vaadittu muutama hyvä torjunta. Toisella jaksolla hyökkäämiseen tuli rauhallisuutta, ja tilaakin alkoi löytyä. Erityismaininta junioriosastolle; oli myös heidän ansiotaan, että syöttöpeli parani loppua kohden. Sen seurauksena päästiin vielä kaunistelemaan numeroita. Jacek iski 4-0 (71.) Mikon juostua ensin karkuun, ja sama mies nosti komeasti loppunumeroiksi 5-1 (86.)

Kokoonpano: Tumppi (mv), Niini, Makke, Aleksi Koivu (46. Tuukka H.), Nicolas (84. Samppa), Nico, Fälly, Ville (63. Jacek / 87. Jari), Aleksi Kokkonen, Mikko (74. Niksu), Otto

Ottelupöytäkirja

2.8.2013 Salo KHT, 4. div. SaTo-KaaRe: 1-0 (0-0)

Vierailu Salossa oli hyvä esimerkki siitä, miten olosuhteet vaikuttavat ottelun luonteeseen. Salon kulunut ja kova tekonurmi muistutti aika lailla Littoisten alustaa, minkä seurauksena ottelusta ei parhaalla tahdollakaan saa taitojalkapallon juhlaa. Pallo pomppii paljon, kukaan ei saa tilannetta hallintaan, ja sitten isot miehet juoksevat toisiaan päin. Kun vielä soppaan lisätään arvaamaton ja lepsu tuomarilinja, nähdään aikamoista taistelupalloa ja käsien levittelyä.

Pelilliset hienoudet olivat vähissä kuin suomalaisjoukkueet eurocupien toisella kierroksella. Ottelun alusta oli tulossa samanlainen kylmä suihku kuin Uudessakaupungissa viikko sitten, kun SaTo sai rankkarin jo alkuminuuteilla. Veto kuitenkin osui vain tolppaan, ja 0-0 säilyi tauolle asti. Siinä välissä ei paikoilla herkuteltu; Otto pääsi pari kertaa kokeilemaan vastahyökkäyksistä.

Toisen puoliajan alkuun mennessä Teemu joutui pakon sanelemana improvisoimaan kolme vaihtoa, mutta ottelun kuva säilyi entisellään. Ja sitten jossitellaan: Jarin kauden ainoa onnistunut veto osui ylärimaan, ja suunnilleen seuraavasta hyökkäyksestä SaTo suti voittomaalin (50.). Toki SaTo loi vaarallisimmat hyökkäykset maalin jälkeenkin, mutta pinna olisi tästäkin pelistä voitu ottaa.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Tuukka (46. Toni), Makke, Aleksi (82. Niksu), Nicolas (46. Jari), Tony (ulosajo 85.), Fälly, Teemu, Nico, Jacek (36. Ville), Otto

Ottelupöytäkirja

26.7.2013 Uusikaupunki Pallokenttä, 4. div. UPK-KaaRe: 2-3 (2-1)

Kun edellisen kerran Uudessakaupungissa voitettiin, elettiin vuotta 2007. Silloin pisteiden takuumiehenä maalissa hääräsi muuan Ville Tuomi. Nyt ei miestä matkassa näkynyt, mutta onneksi oli velipoika: Tonyn kaksi maalia auttoivat kääntämään kahden maalin tappioaseman arvokkaaksi voitoksi. Tiettävästi UPK ei ollut kotonaan hävinnyt sitten syksyn 2011.

Ottelun alku oli tuttua uuttakaupunkia. Kahtakaan minuuttia ei ehditty pelata, kun numerot olivat jo 1-0, ja vartti myöhemmin Salin vanhempi iski jo 2-0:aan. Ottelun voisi aloittaa lupaavamminkin. Toisaalta numerot vääristivät totuutta: KaaRellakin oli paikkoja ja järkeviä hyökkäyksiä. Tehokkuutta löytyi vasta, kun Mikko jatkoi Makken pitkän syötön Tonylle, jonka harkittu sijoitus alanurkkaan toi peliin uutta virtaa (30.).

Toinen puoliaika ei kuvaa juuri muuttanut. UPK pelasi niin tuttua taktiikkaansa: jos pitkät syötöt eivät onnistuneet, pelattiin vielä pidempiä syöttöjä. Puolustus, jossa Tuukka Välilä debytoi topparina, joutui melkoisesti painimaan, mutta selvisi vaikeassa paikassa aika hyvin.

Ja jotenkin peli vain kääntyi. Fälly iski tasoituksen (57.) tarkalla laukauksella, ja sitten Tony sutaisi maalinedustalta voittomaalin (66.). Lopun aikaa keskityttiin puolustamaan, mikä vaatikin melkoisesti luonnetta. UPK painosti, mutta maalit jäivät tekemättä. Jos tämän pelin asenne saadaan seuraaviinkin peleihin, pisteitä pitäisi tulla.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Niini (74. Samppa), Tuukka V., Makke, Aleksi, Nicolas, Teemu, Fälly, Nico (78. Jacek), Mikko, Tony (86. Jari)

Ottelupöytäkirja

28.6.2013 Maskuntalo nurmi, 4. div. MaPS 2-KaaRe: 0-2 (0-1)

Jotain ottelusta, vaikka kommentoija oli paikalla vain 25min.

Ensimmäisellä puolikkaalla oltiin hieman alakynnessä, mutta ei silti mitenkään huolestuttavalla tavalla. MaPSilla oli maalipaikkoja, mutta erittäin huonot viimeistelyt. Ekalla jaksolla KaaRella oli toinenkin vastus pelissä. KaaRe nimittäin pelasi ensijaksolla vasten kirkkaasti paistavaa aurinkoa ja se toi mukanaan hankaluutta. Kaikki pelaajat olivat aina jonkin aikaa pelkkää mustaa, eikä omia pelaajia heti erottanut kotijoukkueen pelaajista.

Jakson maalista vastasi Mikko, joka sai hyvän ristipallo syötön Nicolta. Pallo haltuun ja puolustajasta karkuun, sitten pallo nurmea pitkin verkkoon. Yksinkertainen temppu, jolla mentiin puoliajalle maalin johdossa.

Toisella jaksolla homma kääntyi. KaaRe sai auringon selkänsä taakse ja alettiin näkemään omia paremmin. Ote siirtyi KaaRelle ja tilanne helpottui kun 72min:lla Mikko heitti illan toisen maalinsa.

Kokoonpano: Tumppi-Teemu (82min Niko)-Mikko (90min Juho)-Makke-Niini-Tony (86min Jaska)-Fälly-Nico-Tuukka-Otto-Nicolas

Ottelupöytäkirja

19.6.2013 Kaarina keskuskenttä 3, 4. div. KaaRe-Hot Lips: 2-5 (0-2)

Ne erikoistilanteet…

Lips maali 1: oma purkupallo epäonnistui, HL:ltä pallo takaisin 16 sisään, ensin Makken jalan alta, sitten epäonnistui Sampsa ja potkasi tyhjää. Sitten olikin enää Lips -hyökkääjä ja pallo tyhjiin.

Lips maali 2: kulmapotkusta pallo jäi pyörimään vitosen sisään ja sieltä jalkaviidakosta vaan pallo meni maaliin.

Lips maali 3: Lipsin sivurajaheitto 16 rajalle, siitä jatkoliippi maalille, joka tolpan kautta sisään.

Siinä oltiinkin sitten pelattu jo 47min ja tilanne noilla maaleilla tuo 0-3. Kun sitten vielä 5min myöhemmin onnistui Hot Lips ensimmäisessä pelimaalissa menemään 0-4 johtoon, niin voittaja alkoi olla selvä.

Muuten oltiin kyllä mukavasti pelissä mukana. Alku 10min oli tasaväkistä ja oli Otto tehdä maalinkin jo ensimmäisessä hyökkäyksessä. Sitten alkoi Hot Lipsin pelaajien pituus/paino/pallon hallinta viedä voiton ja hallinta kääntyi vieraille.

Toisella jaksolla oltiin alakynnessä lukuun ottamatta viimeistä 15min:a. Tosin Otto kesken siinä Lips -hallinnan pääsi kaventamaan 1-4, kun Niinin ristivapari kantoi yli Lips -puolustuksen ja sen Otto sitten painoi väkisin maaliin. Lopun KaaRe hallinnan aloitti Fälly maalillaan. Ja millaisella; potku, kierteinen, lentävä, ja kaukaa 35m:stä, painui Lips -maalin yläpesään. Ei siinä voinut muuta kuin seurata katseella ja kunnioittaa lentävää palloa. Ottelun (sarjan) varmasti hienoin maali! Tuon jälkeen sai KaaRe draivin päälle ja oli Tuukka (oliko se Tuukka) jo tehdä 3-4 maalinkin. Vaan viivalta Lips -puolustus korjasi pallon kulmuriksi. Eli KaaRen kavennus niin kuin roikkui jollain lailla ilmassa… mutta paskat… Lips teki viimeisellä hyökkäyksellä, yliajalla, viiden maalinsa. Pallo aloitukseen ja sitten kuului loppuvihellys.

Niksu muuten pelasi maalissa ihan mallikkaasti. Niksun pelaamiseen ei ottelu missään nimessä kaatunut.

Kokoonpano: Niksu (mv)-Mikko-Makke-Sampsa(72min Tuukka)-Niini-Ville(60min Nico)-Otto-Tony-Fälly-Nicolas(72min Juki)-Teemu

Ottelupöytäkirja

14.6.2013 Yläkenttä KHT, 4. div. FC Bosna-KaaRe: 2-1 (1-1)

Ei kestänyt KaaRe -puolustus toisen jakson tasapelitilannetta ottelun loppuun asti, vaan joutui taipumaan 4 min ennen ottelun loppua Bosnan tekemän maalin myötä ottelussa tappiolle.

Ensijaksolla KaaRe sai Yläkentän peliin kovaa puhaltaman tuulen selkänsä taakse, jonka voimalla ensi jakso kirjattiinkin hallinnallisesti vierasjoukkueelle. Tosin ottelun alku oli Bosnan hallintaa, jolloin se pääsi onnekkaasti johtoonkin. Tilanne syntyi, kun Bosna hyökkääjän kova potku kimposi Tumpin torjunnasta takaisin hyökkääjälle, josta se taas kimposi Tumpin selän taakse maaliin. Eli samanlainen maali, mitä Mikko teki SaTo -ottelussa. Mutta tuon jälkeen tilanteet kääntyivät KaaRelle aina puoliaikaan asti. Tuona aikana onnistui KaaRe Oton maalilla tasoittamaan ottelun.

Ensijakson puolituntinen olikin sitten parasta KaaRe -peliä tuossa ottelussa.

Toisella jaksolla KaaRe jäi vastatuulen ja Bosnan hyökkäyksen jalkoihin. Bosna olisi voinut tehdä 3-4 maalia toisella jaksolla, muttei osannut laittaa palloa edes tyhjään maaliin. Tumppi piti KaaRea useasti pisteessä kiinni, mutta sitten lopulta Bosna onnistui 86min maalinteossa. Toisen jakson parhaat tilanteet tulivat KaaRelle tuon Bosna -maalin jälkeen. Tuli 16 rajalta pari vaparia ja niiden jälkeen kulmapotkuja, mutta ei kun ei…

Uutta matoa koukkuun Hot Lips -pelissä.

Kokoonpano: Tumppi- Makke-Teemu-Niini-Samppa-Tony-Fälly-Nico-Otto-Juho (77min Juki)-Nicolas

Ottelupöytäkirja

9.6.2013 Kaarina Keskuskenttä nurmi 2, 4. div. KaaRe-JIK: 2-4 (0-0)

Harvemmin on pelattu sarjapelejä tällaiseen aikaan: aloituspotku oli sunnuntaina aamupäivällä klo 11. Selitys oli siinä, että JIK:llä oli kiire takaisin saarelle. Joukkuehan oli saapunut jo edellisenä päivänä ja pelannut lauantai-iltana Uudessakaupungissa. Sen varaan laskettiinkin, että JIK olisi vielä hiukan jumissa, mutta ilmeisesti se osasi välttää samanlaisen illan kuin mantereen joukkueet saarella.

Avausjakso oli tasaista peliä, vaikka vieraat toki loivatkin enemmän maalintekoyrityksiä. Pelissä oli yllättävänkin korkea intensiteetti, ja tauon jälkeen alkoi tulla myös maaleja. JIK meni melko nopeasti 0-2-johtoon (54., 61.) erikoistilanteista, joiden puolustaminen on edelleen äärettömän vaikeaa. Se ei kuitenkaan tarkoittanut, että olisi annettu periksi. Tonyn ja Oton yhteistyö poiki välittömästi aloituksen jälkeen kavennuksen (62.) ja ottelu oli edelleen elossa. JIK:n maali 1-3:een (81.) oli jo lopettaa pyristelyn, mutta kaikkialla häärinyt Otto laukoi uudestaan kavennuksen (87.). Valitettavasti JIK kävi kuittaamassa sen jo seuraavasta hyökkäyksestä (87.).

Sarjakakkosena majaileva JIK oli kovempi kuin yleensä Kaarinan-vierailuillaan ja voitti rutiininomaisesti. Tappion takia on turha painaa päätä hiekkaan – yritystä oli ja joka tilanne pelattiin loppuun asti. Saa nähdä, riittäisikö sama asenne tänä vuonna Ahvenanmaalla pisteisiin.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Samppa, Makke, Aleksi (ulosajo 90+4.), Nicolas, Teemu, Jari, Fälly, Tony, Nico (46. Otto), Mikko (84. Juho)

Ottelupöytäkirja

6.6.2013 Kaarina Keskuskenttä nurmi 3, 4. div. KaaRe-MynPa: 2-0 (2-0)

Kotiottelu putoamisviivan alapuolella ollutta MynPaa vastaan tiedettiin tärkeäksi. MynPa ei ollut voittanut seitsemästä pelistä vielä ensimmäistäkään, mutta olisi voitolla noussut jo tasapisteisiin. MynPan joukkue on nuorentunut sitten viime kohtaamisten nelosessa, mutta KaaRenkin avauksen keski-ikä oli matalimpia pitkiin aikoihin.

Helteisen päivän iltana pelattu koitos ei tasoltaan muodostunut kovinkaan kummoiseksi. Ahdas keskurin kolmoskenttä sai aikaan sen, että enemmän nähtiin kaksinkamppailuja kuin pitkiä syöttöketjuja. Päivän sana oli suoraviivaisuus: keskikentän kautta ei pahemmin pelattu vaan heitettiin ensin pitkiä ja sitten vielä pidempiä palloja kärkeen. Tällaisesta syntyi myös avausmaali: Aleksin pitkän syötön jatkoksi Tony keskitti maalille, ja Otto ohjasi voittomaalin. Se olikin sitten illan komein hyökkäys.

Vähän myöhemmin Nico pääsi tuikkaamaan irtopallon salakavalasti verkkoon, ja loppuaika saatiin keskittyä oman maalin varjeluun. MynPa ei saanut aikaan kuin pari vaarallista tilannetta toisen jakson alussa, mutta vastaavasti vähissä olivat omatkin kunnon tilanteet. Enimmäkseen ottelussa keskityttiinkin potkimaan kaikkea liikkuvaa. Kovia taklauksia riitti, mutta onneksi räjähdysaltis peli saatiin pidettyä hallinnassa.

Kokoonpano: Tumppi (mv), Tuukka (46. Niini), Makke, Aleksi, Nicolas, Teemu, Jari (Haron), Fälly, Nico (Samppa), Otto, Tony (Niksu)

Ottelupöytäkirja

22.5.2013 Raisio Kerttula nurmi, 4. div. SCR-KaaRe: 1-1 (0-1)

Ennen ottelua Raisiossa kuultiin vanhat tutut ihmettelyt siitä, kuinka huono kenttä taas onkaan. Kerttulan nurmi, tai sentapainen, oli mitä kummallisin: sade teki siitä liukkaan muttei pehmittänyt kenttää ollenkaan. Seurauksena oli lukematon määrä liukastumisia ja kamppailupitoinen ottelu, kun normaalin jalkapallon pelaaminen oli kovin vaikeaa. Intensiteettiä ottelusta ei puuttunut, ja tuomarikolmikolla olikin hikinen iltapuhde pitää ottelu käsissään. Olisi mielenkiintoista tietää, montako vapaapotkua ottelussa vihellettiin. Siitä kuitenkin tunnustus kaikille, että tunteet eivät kuumenneet, vaikka edellytyksiä sellaiseen oli.

Lopputulos 1-1 vastaa kutakuinkin voimatasapainoa kentällä. Kumpikaan ei luonut mitenkään hirvittävästi kunnon maalipaikkoja, ja laukaukset kauempaa olivat enimmäkseen hehtaaripyssyllä ammuttuja. Erikoistilanteita kummallekin suotiin, ja sellaisen jälkitilanteesta syntyi myös avausmaali, kun Tony (42.) paukautti volleyn verkkoon. Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kuin runsaan vartin, sitten ilkeästi pompannut SCR-laukaus (60.) yllätti kaikki ja tasoitti ottelun.

Periaatteessa paikkoja voittomaaliinkin oli: Fälly kokeili pariinkin kertaan vaarallisesti ja Otto pukkasi niukasti ohi. Pisteeseen ei kovinkaan moni tyytyväinen ollut. Tappioton putki on nyt kolme peliä, mutta kahdesta viimeisestä olisi voinut saada enemmänkin.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Juki (46. Niko), Makke, Aleksi Koivu, Fälly, Teemu, Jari (68. Samppa), Aleksi Kokkonen, Mikko (71. Ville), Tony, Otto

Ottelupöytäkirja

18.5.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-TPK 2: 5-5 (2-2)

Jälleen jotain viikko pelin jälkeen… nämä sähköiset pöytäkirjat… huh, huh!

Mutta siis,

Jos ottelussa tekee vieraan maaliin viisi maalia, niin ottelu pitäisi voittaa. Niin pitäisi, mutta se ei vaan ollut niin TPK 2 -ottelussa. KaaRe auttoi vähämiehistä (ei vaihtopelaajia) vastustajaansa tekemällä kaksi omiin. Näin kertoo ottelupöytäkirja. Onko se sitten oma maali, jos pallo kimpoaa jalasta omiin, ehkä sitten. Tosin Niinin ottelun 10min:lla epäonninen purkupusku, josta tulikin jatkoliippi joka meni juuri poikkipuun alta omiin, voidaan tulkita omaksi maaliksi.

Tuon epäonnisen puskun onnistui Ville tasoittaan 5min myöhemmin ja ottelu alkoi uudestaan alusta. Puolen tunnin kohdalla TPK sai painostuksen päätteeksi kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta se sai tehtyä johto-osuman. Tuosta jälleen 5min ja kotijoukkue tasoitti, nyt maalintekijänä Mikko. Tasatilanteesta mentiin puoliajalle.

Toinen jakso oli maaleiltaan, 3-3, yhtä tasainen kuin ensimmäinen, mutta ei tapahtumiltaan samanlainen. Jaksolla KaaRe oli kahdesti kahden maalin johtoasemassa, menettäen molemmat sitten aivan pelin lopussa lopputulokseen 5-5. Ottelun kääntöpisteeksi muodostui se 5 minuuttinen välillä 68 – 73. KaaRe oli juuri päässyt kahden maalin johtoon Tonyn ja Oton maaleilla. Oton maali siis 68 minuutilla. TPK sai luonnollisesti maalin jälkeen aloituksen keskeltä ja lähti hyökkäykseen. Se päätyi maaliin, 70min! KaaRe sai vuorostaan aloituksen, hyökkäsi, mikä sitten päättyi Oton toiseen maaliin, 72min! Jälleen TPK sai aloituksen, hyökkäsi ja taas maali, 73min! Aivan käsittämätöntä. Tuossa kohdassa ottelu oli 5-4 KaaRelle. Ottelu pisteet miltei taskussa pelattiin sitten tasaisesti viimeiselle minuutille asti. Sitten TPK sai kulmapotkun, ja…

Pisteet tasattiin!

Kokoonpano: Tumppi-Mikko (73min Juki)-Makke-Aleksi-Niini (46min Tuukka)-Ville (58min Otto)-Samppa-Tony (69min Jaska)-Jari (46min Aleksi K)-Fälly-Nico

Ottelupöytäkirja

8.5.2013 Kupittaa 2 KHT, 4. div. FC Inter 2-KaaRe: 2-3 (0-2)

Jotain ottelusta, näin viikon ottelun jälkeen.

Ensimmäinen voitto uudella sarjatasolla on aina hieno juttu. Mutta ei ne voittopisteet ihan helpolla tulleet, ja loppua kohden tehtiin pelistä aina vaan vaikeampi.

Ensimmäinen jakso oli pelillisesti KaaRen hallintaa, kuten myös maalien muodossa. Pienen Inter painostuksen jälkeen päästiin hyvään vastahyökkäykseen ja neljällä syötöllä pelattiin Otto tyhjään paikkaan Inter maalille (Tumpin avaus Sampalle, joka Makkelle, tämän hieno laitaan pitkin syöttö Mikkolle ja Mikko oikealla maalille juosseelle Otolle). Tämä Oton 0-1 maali ja seuraava 12min myöhemmin helpotti tilannetta KaaRen kannalta paljon. KaaRen itseluottamusta lisäsi vielä se, ettei Inter onnistunut rangaistuspotkussaan ekalla jaksolla. Interin kaveri yritti potkussaan laittaa palloa poskiverkkoon, mutta potkaisi liikaa vasemmalle ja pallo meni ohi maalin. Tauolle 0-2 tilanteesta.

Aivan toisen jakson alussa Inter sitten onnistui maalinteossa, kun sen pelaaja jatkoi kulmapotkun liippipuskulla suoraan maaliin. 10min tuosta ja Ville onnistui siirtämään KaaRen jälleen kahden maalin johtoon. Mutta hetken päästä sai Inter vapaapotkun 25 m:stä. Siitä kaaripallo maalille ja jälleen Interin pusku meni maaliin. Kaksi erikoistilannemaalia kotijoukkueelle. Loppu 20 min sitten Inter painoi päälle yrittäen tasoitusta. KaaRen peliä vaikeutti Tonyn suonenvedot, hän kun joutui vain kävelemään kentällä uskaltamatta juosta. Ja kyllä monella muullakin jalka painoi ja kun vaihdot oli kaikki tehty, ei apuja ollut enää saatavilla. Pelattiin siis miltei alivoimalla. Loppuvihellys toi helpottavan tunteen ja ensimmäiset pisteet kauden sarjassa.

Kokoonpano: Jari(46min Haron)-Fälly-Makke-Tumppi-Samppa-Aleksi(46min Niini)-Jaska(54min Tony)-Mikko(69min Aleksi K)-Juki(31 Nicolas)-Ville-Otto

Ottelupöytäkirja

2.5.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-SaTo: 1-3 (0-2)

Kolmas kotiottelu putkeen ja lopputulos sama kuin edellisissä, tappio. Jälleen saatiin sentään maali tehtyä, mutta ei ilman SaTo -molarin apuja. Maalissa kun Mikko oli päästä yksin läpi keskeltä, juoksi SaTo -molari vastaan ja avasi suoraan pallon päin Mikkoa, josta se kimposi maaliin. No maali kuin maali, mutta kyllä ottelu jätti mieliin sen, että altavastaajia oltiin.

Ilman Tumpin hyvää molarityöskentelyä lopputulos olisi voinut olla paljon rumempi. Kaiken kaikkiaan ottelu oli rauhallinen, kun ottaa huomioon, että peli pelattiin ilman toista avustajaa. Paitsioita ei pahemmin purnattu, vaikka tilaisuus siihen olisi ollut, päätuomari Aleksei Ivanov kun hoiti tuomaroinin ohella myös kentän toisen puolikkaan paitsiolinjan.

Ensijaksolla edettiin kuitenkin kutakuinkin tasaväkisesti. Kumpikin pelasi palloa maassa, eikä UPK -pelin tapaisia keskikentän yli heittoja näkynyt. Mutta mitä pidemmälle ottelua mentiin, sitä enemmän sai SaTo pelin haltuunsa.

SaTo siirtyi 23 min maalilla johtoon. Tilannetta edelsi Tonyn loukkaantuminen, joka johtui SaTo -molarin kanssa tapahtuneesta kovasta yhteentörmäyksestä. Yhteenoton johdosta Tony joutui kentän laidalle huoltoon. Kentässä oli siis Tonyn puolella vajaata, josta Sato pääsi helposti etenemään. Tilanne päättyi maaliin. Jatkoa seurasi 36 min:lla, kun hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi SaTo pääsi vitosen sisältä tuikkaamaan pallon maaliin. Tauolle 0-2 asemasta.

Toisella jaksolla jatkui SaTon pikkainen hallinta, eikä KaaRe saanut pelaajavaihdoillaankaan hallintaa vaihtumaan. Ottelun kolmas maali syntyi 51 min:lla, kun SaTo pääsi vasemmalta kolmen KaaRe -pelaajan häirinnästä huolimatta keskittämään maalille. Siellä ollut ainut SaTo -pelaaja onnistui puskussaan ja pallo livahti Tumpin kainalon alta maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla Mikko sitten kavensi onnekkaasti lopputulokseksi 1-3.

Kokoonpano: Fälly-Makke-Tuukka (66min Niksu)-Tumppi-Aleksi-Teemu (56min Haron)-Mikko-Nicolas-Tony (55min Aleksi K)-Nico (46min Ville)-Otto (63min Jaska)

Ottelupöytäkirja

SaTon otteluraportti

27.4.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-UPK: 1-2 (1-1)

UPK oli lauantain ottelussa sen verran parempi, että vei pelipisteet maalin voitolla mukaansa. Mutta ei KaaRen tarvitse hävetä esitystään, sillä kotijoukkue pystyi parempaan esitykseen kuin avausottelussaan JyTyä vastaan.

UPK oli isokokoisempi ja kokeneempi joukkue, sillä vanhat konkarit, Dalla, Jouko Nurmi, Vesa Salin, olivat yhä ringissä mukana. Taitaa ikää tuolla kolmikolla olla jo jokaisella yli neljänkympin..

UPK:n vanha pelitapa, pelata palloa paljon ilmassa, käyttäen Vesa Salinin liippijatkoa hyökkäykseen, ei ole vuosien aikana muuttunut. Kun pitkäjalkainen Eemeli Salin hääri hyökkäyksessä, oli KaaRe puolustuksella kiire. Sen sai tuta toisella jaksolla Aleksi, joka joutui kaatamaan Eemelin 16:sta alueella. Onneksi Tumppi pystyi torjumaan rikkeestä tuomitun rp:n, pitäen KaaRen vielä siinä vaiheessa mukana pelissä.

Ottelu alkoi kuten JyTy -ottelu. UPK onnistui maalinteossa jo 5. minuutilla, kun juuri Eemeli Salin sai pallon tuikattua läheltä maaliin. Ottelu jatkui UPK:n hallitessa peliä, mutta onnistui KaaRekin pelin rakentelussaan. Jakson 30min kohdalla sai KaaRe tehtyä onnistuneen hyökkäyksen, jossa UPK joutui ahtaalle. Se sai tuta miltä tuntuu, kun joutuu juoksemaan pallon perässä aina syötön jäljessä. Hyökkäys päättyi Nicon hienoon maaliin (ja ottelun hienoimpaan tuuletukseen). Maalista voi sanoa, että siinä meni verkot tötterölle, kirjaimellisesti.

Toisella jaksolla UPK jatkoi painamistaan ja KaaRe joutui hieman puolustuskannalle, joka sitten johti vartin pelin tuohon UPK:n rangaistuspotkuun. Sen Tumppi onnistui torjumaan kulmaksi, pitäen KaaRen yhä pelissä mukana. Mutta ei enää ottelun 65min kohdalla, kun 16 rajan tuntumasta, pelaajaviidakon takaa, onnistui Jouko Nurmi löytämään raon pallolle, eikä Tumppi tällä kertaa voinut mitään. Tuo maali jäi ottelun voittomaaliksi, vaikka KaaRella oli todella hyvät paikat tasoittaa ottelu.

Ensin UPK:n maalivahti torppasi Tony:n rajusti alimpana miehenä pois pelistä, josta ottelun erotuomari tuomitsi vain keltaisenkortin, vaikka punainen olisi ollut paikallaan. Hetken päästä oli Nicolasin vuoro. Hyvän vasemmalta tehdyn nousun päätteeksi pallo poikkihirteen, ei maalia.

Ottelun jälkeen kopissa Tumppi sai kehut koko joukkueelta hyvästä pelistä. Jaska taas antoi itselleen tuhlaajapalkinnon, paikkoja oli sen verran kummallakin puoliskolla, että maali olisi pitänyt jostain tehdä.

Kokoonpano: Fälly-Makke-Tuukka (56 min Samppa)-Tumppi-Aleksi-Jaska (79 min Juho)-Teemu-Niini (56 min Nicolas)-Tony-Nico (64min Haron)-Otto

Ottelupöytäkirja

20.4.2013 Kaarina KHT, 4. div. KaaRe-JyTy: 1-4 (1-2)

Kauden avaus meni sentään vähän paremmin kuin edellisen kerran Nelosessa: silloin tuli turpaan 1-5. Tällä kertaa JyTy oli yksinkertaisesti pari numeroa liian iso vastustaja. Se tehtiin mihin pystyttiin, mutta viime kaudella Kolmosessa pelannutta ja sinne takaisin hamuavaa JyTyä vastaan se ei riittänyt.

Ottelu alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun JyTy meni johtoon jo 4. minuutilla rankkarista. Se ei pelaamista ainakaan helpottanut, mikä näkyi sitten toistuvina pallonmenetyksinä. Kovin usein ei peliä pystytty rauhoittamaan saati pallon kanssa mitään järkevää tekemään. Tasoitus (26.) kuitenkin syntyi harjoitellulla tavalla: Otto pudotti pitkän syötön Villelle, jonka tolppalaukauksen Tony jatkoi maaliin.

Johtoasemasta ei kauaa nautittu. 33. minuutilla vieraat menivät taas johtoon, ja sitten peli jatkui samoissa merkeissä. KaaRella ei oikeastaan tekopaikkoja ollut, JyTy hallitsi, ja Tuomas joutui maalissa venymään. 57. minuutilla syntyi ratkaiseva 1-3; viimeistä maalia odoteltiin loppuminuuteille asti.

Osittain tämä oli opettelua Nelosta varten,joten turha painaa päätä alas. Positiivista oli, että nuoriso-osastosta kaikki saivat peliaikaa. Viimeisen vartin ajan puolustuksen keski-ikä ei yltänyt edes 20:een – ei ole kovin kauan siitä, kun se joissakin peleissä oli yli 35.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Makke, Samppa, Aleksi (74. Tuukka), Juki (46. Nicolas), Fälly, Teemu (80. Jari), Ville (88. Niksu), Tony (62. Jacek), Otto, Nico

Ottelupöytäkirja

31.3.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu LTU-KaaRe: 2-6 (1-1)

23.3.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-LTU: 0-2 (0-1)

17.3.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-AC Sauvo: 4-1 (1-1)

Vitosessa pelaava Sauvo taisi olla uusi tuttavuus – ja yllättävä sellainen. Liekö sitten ottelun alla kuviteltu, että tämä peli hoidetaan helposti, sillä ensimmäiset minuutit olivat tukalia. Sauvo osoitti heti juoksuvoimansa ja iski suoraviivaisilla hyökkäyksillä. Montaa minuuttia ei ehtinytkään kulua, kun vieraat menivät 0-1-johtoon.

Vähitellen kuitenkin herättiin siihen, että jotain pitäisi itse kunkin tehdä, ja peli saatiin painettua Sauvon kenttäpuoliskolle. Mitenkään kaksista peli ei ollut: muutaman hyvän syötön jälkeen tuli yksi huono, ja sitten saatiin aloittaa kaikki alusta. Prässääminen oli laiskaa ja kaksinkamppailuissakin oltiin aina askel myöhässä.

Toki jotain saatiin aikaiseksikin. Maalipaikkoja hukattiin, mutta yhden hukatulta näyttäneen Tony onnistui kuitenkin vääntämään tasoitukseksi. Toiselle puoliajalle tehdyt vaihdot saivat lisää säpinää. Juho siirsi maalinedushässäkästä 2-1:een, Otto kiskaisi suoraan kulmapotkusta 3-1:een, ja sama mies pakotti vastustajan omaan maaliin.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Tuukka, Makke, Aleksi (Samppa), Niini (Nicolas), Jari (Haron), Fälly (Teemu), Ville (Jacek), Tony, Nico (Otto), Niksu (Juho)

9.3.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-FC RP: 4-1 (1-0)

Jo perinteeksi on muodostunut pelata harjoitusottelu Ruskoa vastaan. Perinteisesti on myös käynyt niin, että talvella on voitettu ja kesällä hävitty. Tänä vuonna tuo jää näkemättä sarjaportaiden takia, mutta ehkäpä tilanne korjaantuu vuoden kuluttua. Lauantain numerot olivat suhteellisen selkeät, mutta kunhan kausi vanhenee ja tuntuma paranee, RP lienee Vitosessa kova tekijä.

RP yritti maltillisesti rakentaa peliä, mutta pääosin liikenne kulki heidän päätyynsä. Paikkoja ottelussa oli tuhlattavaksi asti. Kaksi ensimmäistä maalia syntyi Aleksin komeista ristipalloista; ensimmäisen kuljetti maaliin Ville, ja toisen nosti verkkoon Tony. Sama mies ohjasi myös 3-0:aan, ja vähän myöhemmin Niksu ampui varmuuden vuoksi tolpan kautta ylänurkkaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kentällä oli tilaa. Väsyneillä jaloilla ei ihan joka metriä jaksettu juosta, mutta saatiinpahan tilaa hioa hyökkäyksiä. Ajoittain pallo napsuikin ihan nätisti mieheltä toiselle, ja alakerrasta avaaminen oli maltillista. Puolustuksessa päästiin myös kokeilemaan eri koostumuksia, joten vaihtoehtojakin alkaa Teemulla olla sopivasti.

Kokoonpano: Tuomas (mv), Makke, Niini (46. Tuukka), Aleksi, Nikolas (46. Samppa), Jari, Teemu (Niksu), Ville (Juho), Mikko, Tony, Otto (46. Nico)

23.2.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-ÅCF: 4-0 (0-0)

Futisforum tekstiä, kirjoittajana ÅCF ”Tähtikaartin Amiraali”

”Mielenkiintoisella kokoonpanolla lähdettiin, mutta saatiin ensimmäisellä puoliajalla paketti pidettyä hienosti kasassa ja KaaRe veteli pitkää linkeille tai koitti pelata V. Tuomen kautta, joka avaus puolikkaalla pidettiin hyvin pimennossa.

Toisella puoliajalla Fälden ja Tuomi sai keskikentällä enemmän tilaa johtuen meidän väsymyksestä. Hyökkäykseen kotijoukkue vaihtoi tuoreita jalkoja ja viime kaudelta tuttu nopeiden kärkien ruokkiminen alkoi tuottaa tulosta. Tosin vasta viimeisellä kympillä KaaRe iski kolmesti ja selkäranka oli poikki.

Kiitos Kaarinaan pelistä, rehdisti ja hyvässä hengessä mentiin kovaa. Parempi voitti tänään. Reipas osaa oman taktiikkansa kyllä niin hyvin että nelosessa säilymisen ei pitäisi olla mikään ongelma. Alakerta ei ota riskejä ja kärkien ruokkiminen toimii.

Meiltä kelvollinen esitys ja pari vaihtomiestä varsinkin keskikentälle olisi tehnyt terää ja oltaisiin saatu mahdollisesti loppuun asti peitettyä Reippaan pelinrakennus. Härkä med pinkki tossun kanssa ei päässyt painimaan, et se jääköön miinukseksi.

Kiitos myös meidän jätkille hyvästä tsempistä!!”

KaaRen maalit: erikoista oli se, että niin Fälly kuin Niksu saivat kuparisensa rikki!

Eka: Mikko, pystysyötöstä yksin läpi.

Toka: Tony rp.

Kolmas: Fälly Tonyn kulmasta (oikella poskella).

Neljäs: Niksu pystysyötöstä yksin läpi.

16.2.2013 Salo KHT, harjoitusottelu SaTo-KaaRe: 8-5 (3-3)

Ihan oikein, ottelutulos oli 8-5, vanhan ajan pesäpallolukemat. Tulos selittyy molempien joukkueiden kapealla pelaajistolla. KaaRella ei yhtään vaihtomiestä ja maalissa eräs Villen tuttu, Satolla sentään pari ukkoa penkin päässä. Eli kesällä sarjassa molemmat parantavat miehistöään ja pelaamistaan rutkasti.

Pelistä sitten. Sato oli läpi ottelun vahvempi, varsinkin lopun 15min, jolloin KaaRe pelasi yhden vajaalla, Jukin lähtiessä koppiin potemaan jalkaansa. Tuolloin tilanne oli vielä 4-4, mutta sitten peli sekosi pahemman kerran ja KaaRe -molke sai poimia pallon vielä neljästi verkon periltä. Viimeisellä minuutilla Tony sentään kavensi loppulukemiksi 8-5.

Maalit järjestyksessä: 1-0, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2, 3-3 tauko 4-3, 4-4, 5-4, 6-4, 7-4, 8-4, 8-5.

KaaRen maaleista muuten kolme tuli kulmapotkujen jälkihässäkästä, Teemun maali oli kaaripallo yli SaTo -molken, ja Tonyn maanuoliainen keskeltä kenttää takanurkkaan.

KaaRen maalit: 2*Ville, 1*Tony, 1*Otto, 1*Teemu.

9.2.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-FC Bosna: 2-1 (0-1)

Poiminta Futisforumilta:

”Bosna oli ehkä lievästi aktiivisempi ekalla puoliajalla ja ansaitsi 0-1 johdon.

Toisella puoliajalla kunto lopahti (vaikkakin ihan futsalvaihdoilla mentiin) ja viimeinen vaihturi loukkaantui. KaaRe painosti hyvin viimeiset 25min ja teki tarvittavat osumat! Peli oli ajoittain aika kovaa molemmilta ja sarjapelissä olisi varmasti voinut sen tusinan verran keltaisia tulla.  Ihan mukava lauantai-illan höntsä kaikenkaikkiaan!”

– Jonlin1

3.2.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-MynPa: 3-0 (0-0)

Ei näyttänyt MynPa oikeaa osaamistaan tullessaan vain kymmenellä pelaajalla Mynämäeltä saakka KaaRen kolmanneksi treenivastustajaksi. Ja kun ei KaaRen vaihtopenkiltä ollut haluja naapuria auttaa yhdellä pelaajalla, niin MynPa veti koko ottelun yhden vajaalla. Kyllä tuo sitten myös kentällä näkyi, sillä aika harvassa olivat MynPan maalipaikat. KaaRe maalilla jälleen pelannut Niko saikin olla melko rauhassa läpi koko ottelun.

Ottelun ensijakso oli maaliton KaaRen hallitessa peliä. Mutta hallinta ei silti tuonut kotijoukkueelle maalipaikkoja kuin muutaman. Paras paikka oli jakson puolivälissä Villellä, kun hän onnistui huijaamaan MynPa molarin ”kahville”. Harhautuksen jälkeen tyhjä maali edessä, mutta pallo MynPa -maalin pystytolppaan. Jakson tehoton hallinta tuottikin paljon puhetta puoliajalla.

Toisella jaksolla jatkui sama hallinta, kunnes Teemu otti muutaman vaihdon… Jari, Teemu ja Niini pois ja Tuukka, Haron ja Juho sisään. Ja kas, pelissä alkoi tapahtua (!). Juhon syöttö oikealta takaviistoon Villelle, jonka puolihuolimaton maanuoliainen painui MynPa maalin vasempaan nurkkaan. Tuosta 10 min ja Tony onnistui viemään ensimmäisellä maalillaan kotijoukkueen 2-0 johtoon. Tony, joka koki melkomoisia taklauksia isokokoisen MynPa -molarin taholta, sai jakson loppupuolella osakseen laukoa pilkulta lopputuloksen tuoneen 3-0 maalin.

Huomioitavaa toisen jakson pelissä oli KaaRen pelaava kokoonpano. Voi olla hyvinkin yli 10 vuotta edelliskerrasta, kun edustuksen pelaavan kokoonpanon keski-ikä on alle 25 vuotta! Toisen jakson vaihtojen jälkeen pelaavan kokoonpanon ikänestori oli Haron (huhtikuussa 25v). Nuorimmat taas A-ikäiset Samuel, Tuukka, Niko ja Nico.

KaaRen maalit 2*Tony ja 1*Ville.

26.1.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-TuPV: 5-1 (3-1)

Kauden toinen treenipeli päättyi KaaRen selkeään voittoon vitoseen viime kaudella noussutta Palloveikkoja vastaan. Molemmat joukkueet siis nousijajoukkueita, joka oikeastaan näkyikin pelissä. Pelkkään salitreeneissä harjoittelevalta TuPV:lta nähtiin aika ajoin hyvääkin palloa, mutta kyllä sarjatason ero silti näkyi KaaRen hallitessa ottelua. KaaRen maalille palannut Tumppi pelasi muuten eka ottelun sitten elokuisen ÅCF -pelin loukkaantumisena jälkeen.

Ottelu alkoi hieman yllättävästi, kun TuPV onnistui ensin maalinteossa vartin pelin jälkeen. Tuon jälkeen otti KaaRe pelin otteeseensa ja tauolle mentiin 3-1 johdossa, Tonyn kahdella ja Oton yhdellä maalilla.

Toisella jaksolla KaaRe lisäsi johtoaan vielä kahdella, Oton toisella ja Nico yhdellä maalilla. Näin Nico sai kuparisensa rikki aikuisten sarjassa. Nicon peli muutenkin kulki ihan hyvin keskikentän kolmiossa.

KaaRen maalit siis 2*Otto, 2*Tony, 1*Nico.

22.1.2013 Kaarina KHT, harjoitusottelu KaaRe-FC Kaarina A: 3-5 (2-3)

Kausi 2013 avattiin harjoitusottelulla myöhään tiistai-iltana (20.00-21.50), kun samaan aikaan pitkin tammikuuta KaaRen kanssa kentän puolittanut FC Kaarinan A-joukkue pyysi harjoituspeliä. A:n SM-karsintasarjan myöhemmin viikolla aloittava FC Kaarinan joukkue oli KaaRelle kova vastus, olihan joukkue jatkanut treenejään pitämättä lainkaan taukoa syksyn pelien päätyttyä. KaaRella oli alla viisi treeniä, pakkasten ja lumien sotkettua oikeastaan kokonaan edellisviikon treenit.

FC olikin painostavampi osapuoli oikeastaan koko ottelun ajan. Nuoruuden innolla tehdyt ja päätetyt hyökkäykset eivät kuitenkaan maaleja tuottaneet, vaan pallot lensivät ohi / yli KaaRe -maalin. Ja oli vähiin maaleihin osallisena myöskin KaaRen maalilla debytoinut Niko Yli-Junnila, joka läpi koko ottelun kuuluikin KaaRen parhaimmistoon.

Maalinteon aloitti kuitenkin FC, joka 20 min jälkeen pääsi pallonriistoon hyökkäyskolmanneksella, eikä Niko pystynyt torjumaan alanurkkaan mennyttä palloa. KaaRe tasoitti pelin miltei heti tuon maalin jälkeen, kun Mikko nosti Oton syötöstä pallon ylänurkkaan. Tästä viisi minuuttia ja KaaRelle tuomittiin vapaapotku oikealta 16 rajan takaa. Aleksin tarkka vasuri pudotti pallon suoraan takaristikon alta maaliin. Oliko se Aleksin kauden 2013 maali, toivottavasti ei?

Juuri ennen taukoa FC tasoitti ottelun rankkarista ja menipä vielä seuraavasta hyökkäyksestä johtoonkin. Maaleilla ei ollut eroa kuin juuri minuutti.

Toinen jakso alkoi hieman ensimmäistä rauhallisemmin. 60 min kohdalla pääsi KaaRe oikealta etenemään Niinin noustessa miltei päätyyn. Keskitys maalille ja pallo suoraan Oton päähän, jonka pusku ylänurkkaan tasoitti ottelun. Tuon jälkeen ottelu kääntyi jälleen FC:lle, joka onnistui vielä kahdesti maalinteossa. Kellon näyttäessä jo miltei 22.00, ottelu päätyi FC nuorten A-poikien 5-3 voittoon.

KaaRen maalit siis Mikolle, Aleksille ja Otolle.

Edustusjoukkue 2013 -sivulle